Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zumpa píše:
To pak nic, jestli se teprve bude kolaudovat, tak je dům v plné záruce a pokud není vyloženě doprasený, tak ty náklady budou OK.
Snad nebude, podle fotek ze stavby takový standart. Okna plastová troskla, zateplený polystyrenem 14cm a stavěné z porothermu
no uvidíme.. Šlo mi taky o to jak nastavit zálohy. Nepremrštit to nebo naopak nepodhodnotit..
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Prosím vás kolik platíte za provoz domu? Velikost přibližně 150m2(novostavba) štítek má „B“ a vše jede na elektriku. Uvažujeme o koupi domu, ale vůbec nemám představu kolik se platí, když je celý dům jen na tu elektriku. Prosím nechat anonym, ještě jsme to nikde neřekli, tak ať mě tu nevyhmatne rodina
my platime asi 3000 mesicne za elektrinu-vareni, topeni…, mame teda asi 120m2
@Beckyttine5 píše:
Tady bych počítala 4 - 5000 za vše
Pocitala jsem 3500 elektrika a 1000 voda. Podle toho co tu píšete jsem to odhladla vcelku dobre
…
Ještě počítej odvoz odpadu, internet, pojištění, daň, TV+ rozhlas
@Beckyttine5 tak to platíme i teď, tak to nepočítám, že by bylo jinak. Rozdíl je primárně v topení a vodě
Myslela jsem, že Tě zaujímají celkové měsíční náklady na provoz domu
@Beckyttine5 píše:
Takže ty 4000-5000 si myslela i včetně pojištění atd…?
Tím lepe:)
@Anonymní píše:
Ano, ale u pojištění záleží, co vše budete chtít pokrýt.. My máme jen základ za 820 na 3 měsíce.
@Beckyttine5 píše:
Ty budou v reálu vyšší, v bytě nepotřebuješ sekačky, křovinořezy, chemie do bazénu apod zbytečnosti ![]()
@Anonymní píše:
vylozene za bydleni-energie, voda, pojisteni, internet, poplatky za odpad, telku… se vejdeme do 5 tisic. ALE zrovna umrel bojler, mesicni vydaj bude o to vyssi.
@matkabagristy píše:
vylozene za bydleni-energie, voda, pojisteni, internet, poplatky za odpad, telku… se vejdeme do 5 tisic. ALE zrovna umrel bojler, mesicni vydaj bude o to vyssi.
Bojler se mi válí ve sklepě, dám za odvoz.
@Zumpa píše:
Ty budou v reálu vyšší, v bytě nepotřebuješ sekačky, křovinořezy, chemie do bazénu apod zbytečnosti
S tím se počítá, ale je to řadovka s pidi zahrádkou(200m2), sekačka stačí bezmotorova cca za 1000. Krovinak není potřeba nebo aspon u rodičů jsme ho nikdy nepoužili a bazén je na pováženou, jen nějaké brouzdalko pro děti, nic velkého se tam nevejde a ani bych nechtěla.
@Beckyttine5 píše:
Ano, ale u pojištění záleží, co vše budete chtít pokrýt.. My máme jen základ za 820 na 3 měsíce.
Pojištění jsem počítala max 1000 měsíčně, srovnávala jsem s domem mámy, ale tento je poloviční s 1/3 pozemkem.
@matkabagristy píše:
Jasný s nějakou základní rezervou počítáme a máme vždy, ale kdyby to bylo takhle tak tim lépe, počítala jsem s poměrně vyšší částkou ![]()