Prosím poraďte - začínám panikarit

722
20.4.22 22:17

Prosím poraďte - začínám panikarit

Holky moc prosím 🙏 potřebuji vaše názory nebo jestli jste to někdo taky nezažil.

Náš malej 18 měsíců, už téměř měsíc se dvakrát do týdne budí s řevem a ukazuje na ruce a nohy a strká mi je až před obličej a řve. Myslela jsem si, že to je spurt, ale to přece nemůže trvat tak dlouho, jedou mu do toho ještě poslední zuby trojky a tak mě napadá jestli to nemůže mít souvislost, nebo už vážně nevím. Doktorka sama neví, když jsem jí to volala, řekla, že ho může bolet tělo, ale takto často? Přes den je v pohodě.

Uspim ho za půl hodiny řev zase ruce nohy.. Uspim a zase za půl hodiny tohle.. Vždycky mu dám prso a během chvíle se odcucne a zase si sedne a jeci a ukazuje na ruce a nohy. Takhle je to třeba 3 hodiny v kuse v noci. Pak je třeba 3 noci klid a pak další noc zase to samé.

Jdeme za týden k doktorce tak ji to zase znovu řeknu.

Prosím nemá někdo zkušenost nebo co by to mohlo být.. Začínám celkem už panikarit.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1641
20.4.22 22:24

Ještě nemluví? Že bys ses ho zeptala nějakými jednoduchými otázkami.

Může se mu něco zdát. Může to být přemíra zážitků, mozek to v noci zpracovává.

Můžou to být růstové bolesti, u nás byly u syna cca jednou za půl roku, pak mu většinou vyrostlo chodidlo.

Není mu zima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
20.4.22 22:26

@Zuzaja
Zima určitě ne ma teplo
Jako něco už mluví ale tohle jen ukazuje.
Jenze tohle se děje už dvakrát do týdne a trvá to skoro měsíc už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.4.22 22:28

Může mít růstový bolesti. Kup mu sirup s vápníkem a zkus mu ho dávat. Pomáhá to.

• Citovat
  • Upravit
4155
20.4.22 22:31

Zkusila bych mu dát něco proti bolesti, pro jednou se nic nestane. A uvidíš, jestli to zabere.
Mladší má růstové bolesti od malička a stále ji neopouštějí. U nás pomáhá dát čtvrtku paralenu (polovina běžné dávky) a namazat nohy hořčíkovým olejem. Vždy ji to drží pár týdnů párkrát za týden a pak zjistím, že jí jsou malé boty a krátké rukávy a nohavice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
20.4.22 22:52

@Murka ano občas když to přijde tak mu dám trochu sirupu a pak teprve zabere.. Takže se právě uklidnuji tim, že buď to má souvislost s těma trojkama ještě nám chybí jedna - 3 už vylezly, a nebo ty růstové bolesti ale u toho me právě zaráží že to to trvá tak dlouho a přišlo to tak nějak v tu dobu kdy mu ty trojky začaly růst.. U prvního tohle vůbec neznám.. Tak doufám že to bude opravdu jen k zubum nebo těm růstovým bolestem.. Dost mě to trápí.. Mám strach no :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6105
20.4.22 22:53

Růstové bolesti. Měla jsem to jako malá taky. Cca od 2 let a trvalo to až do puberty. Nejhorší to bylo právě v noci. Bolest to na dítě byla celkem velká. Pamatuji, že mi Mamka nohy mazala alpou a jako starší mi dávala paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
20.4.22 22:59

@Putňátko Pokud k tomu ukazuje ruce nohy, tak to budou spíš ty růstové bolesti. Je to fakt nepříjemné, dcera už mi to umí popsat. Od pediatra mám doporučený namazat na nohy ten hořčíkový olej a pokud nezabere, tak dát paralen. Je to jak kdy. Měla jsem k tomu i nějakou povídačku (pohádku). Tu jsem při tom mazání odříkala a kolikrát u toho usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
21.4.22 04:33

Mívala jsem to jako malá taky. Pamatuju si to jako tupou bolest, když má člověk přetažené svaly (ale ne sportem, prostě ještě trochu jiná bolest). Pamatuju si to od těch 3 let a mamka mi taky dávala od bolesti. Máme to i na videu zrovna na Vánoce, kdy mě to bolelo a řvala jsem tam jak tur :)
Některé děti to můžou vnímat a já si myslím, že je to ono. Ovšem doktorka nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
21.4.22 05:39

Já si pamatuju, že jsem to taky měla v dětství a bolelo to hodně, i jsem kvůli tomu v noci brečela. Chudáček malej, něco od bolesti by mu mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
21.4.22 08:33

Růstové bolesti. Syn mi to delal az do dvou a pul. Nekdy mesic casto, pak par mesicu nic. Vzdy jsem dala ibalgin, jinak by neusnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
21.4.22 08:36

Děkuji moc jsem klidnější :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie