Průjem - nechce Smectu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
13.3.14 15:49

Ahoj, my dáváme při průjmu Enterinu, je to šťáva s extraktem z borůvek, myslím. ´Bere se 1 ampulka denně, během krátký doby je po průjmu. Pokud mě paměť neklame, Enterol jsem dostala taky na předpis, ale v lékárně mi zdůrazňovali, že JEDINĚ při hodně silným průjmu, tak si nedokážu představit, co by to mohlo udělat s dítětem. Nakonec jsem si ho nevzala a vyřešila to černým uhlím a ještě něčím, ale teď si zrovna nevzpomenu. Každopádně dítěti dáváme Enterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
13.3.14 15:50

Jeste jsem taky davala ryzovy odvar-delala jsem mu v nem mleko, asi od tretiho dne prujmu.

• Citovat
  • Upravit
3686
13.3.14 15:53

Všem moc děkuji za info. Ještě se zeptám. Doktorka mi řekla na horečku paralen, ale tablety - rozdrtit a zamíchat do něčeho, aby se čípkama a sirupem zbytečně nedráždila. Udělala jsem jak řekla, zamíchala do toho banánu, ale holka stejně to plivala všechno ven. Nechce nic, není to kvůli prášku. Vždycky jsem jí to setřela z brady, znovu nacpala do pusy. Na několikrát to snědlo, ale nevím, kolik toho z té pididávky v ní opravdu skončilo, každopádně horečka ani za hodinu neklesla. Má 38,5. Mám jí dat ještě ten paralen? Třeba ve stříkačce nebo ještě počkat? Nerada bych jí předávkovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
13.3.14 21:33

@pavlavn mně enterol několikrát fakt „zachránil“ a píšou tam, že je i pro kojence (dcera má 3 r.). Vypila tak půlu tobolky s čajíčkem a průjem přešel. Lékárnice mi říkala, že je to v podstatě na probiotické bázi. Ale jestli máte něco úplně přírodního, je to fajn. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.14 10:49

Když měl syn průjem tak jsme nasadili dietu a enterol, průběh bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
13.6.20 06:39

Dobrý den, chtěla bych obnovit diskuzi. Smectu do dcery nějak dostanu, to jo, ale kulíška nechce ani vidět. prujem má už od středy, nemáme někdo nějakou radu? Jsou ji tři roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
13.6.20 07:13

@Enicka
S kuliskem jsme take bojovali, ale na prujem nam vzdy zabral rychle az enterol. (pro male deti vysypat tobolku). Opravdu rychleji nez smecta. Plus mudr nam doprucila zvednout davku probiotik. (nejake jsou i v tom enterolu). Smecta by mela jen zahustit, ale enterol leci i pripadny problem. Vzdy jsme meli za 2 dny pokoj. A samozrejme dieta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
13.6.20 07:22

@jana2381 Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
13.6.20 07:26

@Enicka
Vyzkoušejte Tasectan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
13.6.20 07:35

@Enicka u nás to bylo stejné a dost časté, dcerka měla nějakou bakterii ve střevech a smectu ani kulíška jsem do ní nedostala.
Dávala jsem hodně kvalitní probiotika (značku už nevím, ale okolo 500,–) a vařila jsem jí rýži, kuřecí maso, ten vývar z rýže je taky super.. banán, černý čaj a sice to trvalo trochu déle, ale dalo se i bez toho.
Ale tak kojila jsem, takže zavodněná byla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
13.6.20 07:38

Jenže nás už dr. strašila nemocnicí. A to by dcera asi nezvládla už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
13.6.20 08:08

Tasectan zabral dcerce když měla rotaviry, opravdu hodně rychle. A vím, že synovec okolo roku je měl taky a jim doktorka radila dávat slanější jídlo. Polivky apod a osolit víc. Aby zadržoval vodu a nebyl dehydratovany… A hodně pít. Rýže, banán, mrkev… To zvládnete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
13.6.20 08:11

@Baruunečka Ten Tasectan je nějaké novinka? Já škemrala v lékárně o cokoliv kromě smecty a že nic není :nevim:
@Enicka neboj, snaž se jí hodně zavodnit a určitě to bude dobré, hlavně držet dietu..rýže, pak vařené kuře, mrkev, brambor, banán..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
13.6.20 08:44

@Enicka Do deti nad rok jsem nedostala v podstate ani smectu ani kuliska. Ten lok dva se opravdu zadny lecivy ucinek mit nemohl.
Holt dieta, hidne tekutin a pockat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
13.6.20 08:45

Dietu držíme, ale hned jak něco sní, tak utíká na záchod. A tak je to celý den. Pije taky dost si myslím. Ale zatim se to nijak nelepší. A toho kuliska nevypuje vůbec, ani hlt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí