Jak na indukci - přípravek, houbička

690
13.5.12 21:00

Prosím o radu jak na indukci

Ahoj, po přestěhování budu mít v kuchyni indukci,ale vím jen to, že musí být spec. hrnce, ale čím to mýt, je na to nějaký speciální přípravek, a může se používat na mytí houbička na nádobí ? V den stěhování nebudu mít možnost to nějak studovat,( ani přemýšlet :) ) jen rychle ohřát jídlo, to se nějak nastavuje ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
13.5.12 21:04

Speciální hrnce být nemusí, nedávno jsem to četla v Dtestu, myje se stejně jako varná deska ze skla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755

Ahoj jojo nejde na to každé nádobí ale myju to normální houbičkou a jarem a pak to vemu hadříkem ;) jinak ohřátí jídla-dáš na dané místo podle velikosti hrnce,pustíš,zmáčkneš na jaké požadované číslo chceš,já většinou dávám č.5 u č.6 je to za chvilku ve varu a tod vše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025

Ty hrnce jsou stejné, jen mají magnetické dno, :mrgreen: budeš je umývat stejně a plotýnku pouštět taky stejně, jen bude asi dotyková ovládací deska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
13.5.12 21:06

Hrnce musí být magneticky vodivé. Nesmí se to škrábat ale jinak se to meje jako sklokeramická deska. Když se to umyje, musí se to osušit, při velkém množství vody nebo když Ti něco přeteče, to začne pípat a vypne se ohřívání. Nejlepší funkce je, že když je to zapnutý a sundáš hrnec a zapomeneš na to, pokud tam do půl minuty nic nedáš, vypne se samo. A litr vody uvaří rychleji než rychlovarná konvice. Indukce rulez :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
13.5.12 21:10

Ahojky :mavam: ,
ja mám doma tiež indukci,prípravok na čistenie som si kupila v obchode so spotrebičami (tam kde sme kupovali indukci).Je to také biele tekuté a inak používa sa to tak,že nakvapkáš pár kvapiek,rozotrieš po ploche najlepšie servítkom a potom prejdeš handričkou (ja používam švedsku utierku nato),hubkou by si to mohla poškrabat a inak ešte som si kupila škrabku,ktorá je tiež na indukci a slúži nato ked ti tam niečo zaschne alebo sa prišvarí :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.5.12 21:11

Ahoj.Je to úplně stejné jako když máš obyčejné hrnce…Dávám je i do myčky a vše funguje tak jak má..Myju i houbičkou a také ok.Nic se na tom nenastavuje…Ale ze začátku bacha at jídlo nespálíš je to fakt rychlost když to dáš naplno..Voda se ti začne vařit dřív než v rychlovarné konvici :-D tak at se to dobře vaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
13.5.12 21:12

Na desku můžeš použít jemný CIF. Je to stejný jako ten speciální prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
13.5.12 21:13

Díky, já to zmateně napsala, jasně-hrnce mýt normálně :) ale nevěděla jsem, čím tu varnou desku, abych to nepoškrábala. Doma mám klasický plyn, tak indukce je pro mně novinka. Já už ze všeho šílím, krabice a krabice, ten první den si neumím představit, ani další :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
13.5.12 21:18

Já to myju jen jemným hadříkem s trochou jaru, de facto se ti tam nic nepřipálí, jako na sklokeramický. Takže vše jde krásně dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
13.5.12 21:18

Indukce se chová velmi podobně jako plyn ;) jenom je na nejvyšší výkon o hodně rychlejší - na to bacha třeba pokud vaříš rýži, mlíko, kaši atd. ať se ti to nepřipálí. Hrnce, pánve jakékoli na které chytne zespod magnet - třeba i obyčejné smaltované hrnce jdou, u nerez hrnců s tlustým dnem je potřeba se dívat zda jsou i na indukci, případně zkusit magnetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
13.5.12 21:55

já používám jen švédskou utěrku a vodu, to bohatě stačí. Staré hrnce jsem musela vyházet, protože ty na to nejdou. Musí mít magnetické dno. Jinak jsem moc spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.5.12 21:57

Hrnce „speciální“ ne, ale musí být z nerezu, litiny atd., ne z hliníku, takže s pánvičkama bývá často problém, takové ty lehké Tefalky a podobné nefungují. Na pomoc si vezmi do obchodu magnet ;) Jinak desku čistím houbičkou, případně mikrovláknovkou a jarem. Nepřipaluje se nic, protože deska nedosahuje takových teplot, jako sklokeramika, vlastně se jen ohřívá od hrnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
13.5.12 22:07

já používám speciální prostředek Wpro Natur vitro, koupili jsme v datartu a nemůžu si vynachválit; stírám to pak mikrovláknovou utěrkou

• Citovat
  • Upravit
690
13.5.12 22:22

Děkuji Vám všem moc za rady, i s tou folií do linky jste poradily skvěle, hned jsem si včera koupila v Ikee 4 role :) díííky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný