Propadlá technická u půjčeného auta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Luboš P píše: Více
Ale kdyby se takhle vymlouval, tak by na místě nedostal pokutu, ale oznámili by to na magistrát. A nemyslím si, že by to vyšlo, protože každý řidič je povinen si vozidlo před jízdou zkontrolovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dostala jako majitelka - provozovatelka vozidla na úřadě pokutu 200 Kč. Manžel, co s ním jezdil a „hlídal“ technickou, dostal pokutu hned při zastavení. Také pár stovek, už nevím kolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M.B.0404 píše: Více
Ono je to tak, že ty jako řidič dostaneš flastr, žes vyjel na silnici s technicky nezpůsobilým autem. A tvoje matka dostane flastr za to, že to jako provozovatel vozidla dopustila. Holt státní kasa potřebuje vydělávat a i když to vypadá jako dvojí trest za to samé, z hlediska zákona to není to samé. Nestresuj se a počkej, jak se věci vyvinou. Je šance, že se na to policajti vykašlou a matku ani obesílat nebudou. Pokud ano, dostane pokutu, výši teď z hlavy nevím, ale likvidační to určitě nebude. Body by za to být neměly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mého otce (důchodce nad 70 let) když zastavili a zjistili prošlou STK, donutili auto hned odstavit, že mu nemůžou povolit jízdu ani domů (5 km). Musel tam auto nechat a zavolat si odvoz a pro auto odtah. Docela by mě zajímalo, jak to je, když jednoho nechají odjet a druhého ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M.B.0404 píše: Více
Reálně jí nehrozí nic, mamka ať si zajede na technickou nebo jí tam zajeď s autem ty, a je to vyřízené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanney7 píše: Více
No správně by to na tu technickou meli odvezt odtahovkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Správně ano, ale ta pravděpodobnost, že je zastaví policie není moc velká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Me Mimmix píše: Více
Tak to tam musel mít nebezpečnou závadu, to mu policie odebere i techničák od vozidla, pokud ho má u sebe.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ne, nic mu nevzali, jen nařídili tam auto odstavit. Nechávali jsme ho druhý den odtáhnout rovnou na STK. Nechápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ho třeba neměl u sebe. Zjistili nebezpečnou závadu, proto musel vozidlo odstavit a již s ním nepokračovat v jízdě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Nene, měl ho u sebe, dával mi ho, když jsem ho vyzvedávala na místě odstavení auta. Druhý den na STK prošlo vše OK, bez závad. Tuhle záhadu, proč ho nenechali dojet domů, už asi nevyřešíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je hloupost. Policie ti jen tak auto s propadlou technickou neodstaví! Je to pro ně spousta papírování. Taky je možné, že byl tvůj otec opilý, měl zákaz řízení, atd. a prostě ti něco z toho zatajil…
- Citovat
- Upravit