Psincový kašel u psů

17162
9.2.15 07:09

Psincový kašel u psů

Zdravím milovníky psů,
stalo se bohužel, že náš pejsek někde chytil psincový kašel (netuším kde, máme v okolí zodpovědné majitele pejsků).
Nasadili jsme dle rad med a jitrocelový sirup, dnes ještě jedeme na konzultaci k veterináři. Máme pejsky dva, bez možnosti je oddělit, fenečka je zatím v pořádku (hlídáme jestli se to u ní neprojeví taky).
Máte prosím nějaké ověřené rady, zkušenosti, jak a čím ještě ulevit pejskovi od šílených záchvatů kašle a „nahodit“ zase imunitu? Popř. pokud máte doma více pejsků, zda to od sebe chytli nebo ne?

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15659
9.2.15 07:28

Co je to za rasu? Není to OT… jsou rasy na tento typ onemocnění citlivější, většinou se jedná o horská, pastevecká plemena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.2.15 07:36

@Jaji77 ne ne, kříženeček menšího vzrůstu, cca 10 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
9.2.15 07:40

Existuje očkování, tak se poraďte s veterinářem, jestli by bylo vhodné. Jinak by možná pomohly homeopatika, ale sama si netroufnu určit jaká, máte - li v okolí někoho, kdo se tím zabývá…
Jinak zvlhčovat vzduch a nechat na kamnech odpařovat mírně osolenou vodu by mu mohlo pomoci odkašlat a zmírnit kašlací záchvaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.2.15 07:43

@Jaji77 jj, máme všude rozvěšené mokré ručníky (teď teda jsme v práci oba), má dovoleno být v ložnici v peřinách, v klidu a odpo hned co budu moct odjet z práce, frčíme k vetovi (budu volat dopředu, ať nesedíme v čekárně a nenakazí případně čekající pejsky ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
9.2.15 07:49

To očkování si myslím není možné provést v akutní fázi… Poraď se s vetem a zeptej se ho i na nějaká probiotika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.2.15 07:57

@Odettka případné očko až po úplném uzdravení, teď by mu to asi jen přitížilo. Mám v plánu to zkonzultovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.15 07:59

My dávali v práci antibiotika a mucosolvan sirup a byt v teple. Brzké uzdraveni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
9.2.15 08:02

Jasně že očkovat se dá, až bude zdravý, ne teď - dodat do organismu další dávku viru by ho mohlo zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
9.2.15 08:07

Náš měl kašel už dvakrát, obtíže přetrvávaly vždy cca 5 dní, ale klidový režim měl tak 3 týdny. Dávali jsme mu léky od veterináře (už nevím přesně co to bylo) a pak jitrocelový sirup. Ostatní psi se nenakazili. Poslední dva roky očkujeme a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.2.15 08:18
@oxana1980 píše:
Náš měl kašel už dvakrát, obtíže přetrvávaly vždy cca 5 dní, ale klidový režim měl tak 3 týdny. Dávali jsme mu léky od veterináře (už nevím přesně co to bylo) a pak jitrocelový sirup. Ostatní psi se nenakazili. Poslední dva roky očkujeme a je klid.

Díky, jitrocelový sirup i med mu naštěstí chutná, u vet. jsme už objednaní, ať nenakazí ostatní pejsky v čekárně. Klid má, je doma, ven max. vyčůrat a honem do peřin. Teď dopoledne tam jde za nimi otec přítele, zkontrolovat je.
Díky, doufám, že to ta naše psí slečna taky nechytí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.2.15 08:56

U psiny jsem to zahnala dětským Mucosolvanem. Předtím jsem měla psa, kterému se to rozjelo až na atb…tak hlídat, držet pokud možno v klidu a teple a kdyby se to nelepšilo, tak na veterinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.2.15 09:02

@Etcetera78 jo jo, je v teple, má povoleno do ložnice do peřin, ven s kabátkem jen vyčůrat a honem domů. U veterináře jsme objednaní dnes extra, ať nenakazíme nezodpovědně ostatní čekající pejsky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.2.15 08:44

A

Příspěvek upraven 12.02.15 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
12.2.15 08:48

@KačuliKačka my máme celou smečku a k nám se to jednou ze cvičáku taky dostalo, chytlo to od sebe všech 5 psů. Dostala jsem od vet. domů injekce a několik dní jsem jim to píchala. Nevím co mi to tenkrát dala, ale po nich to ustoupilo rychle.Pak jsme po měsíci naočkovali všechny a od té doby už nikde nic nepochytali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný