Průjem po operaci

21.11.24 16:20

Problém se sestrou v nemocnici

Ahoj, byla jsem včera na operaci s nohou v celkové narkóze a bylo mi řečeno že po lécích co mi dají můžu mít průjem, takže bych se před ní měla vyprázdnit (což mi ale možná kvůli stresu nešlo) a že mi pro jistotu dají plínu jelikož nebudu moct sama vstát z postele. Operace dopadla dobře, většinu dne po ní jsem prospala a vzbudila se až za tmy s hroznou potřebou na záchod. Zvonila jsem na sestru které trvalo asi 15 minut než se objevila a když jsem jí vysvětlila situaci a že potřebuji pomoct na vozík abych se dostala na záchod (který nebyl v místnosti) tak mi jen řekla ať se netrápím, že od toho přece mám tu plínu. Nakonec jsem ji uprosila a konečně dovezla vozíček - to už jsem to ale opravdu nemohla vydržet a když mi pomáhala si sednout tak se to stalo. Při tom se skoro zasmála, řekla mi ať už se vyprázdním úplně a že mě za chvíli přijde umýt. Takže mě tam nechala ležet s křečemi v břiše a mě nezbylo než to udělat jak říkala.

Nejhorší bylo že jsem na pokoji s nějakou holkou která je mladší než já myslím že byla ještě vzhůru. Zbytek noci jsem brečela a chtěla bych nějak zařídit aby mě tahle sestra už neošetřovala ale stydím se to říct rodičům. Myslíte že když to řeknu doktorce že si pomůžu a třeba mě pustí dřív domů? Nejvíc se bojím že se to bude opakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12008
21.11.24 16:50

Tak to bylo od té sestřičky dost ošklivé. Nevím zda neměla čas, možná se bála že ji omdlis nebo si prostě jen chtěla usnadnit praci…(i když nevím v čem teda, mytí po velke na lůžku je vždycky dost otrava, to už radši opravdu pacienta dovlecu na ten záchod kdyz to jen trochu jde, nebo použijí klozetové křeslo..a když to jen trochu jde tak i na něm třeba do sprchy aby měl člověk trochu soukromí,..navíc v šedé to jde přecejen lépe…pripadne mu dám pod zadek misu…kdyz to jinak nejde…) chápu že to pro tebe bylo trapné, zvlášť když jsi jak chápu mladá holka. Stydět se ty rozhodne ale nemáš za co. To spíš ta sestřička. 😔
Nevím na jakém zákroku jsi byla ale pokud bude vše vporadku tak tě nejspíš v pátek pustí. Všeobecné je trend aby byla hospitalizace co nejkratší. Kdyby náhodou tak prostě trvej na tom aby tě vzali na WC nebo kdyby něco uteklo tak do sprchy. Ať máš aspoň soukromi. Ale myslim že opakovat se to nebude. Případně držím palce ať má službu empatictejsi sestřička :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 17:35

@Vladusxx díky za odpověď. Domů bych měla bohužel jít až v sobotu. Nevím proč mě nevzala do sprchy, možná kvůli stehům ale to čištění na lůžku bylo strašně ponižující.

Paní doktorka se mě dneska snažila podobně utěšovat… Promiň ale chápu správně že jsi taky sestřička? Pořád mi říkají že se tyhle nehody stávají často ale já mám pocit že myslí buď malé děti nebo staré lidi… Děje se to opravdu i lidem v mém věku (16)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12008
21.11.24 17:37

@Eliska2008 nedělám na operačním oddělení takže nevím, ale byla jsem na operaci 3×…1× s kolenem a 2× císařský řez (porod) a ani jednou se mi to nestalo… :nevim: ale nevím na jakém jsi byla zákroku a i co ti dali za léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17489
21.11.24 17:47
@Eliska2008 píše: Více

Může se to stát opravdu komukoliv…
Jinak souhlasím s tím co psala Vladusxx. Když tě nechtěla nebo se bála, převézt na WC, měla ti raději donést podložní mísu, než to nechat být. :?
Přeji ti, ať jsi brzy fit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12896
21.11.24 18:23
@Eliska2008 píše: Více

No teda byla jsem na zakroku ve fakultce i jinem zarizeni a vsude wc patrilo s koupelnou k pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
21.11.24 18:43

@Eliska2008 jako je to blbý, ale stane se. Ale měla si přece tu plínu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
21.11.24 20:43

@Eliska2008 Po operaci se to stává běžně. Snad už se to nebude opakovat. Přeji ti, ať rekonvalescence probíhá rychle. Po operaci s nohou můžeš kromě ambulantních rehabilitací zkusit požádat o pobyt v lázních. Pobyt trvá čtyři týdny. Můžeš jet např. do Janských Lázní, Klimkovic, Lázní Bělohrad nebo do léčebny Luže-Košumberk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty