Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zila jsi s nekym, kdo ma prijem 5 mil mesicne/rocne??? to si alimenty nepocitej sama, to detem najmi velmi dobreho pravnika, at se o to postara on.
Ahoj, soudci počítají cca 20% z platu. A dále záleží jak naložil se ziskem. Zda si ho vyplatil, či nikoliv. V tvém případě je lepší zajít za právníkem a vše s nim probrat.
By mi zajímalo, jaká kalkulačka na netu. Alimenty se posuzují indivindy, dle nároků dítěte. POkud obhájíš 50 tis, tak je prostě dostaneš - příjem na to je ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, kdyby to nebylo tak složité, zadám do kalkulačky na internetu, kvůli financím anonymně - omlouvám se.příjem otve:
jako fyzická osoba (daňové přiznání) - 500 tis.
jako jediný společník S. r. o. - (dtto) - 2 miliony
plat z akciovky - 30 tis. čistého
zisk akciovky (vlastní 3/4) - 2 milionyDěti - studující 22 a 23 let. Náklady mimo domov cca 9 tis. Kč.
jak se to v tomto případě počítá a na kolik by měly nárok? orientačně stačí.
dík mooooc
Ty jo, tak to bych se asi nerozváděla.
Hlavne o ty alimenty budou zadat a taky dostavat uz plnolete deti, takze zakladatelce to bude celkem k prdu… ![]()
@Hanka1 píše:
Hlavne o ty alimenty budou zadat a taky dostavat uz plnolete deti, takze zakladatelce to bude celkem k prdu…
to jen taky pravda, požádat budou muset děti…
no ale podle toho, co psala zakladatelka, tak si spíš sedne na ježka, než by něco dobrovolně platil
@Anonymní píše:
@mowlamilenky, psychické týrání dítěte se zdravotními následky, na rodinu dával 20 tisíc, poslední rok už ani to ne, když koupil benzín do sekačky, chtěl z příspěvku na rodinu vrátit 70 Kč. Stejně tak když koupil šroubky za 55 Kč. V posledních letech se o dům už ani nestaral.
Dovolené jsem platila já, on si platil jen indi vindi dovolenou pro sebe, maximálně vzal jedno dítě. Na domácnost jsem nedostala víc, všechno - pračku, myčku… jsem platila já. Kdybych neměla vlastní slušný plat, nevím, nevím.
Skrýval přede mnou kolik vydělává, kdybych nehledala kvůli rozvodu, nevěděla bych. Před 3 roky jsem chtěla přidat 2 tis. měsíčně na studující dítě, řval na mě, že mi nic nedá, že nemá. A nedal.
Tak co, ještě ho chcete? Až ho tahle omrzí, bude volný.
z alimentů se málokdo vykroutí, ale pokud je to manipulátor nebo citový vyděrač, pravděpodobně bude dělat nátlak na děti, aby nic po něm nechtěly
Už jsi tady myslím jednu diskuzi zakládala, takže už ses definitivně rozhodla pro rozvod?
@Hanka1 píše:
Hlavne o ty alimenty budou zadat a taky dostavat uz plnolete deti, takze zakladatelce to bude celkem k prdu…
Vždyť ona se ptá, na kolik by měly nárok děti.
Předpokládám, že pro sebe to nechce, když jak píše, dobře vydělává.
Tady moc s tabulkama nepočítej, vzhledem k tomu, že se mu pravděpodobně nebude chtít, aby se soud podrobně rýpal v účetnictví apod., je velmi pravděpodobná dohoda, soud ho k ní bude tlačit. Je potřeba si ujasnit, kolik je potřeba, na jakou dohodu jsou děti ochotny kývnout, navíc to výživné vzhledem k věku dětí bude trvat asi už jen poměrně krátce, tohle bych probrala asi s advokátem, který se orientuje, a nečekala bych na nic. U zletilých dětí je to poměrně složité a roli hraje víc faktorů…
@Anonymní píše:
@mowlamilenky, psychické týrání dítěte se zdravotními následky, na rodinu dával 20 tisíc, poslední rok už ani to ne, když koupil benzín do sekačky, chtěl z příspěvku na rodinu vrátit 70 Kč. Stejně tak když koupil šroubky za 55 Kč. V posledních letech se o dům už ani nestaral.
Dovolené jsem platila já, on si platil jen indi vindi dovolenou pro sebe, maximálně vzal jedno dítě. Na domácnost jsem nedostala víc, všechno - pračku, myčku… jsem platila já. Kdybych neměla vlastní slušný plat, nevím, nevím.
Skrýval přede mnou kolik vydělává, kdybych nehledala kvůli rozvodu, nevěděla bych. Před 3 roky jsem chtěla přidat 2 tis. měsíčně na studující dítě, řval na mě, že mi nic nedá, že nemá. A nedal.
Tak co, ještě ho chcete? Až ho tahle omrzí, bude volný.
no a proč to tedy neřešíš s právníkem? jestliže on je manipulátor, těžko něco dáš dokupy sama, že..
mmchdm, nepřepočítávám vztah na prachy ![]()
Tak já bych ještě příliš nekalkulovala s tím ziskem s. r.o. a akciovky, přestože je tam on společník, tak je to zisk firmy a nikoliv jeho příjem (pokud si ho nenechal vyplatit) a u toho OSVČ záleží, zda se jedná už o čistý zisk nebo o hrubé příjmy před uplatněním nákladů.
Najmi dětem právníka, dobrýho. S tímhle může ještě pěkně počarovat, abys nebyla překvapená, s čím se dovalí k soudu. Taky jsem mrkala na drát, obzvlášť náklady firmy, optimalizace nákladů apod. Blbý je, že soudkyně s tímhle absolutně neuměla zacházet, je zvyklá počítat výživné z průměrné mzdy. Takže jsme u odvolacího soudu žádali znalecký posudek a ex se nakonec „dohodl“.
A nebylo by lepší požadovat nějakou rozumnou sumu na veškeré náklady plus něco malého spoření a ponechat si přitom dobré vztahy s otcem? V otcových firmách pak kluci můžou pracovat a pohodlně žít z otcovou přízní? Nakonec si ten majetek ani do hrobu nevezme a mohli by slušně dědit ![]()