Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dnes jsem 11+4tt. Předtím jsem neprožívala těhotenství zejména co se nevolností týče. Spíše únava, bolesti v podbřišku a podobně. Cca 3 dny mám divný pocit a stres… bolest dělohy ustala, pnutí prsou taktéž povolilo, ale jsou velká a tmavé bradavky, výtoky již téměř nemám. Neustále se sleduji, ale to je také pěkný stres.
Co mě ale trápí už druhý den je intenzivní píchání na stydké kosti (jakoby u poštěváčku ) a někdy zase zvláštní pocit a bolest na čípku.
Měli jste to některá také? Jsou mé obavy přehnané?
jo jo tyto příznaky znamenají, že těhotenství pokračuje a přesně v tomto období jsou tyto příznaky typické
taky jsem to měla. při obou těhotenství ![]()
Obavy jsou přehnané, neboj. Jako bys popisovala moje těhotenství ![]()
Řekla bych že v tomhle týdnu je to naprosto normální
pro svůj klid si můžeš zajít k dr, na prohlídku ![]()
Lepší holky neznám:-D díky moc… ještě mi ale prosím řekněte, nahmataly jste si v tomto týdnu už dělohu? Já mám břicho celkově strašně nafouklé, ale rozhodně nad stydkou sponou dost vyklenuté…zejména, když stojím:-).
kikinecka23 píše:
Lepší holky neznám:-D díky moc… ještě mi ale prosím řekněte, nahmataly jste si v tomto týdnu už dělohu? Já mám břicho celkově strašně nafouklé, ale rozhodně nad stydkou sponou dost vyklenuté…zejména, když stojím:-).
Ještě myslím nenahmatáš… zkus za 14 dní, tři týdny a to jen vleže na zádech kousínek nad stydkou sponou velikost jak malý balonek, ale neboj, až ji budeš mít pod žebrama, už přehlídnout nepůjde
![]()
kikinecka23 píše:
já jsem byla hlavně strašně nafouklá, jak na pátém měsíci..už od nějakého šestého týdne..fakt břicho jsem měla teda.
Pipet píše:kikinecka23 píše:Ještě myslím nenahmatáš… zkus za 14 dní, tři týdny a to jen vleže na zádech kousínek nad stydkou sponou velikost jak malý balonek, ale neboj, až ji budeš mít pod žebrama, už přehlídnout nepůjde
Lepší holky neznám:-D díky moc… ještě mi ale prosím řekněte, nahmataly jste si v tomto týdnu už dělohu? Já mám břicho celkově strašně nafouklé, ale rozhodně nad stydkou sponou dost vyklenuté…zejména, když stojím:-).![]()
Děkuji za odpovědi.
Musím ovšem říct, že dnešní „řezání a bodání“ v děloze-na čípku, je tedy silnější. Co vše musíme kvůli miminku přežít ![]()
Nikdy jsem ovšem nebyla víc paranoidní a úzkostlivá jako v tomto týdnu. Je to asi už celoživotní boj, prostě těhotenstvím počínaje se o dítka začínáme bát…a strach už se nás nikdy nepustí
.
O případné Vaše příznaky na konci 1.trimestru se s Vámi ještě ráda podělím:-).
Ahoj holky. Tyto problémy píchání mám teď taky. Jsem ale v 7+2 a do teď mi nic nebylo:) ve středu sem byla ještě na kontrole, kde mi doktor potvrdil těhu a že bije srdíčko a dnes v práci mě na chvilku vyjukalo píchání za stydkou kostí které výstřelovalo k pupku.. Jsem poprvé těhotná a vyplašena samozřejmě:):) doktor ví samozřejmě nejlépe ale zkušenosti jsou taky k nezaplacení..
Jsem rada že je to běžná věc a přítel si dělá srandu, že to jsou beztak zaražené.. No víte co ![]()