Propadlá technická u půjčeného auta

2
19.2.25 17:55

Propadlá technická u půjčeného auta

Nedávno jsem jel svým autem do práce. Ráno mě zradila baterka a tak jsem rychle běžel za mamkou že si půjčím její nový. Půjčila mě staršího pežouta a za městem mi kleklo pravý světlo. Auto stálo dva řádky roky před barákem a tak jsem nad tím mávl rukou, žárovku vyměním na parkovišti v práci. Aby toho nebylo málo všimli si mě policisté a hned mě zastavili. Doklady a dechová zkouška, následovalo několik ty ty ty za světlo a pak mi jeden z nich řekl že mám prošlou STK. Dostal jsem za to pokutu a nechali mě jet dál ať si to dáme do pořádku. Dostal jsem ale info že bude majitele řešit úřad. Za prvé, blb jsem já, nechápu proč musí resit mamku. A za druhé, co jí reálně hrozí? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2497
19.2.25 18:06
@M.B.0404 píše: Více

Její auto, její starost. To vám v autoškole neříkali co máte dělat? Ty sám ji to řekni. Nebo jsi si ho půjčil bez dovolení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
19.2.25 18:08
@Vada píše: Více

Tak jeho starost taky, ne. On se má přesvědčít, než vyjede, že je vše, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16392
19.2.25 18:25
@vokishka píše: Více

Asi tak :think: Dost zajímavý dotaz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.2.25 18:47
@Dahlia0409 píše: Více

Ano, vím co mám dělat. No a přesto ráno jsem v práci uforii že nepřijedu pozdě vlakem, jsem sedl a jel. Vím co jsem udělal špatně, nicméně jsme teď oba nervózní protože všude se píše o sankcích u řidiče vozu bez STK, nikde není ani zmínka co hrozí, jestli hrozí, majitelky. Ta nejistota je děs a chceme být připravený na různé eventiluality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16392
19.2.25 18:55

Buď něco z úřadu přijde, nebo ne :nevim: Zase když se to řešilo na místě, mělo by to být vyřešeno, ne? Z úřadu chodí dopis třeba z radaru a tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.25 19:00

Automaticky se oznamuje majitel/ vlastník vozidla. Takže ty dostaneš za neplatné STK pokutu + tvá matka u komise. Ona si to měla hlídat, ty sis neměl přebrat auto s prošlou STK.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
19.2.25 19:34

Ja jednou jela s mámou autem s prošlou STK, bylo psaný na mámu. Zastavili nás cajti a každá jsme dostaly po stovce…

• Citovat
  • Upravit
2712
19.2.25 19:39

O tomhle slyším poprvé. Tys trest dostal a nelze potrestat dvakrát za tu stejnou věc. Kde si na to přišel, ze by mel úřad řešit mamku? Jako kdybys na místě s pokutou nesouhlasil a pcr by to oznámila na magistrát, tak ano. Ale pokutu si dostal, tak mi to přijde nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
19.2.25 19:47
@vokishka píše: Více

Jasně, má. Ale těch co to dělají nebude většina, čest výjimkám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5081
19.2.25 19:51

@Dn0712 „Tys trest dostal a nelze potrestat dvakrát za tu stejnou věc.“ Ano, však on druhý trest nedostane, ale za jeden přestupek lze potrestat více osob, tedy i zakladatelovu matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
19.2.25 19:55

Syn jel s mým autem, technická byla propadlá už delší dobu. Také ho zastavili policajti, zaplatil 500, kdyby mě to neřekl, tak o tom nevím. Nikdo mě neřešil, žádný úřad, jak píše zakladatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
19.2.25 19:55
@Luboš P píše: Více

To jo, ale ona s autem nejela a že jí stojí na dvoře auto bez technické, tak je její problém. To auto nesmí být v provozu bez technické, a to ona ho do provozu neuvedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
19.2.25 20:07
@mojmira píše: Více

No právě, taky si myslím, že to je hloupost, když na místě vyřešeno blokovkou a ten ridic s pokutou souhlasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5081
19.2.25 20:14

@Dn0712 Hned v prvním příspěvku se píše: „Nebo jsi si ho půjčil bez dovolení?“ Takže může zakladatel se svou matkou hrát tuto hru, při tom se odvolávat na osobu blízkou atd. Může jim to vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat