Prosím doporučte tapetu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11565
12.6.16 00:19

Prosím doporučte tapetu

Dobrý večer,

mám prosbu - potřebovala bych doporučení od někoho, kdo má zkušenosti s tapetami. My je nikdy neměli, tak jsem úplně nepolíbená. Potřebuju tapetu na zeď kolem postele, abych si ji moc neodrbala. Pokoj je celý laděný do bílé, takže bych tu tapetu chtěla nějakou pastelovou, decentní vzor (geometrický, motýli, květy apod. - ne vzor dřeva, transparentní atd.), jen na ty cca 3m kolem lůžka (šířka ideálně třeba 90 cm, aby stačil jeden pruh). Potřebovala bych poradit ve třech věcech:

1. Jaký materiál? Koukala jsem, že jsou tapety vliesové, vinylové atd. Vůbec se v tom nevyznám. Jaká by byla nejlepší pro můj účel (ochrana stěny)?
2. Jaký způsob připevnění? Jsme s mužem takoví Pat a Mat, takže bych potřebovala tapetu, co se snadno aplikuje - je vhodná samolepící, nebo je i nějaký nešikuvzodný lepicí mechanismus?
3. Máte tip na konkrétního výrobce, vzor - prostě kde najdu něco, co by splnilo požadavky na vzhled i na body 1 a 2?

Jinak pokud jde o vzhled, líbí se mi typově něco takového http://www.folie-tapety.cz/…200-2940.JPG… ale prioritou je samozřejmě materiál.

Předem díky za vaše rady a zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
12.6.16 00:31

Samolepicí tapety(folie) nejsou vhodné na suché zdivo, pouze na čisté podklady typu dřevěných desek, dveří a lakovaných povrchů.. jsou z PVC, v šíři 90, 67,5 a 45cm.
Pokud chceš tapetu na zed, tak je papírová, vliesová nebo vinylová. Tyto všechny se lepí pomocí rozmíchaného lepidla ve studené vodě. Papírová se časem může ošoupat, vliesová taky, vinylová je pevnější a omyvatelná.
Tyto tapety na zed jsou pouze v šíři 52cm nebo 70cm, v návinu 10bm. Pokud je zvolíš, je potřeba počítat i s odstřihem vzoru, ab navazoval, takže by ti měli poradit už prodejci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.6.16 00:41

A ještě rada, pokud chcete lepit tapetu na zed, měla by být povrch pevný, jinak se ti to uvolní i s omítkou…Takže buď napenetrovat nebo v nejhorším oškrábat! Je-li zed několikrát přemalována malbou, a nasaje lepidlo, může se odlepit i s tapetou. Při schnutí se totiž tapeta stahuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
12.6.16 01:05

Urcite vlies nebo vinyl. Osobne mezi nimi jako laik moc nepoznam rozdil, ale vinylove jsou pevnejsi, tuzsi, ne tak jemne. Hodi se treba i misto obkladu do koupelny, jsou omyvatelne. Ve vliesovych je podle me vetsi vyber vzoru. Do loznice muze byt klidne vliesova. Aplikuje se primo na lepidlem potreny povrch (stenu), je to snadne. Jen je potreba dat pozor na napojeni vzoru. Pokud se s tim nechcete patlat, doporucuji objednat tapetare a nemusite resit nic.
Papirovou moc nedoporucuji a samolepici uz vubec. Firem je mraky, skoro vsechny ti poslou zdarma ustrizek vybrane tapety, at to vidis live. Nebo hobbymarkety, ale tam jsou ty tapety drazsi, nez na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný