Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky 🙂 Jsem po jednom potratu a teď čekám dvojčata a jsem 15týden. Proč sem píšu. První potrat mě psychicky rozbil. Teď to vypadá konečně nadějně ale při každé kontrole mě doktorka hodí do totální nejistoty. Pokaždé mluví o tom jak se věci můžou změnit a já se díky tomu nemůžu začít těšit. Ani tomu nevěřím že to dobře dopadne. Pořád mluví o tom jak je to rizikové a já od ní odjíždím s brekem. Manžel říká že jsem furt negativní protože cokoliv rodina koupí tak odpovím že je brzo a že až se to nějak pose*e tak to budou jen vyhozený peníze. Jenže když se hodim konečně do klidu tak jdu na další návštěvu na gyndu a tam mě zase rozbije kecama o tom ať zatím ještě nic neřeším. Orientačně jsem se ptala na císaře a ihned mě utla že se plno věcí může změnit že tohle teď řešit vůbec nebudeme a já jsem zase na dně 🙄 Nejsem si jistá jestli já si to až moc beru nebo je její přístup katastrofa.
@Milca Mlynkova píše: Více
Nemas zrovna empatickou doktorku. Nemela by te tak strasit a nervovat. 15 tyden zni slibne. Clovek musi byt optimista. Jisteho v zivote neni nic, ale proc se s tim stresovat.
Řekla bych jí, že chápeš a rozumíš obavám a nejistotám, ale že potřebuješ znát nějaké info, tak jestli by ti mohla odpovědět. Klidné bych k tomu dodala, že tě tím hrozně stresuje a straší, že si uvědomuješ rizika, ale jestli by mohla být trochu pozitivnéjší nebo alespoň ne tak negativní.
Přeju hodně štěstí a hlavně klidu! Na stresy a nervy bude spousta příležitostí po porodu - moje švagrová prodělala dva potraty a pak taky čekala dvojčata. Z toho o jednom říkali, že je menší, že nevědí, jestli se bude dobře vyvíjet a letos budou slavit 3.narozeniny, kluk a holka jsou úplný raubíři a v pohodě oba dva ![]()
Takže je s nima veselo a švagrová se nezastaví, málokdo chce dvojčata hlídat ![]()
No, zdá se mi, že by chtělo změnit doktora… Ta je nějaká vyhořelá ta vaše gynekoložka! Samozřejmě, že stát se může cokoli, kdodkoli z nás může být za minutu mrtvý, ale netřeba na to každou minutu upozorňovat. Maminky musí být hlavně v klidu!
Doktorka je úplně blba ne? Takhle pacientky stresovat. Hele nejrizikovější trimestr už mas za sebou. Ty mas nějaké zdravotní problémy, nebo nějaké komplikace, ze jsi riziková?
@Kriss Tina Nene nemám žádné problémy 🙂 Už jsem byla i na genetice a všechno vpořádku 🙏 Prý mám dost plodové vody a prostě všechno tak jak má být. Nevím proč to gyndařka pořád opakuje. Ono jde asi o to že ty dvojčata jsou prostě rizikové. Více plodů bývá vždy větší riziko než jen u jednoho dítěte. Už jsem jí milionkrát řekla že mám hrozný nervy z toho jak to dopadne že po prvním potratu jsou moje myšlenky spíš negativní a neumím se soustředit pozitivně a ve finále si do mě ještě „kopne“. Ona je mladá, usměvavá a často si říkám že si to beru asi jen moc osobně ale moje pocity mi dávají najevo že mi tohle chování dost ubližuje.
Tak mas fakt úplně blbou doktorku. Uklidni se a začni se těšit, něco se stát muze vždycky, ale pokud je tehotnestvi v pohodě, tak ti spis škodí, když se budeš nervovat.
@Kriss Tina Děkuju 🙏 ❤️ Uvidím co mi řekne zase příště ale už se začnu bránit. Díkybohu teď od ní budu mít 3 týdny klid než tam půjdu 🙄
A jaký typ dvojčat čekáš? Nehrozí třeba twin to twin syndrom?
Při rizikových dvojčatech se obvykle dochází do speciální prenatální poradny pro vicečetná těhotenství.
@Anonymní píše: Více
Tak teď absolutně nechápu která bije 🤷♀️ Já nejsem nijak riziková že by se mimčům nedařilo. Doktorka mi jen vysvětlila že když je těch plodů víc než jedno tak to bývá daleko rizikovější. Nic víc v tom není 🙂
Myslela jsem to tak, jestli nechceš přejít od ní do specializovaného centra pro dvojčata. Ona asi nemá tolik zkušeností a zbytečně tě stresuje.
@Anonymní píše: Více
Jo tak 😀 Teď to slyším prvně takže jsem nad ničím takovým neuvažovala ale zítra se na to podívám na internetu 🙂 Děkuju