Jak spočítat alimenty na studující děti z jeho příjmů?

31010
30.9.15 20:19

Zila jsi s nekym, kdo ma prijem 5 mil mesicne/rocne??? to si alimenty nepocitej sama, to detem najmi velmi dobreho pravnika, at se o to postara on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1556
30.9.15 20:21

Ahoj, soudci počítají cca 20% z platu. A dále záleží jak naložil se ziskem. Zda si ho vyplatil, či nikoliv. V tvém případě je lepší zajít za právníkem a vše s nim probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.15 20:24

By mi zajímalo, jaká kalkulačka na netu. Alimenty se posuzují indivindy, dle nároků dítěte. POkud obhájíš 50 tis, tak je prostě dostaneš - příjem na to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
30.9.15 20:27
@Anonymní píše:
Ahoj, kdyby to nebylo tak složité, zadám do kalkulačky na internetu, kvůli financím anonymně - omlouvám se.

příjem otve:

jako fyzická osoba (daňové přiznání) - 500 tis.
jako jediný společník S. r. o. - (dtto) - 2 miliony
plat z akciovky - 30 tis. čistého
zisk akciovky (vlastní 3/4) - 2 miliony

Děti - studující 22 a 23 let. Náklady mimo domov cca 9 tis. Kč.

jak se to v tomto případě počítá a na kolik by měly nárok? orientačně stačí.

dík mooooc

Ty jo, tak to bych se asi nerozváděla.

• Citovat
  • Upravit
22273
30.9.15 20:36

Paní Babišová se rozchází? :lol:

a jakou máš představu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.9.15 20:39

Hlavne o ty alimenty budou zadat a taky dostavat uz plnolete deti, takze zakladatelce to bude celkem k prdu… ;)

• Citovat
  • Upravit
22273
30.9.15 20:42
@Hanka1 píše:
Hlavne o ty alimenty budou zadat a taky dostavat uz plnolete deti, takze zakladatelce to bude celkem k prdu… ;)

to jen taky pravda, požádat budou muset děti… :think: no ale podle toho, co psala zakladatelka, tak si spíš sedne na ježka, než by něco dobrovolně platil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22273
30.9.15 20:43
@Anonymní píše:
@mowla

milenky, psychické týrání dítěte se zdravotními následky, na rodinu dával 20 tisíc, poslední rok už ani to ne, když koupil benzín do sekačky, chtěl z příspěvku na rodinu vrátit 70 Kč. Stejně tak když koupil šroubky za 55 Kč. V posledních letech se o dům už ani nestaral.

Dovolené jsem platila já, on si platil jen indi vindi dovolenou pro sebe, maximálně vzal jedno dítě. Na domácnost jsem nedostala víc, všechno - pračku, myčku… jsem platila já. Kdybych neměla vlastní slušný plat, nevím, nevím.

Skrýval přede mnou kolik vydělává, kdybych nehledala kvůli rozvodu, nevěděla bych. Před 3 roky jsem chtěla přidat 2 tis. měsíčně na studující dítě, řval na mě, že mi nic nedá, že nemá. A nedal.

Tak co, ještě ho chcete? Až ho tahle omrzí, bude volný.

z alimentů se málokdo vykroutí, ale pokud je to manipulátor nebo citový vyděrač, pravděpodobně bude dělat nátlak na děti, aby nic po něm nechtěly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
30.9.15 22:23

Už jsi tady myslím jednu diskuzi zakládala, takže už ses definitivně rozhodla pro rozvod?

• Citovat
  • Upravit
Meha
30.9.15 22:25
@Hanka1 píše:
Hlavne o ty alimenty budou zadat a taky dostavat uz plnolete deti, takze zakladatelce to bude celkem k prdu… ;)

Vždyť ona se ptá, na kolik by měly nárok děti.
Předpokládám, že pro sebe to nechce, když jak píše, dobře vydělává.

• Citovat
  • Upravit
4542
30.9.15 22:44

Tady moc s tabulkama nepočítej, vzhledem k tomu, že se mu pravděpodobně nebude chtít, aby se soud podrobně rýpal v účetnictví apod., je velmi pravděpodobná dohoda, soud ho k ní bude tlačit. Je potřeba si ujasnit, kolik je potřeba, na jakou dohodu jsou děti ochotny kývnout, navíc to výživné vzhledem k věku dětí bude trvat asi už jen poměrně krátce, tohle bych probrala asi s advokátem, který se orientuje, a nečekala bych na nic. U zletilých dětí je to poměrně složité a roli hraje víc faktorů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.10.15 07:59
@Anonymní píše:
@mowla

milenky, psychické týrání dítěte se zdravotními následky, na rodinu dával 20 tisíc, poslední rok už ani to ne, když koupil benzín do sekačky, chtěl z příspěvku na rodinu vrátit 70 Kč. Stejně tak když koupil šroubky za 55 Kč. V posledních letech se o dům už ani nestaral.

Dovolené jsem platila já, on si platil jen indi vindi dovolenou pro sebe, maximálně vzal jedno dítě. Na domácnost jsem nedostala víc, všechno - pračku, myčku… jsem platila já. Kdybych neměla vlastní slušný plat, nevím, nevím.

Skrýval přede mnou kolik vydělává, kdybych nehledala kvůli rozvodu, nevěděla bych. Před 3 roky jsem chtěla přidat 2 tis. měsíčně na studující dítě, řval na mě, že mi nic nedá, že nemá. A nedal.

Tak co, ještě ho chcete? Až ho tahle omrzí, bude volný.

no a proč to tedy neřešíš s právníkem? jestliže on je manipulátor, těžko něco dáš dokupy sama, že.. :nevim: mmchdm, nepřepočítávám vztah na prachy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
1.10.15 09:02

Tak já bych ještě příliš nekalkulovala s tím ziskem s. r.o. a akciovky, přestože je tam on společník, tak je to zisk firmy a nikoliv jeho příjem (pokud si ho nenechal vyplatit) a u toho OSVČ záleží, zda se jedná už o čistý zisk nebo o hrubé příjmy před uplatněním nákladů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.15 10:36

Najmi dětem právníka, dobrýho. S tímhle může ještě pěkně počarovat, abys nebyla překvapená, s čím se dovalí k soudu. Taky jsem mrkala na drát, obzvlášť náklady firmy, optimalizace nákladů apod. Blbý je, že soudkyně s tímhle absolutně neuměla zacházet, je zvyklá počítat výživné z průměrné mzdy. Takže jsme u odvolacího soudu žádali znalecký posudek a ex se nakonec „dohodl“.

• Citovat
  • Upravit
17311
1.10.15 12:15

A nebylo by lepší požadovat nějakou rozumnou sumu na veškeré náklady plus něco malého spoření a ponechat si přitom dobré vztahy s otcem? V otcových firmách pak kluci můžou pracovat a pohodlně žít z otcovou přízní? Nakonec si ten majetek ani do hrobu nevezme a mohli by slušně dědit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna