Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Tak to bych se nebála, jsou lihové, pokud to bylo dobře zavřené, tak to vydrží roky po datu expirace ![]()
@Anonymní píše: Více
to mě zaujalo - s čím chceš jít na pohotovost? jako aby ti vypumpovali žaludek, že jsi dva dny bral prošlé kapičky? nebo co od té pohotovosti očekáváš?
Může to mít trošku nižší účinnost, ale jinak bych se toho nebál. Jestli to není kalné nebo to nesmrdí, tak by se vůbec nic stát nemělo. Možná bych to i dobral, ale dítěti bych to asi nedal.
Už se to ale nevyrábí, ani Tussin, ani Ditustat. To poslední bylo na kašel asi nejlepší. Tussin podporoval ke kašli, Stoptussin tlumil a Ditustat tlumil, ale nebráni vykašlávání, pokud vykašlávání šlo. Dělají se sirupy s podobným účinkem, v lékarně by měli vědět.
MM
Ahoj,
v pondělí ráno jsem onemocněl s kašlem a rýmou a bral jsem stoptussin který jsem si kupoval minulý rok ale měl jsem ještě jeden starý a tam končila expirace 10/2023, bohužel jsem si toho starého nevšiml a bral do dnešního rána ten starý, špatně ani tak mi není ale je nějaký riziko veliký kvůli tomu a nebo mám radši zajít na pohovost?
Děkuji všem za rady