Zvýšená hladina krevních destiček u 3m miminka

33
10.11.11 10:14

Zvýšená hladina krevních destiček u 3 měs. mimi

Včera jsem byla s dítětem na odběr krve na krevní obraz a pro zjištění zánětu v krvi. Zjistilo se, že zánět v tělíčku není, ale byla zjištěna zvýšená hladina krevních destiček. Příští týden jdeme na kontrolní odběr a pak se uvidí co dál. Nicméně mi dr. nechtěla říct, co to tedy znamená. Mělo některé vaše dítě taky zvýšené krevní destičky? A co se dělo dále? Případně byly při dalším odběru nižší?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sky
1554
11.11.11 21:59

Ahoj,
naše malá měla (má) taky zvýšenou hladinu trombocytů. V porodnici ji hodně svítili kvůli těžké žloutence, takže naše dětská nás cca ve 2 měsících poslala na kontrolní krevní obraz, ve kterém vylezly ty zvýšené trombocyty. Po měsíci se odběr opakoval a výsledek byl jen lehce nižší. Pak následoval odběr krve ze žíly, stále zvýšené trombocyty - a o dost. Takže nás pak odeslala na hematologii, kde udělali různé testy a nic nezjistili, hladina trombocytů klesla, i když je stále zvýšená. Ke konci roku nás čeká další odběr, tak jsem zvědavá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
14.11.11 16:11

Ahoj, díky že jsi se ozvala. Takže se s tím taky potýkáte. Naši malou taky v porodnici svítili, byla celý den pod světlem, jen s přestávkami na kojení. Že by to mělo souvislost se žloutenkou? A co ti k tomu řekli, že jsou stále zvýšené? Ve středu jdeme na kontrolní odběr, takže se uvidí, co dál. Je taky teď nachlazená, ale nevím, jestli to s tím může být spojené. Přeji ať je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sky
1554
14.11.11 17:55

Jestli to má souvislost s novorozeneckou žloutenkou netuším, Nelku svítili víc jak týden :nevim:
Periatrička říkala, že občas ta zvýšená hladina bývá a nic to neznamená, jen je potřeba to hlídat, že se to časem samo upraví. Ani na hematologii neříkal pan doktor, že by to bylo něco vyloženě špatně, tak to zatím neřeším.
Tak držím pěsti, ať vám to pokud možno klesne samo a co nejdřív :palec:
Jo a jak odebírali krev - z prstu nebo ze žíly? Naše dr. říkala, že občas ta zvýšená hladina bývá, když se bere z prstu, ze žíly že je to pak v pořádku … no u nás to bohužel neplatilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
14.11.11 21:29

Teda týden svícení…to musela mít tu žloutenku dost silnou. A já si říkala, že už ten den je hodně.
Naše dr. bere krev z hlavičky, nejdříve jsem se bála. Kdybych to chtěla z prstu tak bych musela jet do nemocnice.No já doufám, že to bude dobrý. Dr. byla totiž celkem tajemná a nechtěla mi nic říct, tak mě to znepokojilo.
Tak držím pěstičky, ať už je to u Nelky v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
20.6.18 13:16

Hezký den holky,
obnovuji diskuzi, máte někdo zkušenost, že vaše miminko mělo zvýšenou hladinu krevních destiček??? Od narození bral malý železo, to je teď v pořádku ale zase má hodně krevních destiček. Čím to může být? Doktorka mi skoro nic neřekla. Mám hrozný strach o prťe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
20.6.18 13:27
@Lucius08 píše:
Hezký den holky,
obnovuji diskuzi, máte někdo zkušenost, že vaše miminko mělo zvýšenou hladinu krevních destiček??? Od narození bral malý železo, to je teď v pořádku ale zase má hodně krevních destiček. Čím to může být? Doktorka mi skoro nic neřekla. Mám hrozný strach o prťe…

Zvýšené destičky bývají často právě u anemie z nedostatku železa. Nebo reaktivně - po zánětu, úrazu, operaci, krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
20.6.18 13:50

@Lama Lama fakt? Já jsem se právě ptala doktorky jestli to nemůže mít souvislost, s tím že bral železo a říkala že ne :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
20.6.18 14:04
@Lucius08 píše:
@Lama Lama fakt? Já jsem se právě ptala doktorky jestli to nemůže mít souvislost, s tím že bral železo a říkala že ne :nevim: .
že brala železo, to ne. ale že ho před tim neměla, to jo.
má to nějak extra vysoký? Já teda vůbec nemám tucha, kolik maj normy mimina.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
20.6.18 14:17

@Lama Lama jo takhle. Nene má 699 a hranice je 700. Jen já nejsem doktor, mám strach, že má něco s krví. Protože v 6tydnech mu zjistili, že má málo hemoglobinu. Měsíc jsme brali železo a teď po měsíci má zase zvýšenou hladinu trombocytů. Vůbec mu neuměli tu krev vzít, neteklo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
20.6.18 14:28
@Lucius08 píše:
@Lama Lama jo takhle. Nene má 699 a hranice je 700. Jen já nejsem doktor, mám strach, že má něco s krví. Protože v 6tydnech mu zjistili, že má málo hemoglobinu. Měsíc jsme brali železo a teď po měsíci má zase zvýšenou hladinu trombocytů. Vůbec mu neuměli tu krev vzít, neteklo to.

no, takže to má v normě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.21 20:51

Zvýšená hladina trombocytů u miminka

Ahooj,
Obnovuji diskuzi. Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se zvýšenou hladinou trombocytů u miminka (2 měsíce)?? A co by to mohlo znamenat?? Mudr. mi po telefonu k tomu nic neřekla jen že všechno ok jen že má malý lehce zvýšený trombocyty a nic vic a me v tu chvili se nenapadlo zeptat co by to mohlo znamenat :/
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9764
10.8.21 21:46
@Anonymní píše:
Ahooj,
Obnovuji diskuzi. Chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se zvýšenou hladinou trombocytů u miminka (2 měsíce)?? A co by to mohlo znamenat?? Mudr. mi po telefonu k tomu nic neřekla jen že všechno ok jen že má malý lehce zvýšený trombocyty a nic vic a me v tu chvili se nenapadlo zeptat co by to mohlo znamenat :/
Děkuji :kytka:

Je to často reaktivně, a to i při lehčím nachlazení. Některé laboratoře navíc nemají ve výsledkové listině zavedené normy pro tak malé děti (takže „udávaná“ vyšší hladina může být de facto pro danou věkovou skupinu zcela fyziologická).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
13.12.22 22:20

@Lama Lama

Dobry večer, už je to 4 roky… ale vzpomenete si, jestli byly ty zvýšený trombocyty ok a jestli se to s vámi „nějak vleče“? Máme hodnotu 590, ve čtvrtek jedeme k lékaři, tak se zeptám, ale neusnu do tý doby :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
13.12.22 22:23
@Kobra11 píše:
@Lama LamaDobry večer, už je to 4 roky… ale vzpomenete si, jestli byly ty zvýšený trombocyty ok a jestli se to s vámi „nějak vleče“? Máme hodnotu 590, ve čtvrtek jedeme k lékaři, tak se zeptám, ale neusnu do tý doby :-/

8o vubec nevim o co jde. Na co bych si mela vzpominat pred ctyrmi rocky, co se se mnou vlece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí