Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
dcera bude mít v létě 13let. Poslední měsíce je jí stále špatně, bolí ji hlava, záda a samozřejmě břicho.
Do toho neustále chodí na záchod, že ji to neustále nutí. U lékaře jsme byli, výsledky negativní.
Před chvilkou zvracela, jinak jí vůbec nic nebylo, krom té hlavy a břicha.
Já sama nemám zažitý nějaký PMS, tak nemůžu soudit. Je možné, aby měla takové reakce na snad přicházející menstruaci.
Prsa jí narostly, ochlupení také a říkala, že občas hnědý výtok. Já sama, jsem dostala první menzes ve 13 a to jsem tedy neměla ani z poloviny prsa jako má ona. Snad někdo poradí, je opravdu možné, aby to byly první příznaky, myslím hlavně to zvracení a nutkání na močení?
PMS trvá několik dní před menstruací. Ty píšeš o měsících, to přece musí být něčím jiným ![]()
Nekolik mesicu? To se mi moc nezda
A ma to porad, nebo v nejakych cyklech? I kdyby treba nepravidelnych…
Nemyslím si, že to má něco společného s PMS, to by předpokládám netrvalo několik měsíců…jaká vyšetření dceři dělali?
Holky, napsala jsem to špatně, nezvrací každý den, to je za pár měsíců asi po třetí. Ale na to, že jí není dobře, si stěžuje často. Hlava ji bolí taky v různých intervalech a břicho to samé. Byly jsme na vyšetření moči, negativní- skrz to běhání na záchod. Řešila jsem s ní i ty její nevolnosti, záda i hlavu, ale Dr. říkala, že to vypadá na ty změny.. Že se tělo chystá. Ale až tak?
Já osobně to nezažila, maximálně mě bolelo břicho, ale nepamatuji si, že by mi bývalo špatně.
Asi je možné všechno ale já bych žádala nějaké pořádné vyšetření, nepřijde mi normální, aby tak mladé holce bylo tak často špatně ![]()
a kde ji to bricho boli? Napadlo me jestw, jestli to treba nemuze byt neurologicke od tech zad.
Břicho jí bolí v podbřišku a okolí pupku, chodila nedávno na rehabilitace, má skoliozu zad. Jsem si říkala, jestli to neměl někdo podobně, že mu nebylo dobu před první menstruací dobře.
Asi nezbyde, než opět naklusat k lékaři.
![]()
Psala si, ze uz spini, tedy hnedy vytok, takze je to asi tady…Spatne ji byt muze, muze ji bolet bederni cast a podbrisek. Hlava klidne taky bolet muze. Doktori vse kolem vyloucili, asi bych se smirila se zmenou u dcerky.Vek na to ma akorat.
Nevim jestli to tenkret melo souvislost, ale v lete, kdyz mi bylo 12, tak se mi na dovoleny taky udelalo zle od zaludku, myslim ze jsem i zvracela. Pak me vzala mamka k dr a ta mi dala nejaky prasek a rikala, ze by to mohlo souviset s MS. Ta prisla za pul roku. Ale takhle hodne zle mi bylo jen na te dovolene.