Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rozárková zkusila bych jiného lékaře, týden je už celkem dlouho.
nechápu, že dr nepátrá po příčině, obzvlášť, když dítko hubne..
Že hubne, to je kolik?
Asi bych k dr radši zašla… pokud má průjem i přes veškeré diety týden tak bych to moc nepodceňovala ![]()
No, okolo kila to asi bude. Neměla jsem ji aktuálně zváženou, když průjem začal. Během tří dnů 10dkg, kolik je to přesně za ten týden nevím ![]()
I když do teď byla úplně v pohodě s mlékem? My už týden nic mléčného nedáváme. To už by se asi upravilo, nebo ne?
@Rozárková při abmk by nejspíš aji zvracela, stolice by byla hodně zelená, kysele páchla /to fakt poznáš
/, jsou bolavá bříška…
Mě spíš přijde, že pach stolice je jako když byla miminko. Žádný strašný smrad to není
. Nezvrací vůbec.
No je logické, že pokud má malá průjem, tak přeci na váze něco ztratí, to s tím bohužel tak nějak souvisí, proto je dobré při těch dlouhodobých průjmech dávat rehydratační roztok, aby se tělo zase zavodnilo a doplnily se minerály. Co se však týče průjmu samotného – ano, je možné, že má úzkou souvislost s tím růstem zoubků, ale také to může být něco jiného a proto mě překvapuje přístup lékařky, která vám odmítá udělat výtěr. Doporučovala bych do malé dostat aspoň jednou denně ten roztok a změnit doktorku..
@Kamilkaa25 Nakonec průjem ustal asi 10.den. Byli jsme i na pohotovosti, kde jí udělala výtěr s tím, že si o výsledek má v pondělí zavolat naše Dr. Ani tam nezavolala!! Prý by se ozvali sami, kdyby tam něco bylo. To jsem teprve zůstala koukat. A co víc, oočkovala mi jí cca týden po skončení průjmu. Samozřejmě to odhorečkovala, což je tedy u nás normální jev, ale tentokrát byly horečky 3dny. Jindy 1večer. Pár dní na to opět teploty a afty v pusině-stomatitida! Snad už se konečně ze všeho vykutala a bude zase dobře. No… Asi budu uvažovat o změně lékařky. Jen nevím, jestli bych si nějak zvlášť pomohla. ![]()
Jo a k těm rehydratačním přípravkům…nedostanu do ní ANI JEDEN. Naštěstí dost pila.
@Rozárková Ježiš, to mě mrzí
Na druhou stranu máš asi pravdu – těžko říct, jestli by sis pomohla, ale zase spokojit se s takovýmhle přístupem je také na nic. Já to beru tak, že pokud se takto chovají lékaři k nám dospělým, pořád je to ještě snesitelné, protože dokážeme přesněji vylíčit, co nás bolí a případně si najít odborníka, ale co ty děti chudáci? Měla jsem to podobně se synem – trpěl laryngitidami (a pořád trpí) a dětská doktorka mi k tomu řekla jen to, že je to psychické a dál se zaobírala tím, že by měl malý zhubnout, protože na svůj věk váží moc (ale taky měří dvakrát tolik co děti v jeho věku!), ale šla jsem jinam a tam jsme moc spokojeni. Takže si myslím, že za pokus to stojí. S tím rehydratačním roztokem je to blbé, ale zase jestli pila, tak je to v pořádku ![]()
Ahoj! Vím, že na toto téma už je tu asi spousta diskuzí, ale právě až tolik, že bych na můj dotaz hledala tak týden. Jde o to, že malá-1rok, má už týden průjem. Kaká cca 5× za den. Ne nijak strašný množství a není to voda, ale připadá mi, že už je to po všech těch medikamentech, rýžových odvarech atd..dlouho. Rostou jí zuby, hned několik, teplotu nemá, je veselá. Byla jsem 2× u dr.,neudělala nám výtěr, že prý by k bakterii měla horečky, což je asi pravda, ale zároveň mě vystrašila, že by PRÝ NEMĚLA HUBNOUT! Není to při průjmu nesmysl?? Ona hubne a já nevím, jak dlouho mám ještě čekat než navštívím znovu-asi jiného-lékaře. Jaký na to máte názor Vy? Děkuju moc!