Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny,
začínám být celkem zoufalá. Je mi 19 let a od minulé středy mám vodnatý průjem. Byla jsem v Praze na 3 dny a tam jedla jen fast food (moje blbost
). Každopádně byla jsem i u doktorky, dostala Ercefuryl, který nezabral, zkoušela jsem dietu, Hylak, černé uhlí, Smectu a nic nepomohlo. Výsledky z výtěru jsou negativní. Nejvíce mě to trápí ráno, to je stolice opravdu jen hnědá voda. Jeden den to i vypadalo, že už se to lepší a potom zase nic. Nevíte co by to mohlo být? Příští týden budu zas volat doktorce, jestli se to nezlepší.
Řádí šílený střevní chřipky mě to drželo týden hrozně a další týden mírně
@ka2ka No u mě je asi divné, že to mám jen já a nikdo se ode mě nenakazil. A ten průjem se nijak nelepší ![]()
@Baru1910 Ahoj, já jsem tím taky trpěla a jak píšeš hlavně hned ráno po probuzení.. Takhle se to se mnou táhlo hodně dlouho, chodila jsme i na gastro ale nic moc nezjistili. Až jsem si sama určila diagnózu
nemůžu mléčné výrobky.
Tak třeba máš taky na něco alergii či intoleranci?
@sbsb Taky mě to napadlo, to by byl možná ten lepší scénář. Mám totiž RS a bojím se, abych neměla nějaké další autoimunitní onemocnění. Každopádně děkuji za odpověď ![]()
A na gastro mě doporučil Hylak plus endiaron
tak zkusit ještě tuhle kombinaci plus si hlídat co ti dělá problém a nebo zajít na testy. Tak snad se ti to brzo zlepší ![]()
@sbsb děkuji
, jinak endiaron už se nevyrábí, ten jsem chtěla taky vyzkoušet
Podobně jsem řešila před dvěma lety, tři měsíce průjem kombinace léků na autoimunitu a atb.
Po třech měsících zabralo imodium (předtím několik jiných léků včetně atb na střeva) a zpřísněná dieta na histaminovou intoleranci, kterou mám.
@Baru1910 Jo aha, tak to jsem jaksi zaspala
no nevadí. Imodium mi taky docela pomáhalo, tak zkusit leda ještě to.
Nám pomohly loni na šílený průjem tablety Tasectan duo nebo normální Tasectan a k tomu probiotika Biopron premium.
@Baru1910 píše: Více
U nas se taky ode me nikdy nikdo nenakazil prujmem. Ani tim infekcnim.
Drzim palce, at je ti brzo dobre.