Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj jsem tehotna 20 tyden a uz me 6 dni trápí průjem a bolesti břicha vždy po stolici bolest přejde pak je chviličku klid a pak zas bolest a zas musím na wc tak to mam docela hodnekrat denně ( sama nevim kolikrát ) nechci aby jste mi psaly ze zajít k lékaři ale vaše skusenosti a vaše rady kdo mel též a co mu pomohlo … jen přeci někoho v těhotenství trápí zácpa a někoho průjem …
Musim dodat ze jsme byli minuly týden na dovce a hned druhý den to začalo…
Budu moc rada za rady dekuji
A jsi si jistá, že to není virového nebo bakteriálního původu?
Podle mě to má souvislost s dovolenou, něco jsi tam chytla. Takže to není těhotenstvím. Opravdu jdi k lékaři. Jako netěhotná bys mohla čekat. Ale jako těhotná riskuješ.
@Coctailgirl proto píšu sem … k lékaři nechci stejně mi da nějaký léky což si můžu zařídit sama… tady pisu zda tu je někdo kdo mel též a co mu pomohlo, kdy by to bylo i z virového onemocnění tak to stejně jednou přejde a da se to vyléčit doma … proto píšu sem abych se vyhla komentářům že mam jít k lékaři
@5342 píše: Více
Jenže co když je to bakteriálního původu? Ano, kdyby to byla salmonelóza, tak stejně žádné léky nedostaneš. Ale může to být jiná bakterie.
A jinak když mám střevní virózu, tak ji řeším dietou. Nejíst, hodně pít slazený čaj. Později piškoty atd. Měla jsem střevní virózu i v těhotenství (dokonce několikrát, mám 4 děti), ale nejdéle 3 dny.
Průjem může být v těhotenství nebezpečný jak pro matku, tak pro plod. Ještě k tomu když trvá 6 dní. Já být tebou tak si na hrdinku moc nehraju. Dehydratace je zlo a ještě hůř v těchto vedrech
Lepší zbytečná návštěva lékaře než pozdější pláč.. ![]()
@Janča6 zitra zkusím zavolat ke svému gynekologovi a uvidím co mi na to řekne … podle me to nic nebude
A neco jsi si davala? Cerne uhli nebo nam fakt zabera Enterol. Ale nechat to rozjet v tehotenstvi 6 dni. ![]()
Zašla bych k lékaři. Může to být jak něco virového nebo bakteriálního. Nenechala bych to rozhodně v těhotenství rozjet 6 dní, ale je to tvoje věc ![]()
@ibis U nás v rodině to to je tak trochu jinak nežijeme ve strachu, kdy by jsme se měli bát pořád něčeho a pořád řešit co kdy by, myslím že by jsme pak nebyli tak šťastný a zdravý nežijeme ve strachu a nepřemýšlíme asi tak jako ostatní nebo li vecina lidi.. u nás to neni tak jako ze nás neco zabolí a hned Jezisi to je toto za nemoc a toto a hned k lékaři …
Ale i tak pro klid jsme se rozhodly zavolat ráno na gynekologii a říct o problému.. i když vlastně mam pocit ze se mi to trochu uz lepši… miminko me dnes krásně kope a nezdá se ze by mu neco bylo kdyz jsem mela ted ve čtvrtek kontrolu a vše bylo v pořádku jen jsem nezmínila ten průjem …