Jak spočítat alimenty na studující děti z jeho příjmů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.10.15 10:36

Najmi dětem právníka, dobrýho. S tímhle může ještě pěkně počarovat, abys nebyla překvapená, s čím se dovalí k soudu. Taky jsem mrkala na drát, obzvlášť náklady firmy, optimalizace nákladů apod. Blbý je, že soudkyně s tímhle absolutně neuměla zacházet, je zvyklá počítat výživné z průměrné mzdy. Takže jsme u odvolacího soudu žádali znalecký posudek a ex se nakonec „dohodl“.

• Citovat
  • Upravit
17311
1.10.15 12:15

A nebylo by lepší požadovat nějakou rozumnou sumu na veškeré náklady plus něco malého spoření a ponechat si přitom dobré vztahy s otcem? V otcových firmách pak kluci můžou pracovat a pohodlně žít z otcovou přízní? Nakonec si ten majetek ani do hrobu nevezme a mohli by slušně dědit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.15 12:33

Hm to ví asi zakladatelka koho má " v domě" respektive to možná právě s úděsem zjišťuje. ten můj zlatánek mi taky mimo kameru řek, že „potřebuje alimenty stáhnout na co nejnižší a udělám proto hodně a ty s tím neuděláš vůbec nic“. argumenty s dědictvím jsou mimo (tohle taky zkoušel), přepíše nemovitosti na nějakou úžasnou, chápající 20letou krasavici a děti budou mít kulový. Navíc nevím k čemu jim bude čekat do 45 až natáhne brčka, žít a prosperovat potřebujou teď. Já mám teda děti nezletilý, do péče je nechtěl, to jsem mu nabízela.

anonym z 10:36

• Citovat
  • Upravit
5508
1.10.15 13:12

K výpočtu chybí to podstatné, jeho přiznání k DPFO - z toho se to odvozuje. Takže daňový základ, snížený o daň a o odvedené SP a ZP a máš čistý příjem.
Jinak u zletilých se při výměře hledí i na to, zda jsou schopné se živit samy, zda jejich nároky jsou opodstatněné (bydlení za 9 tis. je slušné), taky na jejich majetek a možné výnosy z něho apod., a pak i na vztah k povinnému. Tj. pokud na něj kašlou, pak může otec dosáhnout i zkrácení jejich práva na výživu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna