Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Možná ho už všechno bolí, nebo je to už prostě nerudný „dědek“. Jeden z našich psů je z útulku, mazel, ale neustále vystresovaný a nemá rád manipulaci a omezení, a abych nebyla vynervovaná já, nasadím mu vždy košík. Koupání je rychle hotové a já ho nestresuju tím, že se bojím jeho vrčení. Je hladkosrstý, tak ho nečešeme. Zkuste nějakou odměnu nebo ho vyčesávat před procházkou, třeba si to s tím spojí. ALe toto je už opravdu staříček, tak nevím. Hodně štěstí!
Mám takhle bišony, jeden v pohodě, druhý na zabití…a ty jak nejsou vyčesaní je to hrůza, takže je beru co nejvíc na krátko
, ale někdy prostě na ně lehnu a rychle učešu…i když kousnout by si nedovolili ![]()
odměny, chlácholení nic nepomáhá
u nás to nesnáší od maličky, u vás jestli nemá kožní problémy nebo jiné, t ak to asi bude stářím, někteří psi jsou staří pěkně protivní
To nechce ani naše štěně roční, je to vždycky boj. A bojí se vysavače? Kdyby ne, zkusila bych to s ním. Ten náš si taky zvykl.
i když je fakt, že ho může něco toho vaše bolet a proto nechce. Ještě zkusit dát pamlsek do pusy a nebo taky zkusit změnit kartáč. Na jemnější
A čím češete? Zkuste furminátor. Jinak náš dědeček pudl má k stáru citlivější kůži, je celkově bolavější ![]()
Co chodit k profíkům? Naše kočka na sebe nedá sáhnout, rozsápe nás na kusy - ale v „ordinaci“ se ani nehne a nechá si to udělat.
Psa se mi podaří vyčesat pořádně tak dvakrát za rok
bojuje, utíká a štípe, jak začně línat, sednu k ní a srst vytahuju ručně, u nás to jde krásně a v krátké době je jak nová ![]()
@Pady2 píše:
Možná ho už všechno bolí, nebo je to už prostě nerudný „dědek“. Jeden z našich psů je z útulku, mazel, ale neustále vystresovaný a nemá rád manipulaci a omezení, a abych nebyla vynervovaná já, nasadím mu vždy košík. Koupání je rychle hotové a já ho nestresuju tím, že se bojím jeho vrčení. Je hladkosrstý, tak ho nečešeme. Zkuste nějakou odměnu nebo ho vyčesávat před procházkou, třeba si to s tím spojí. ALe toto je už opravdu staříček, tak nevím. Hodně štěstí!
To mě též napadlo, že už ho to možná bolí.
Naštěstí je to prcek, tak se ho nebojíme.
Koupání má rád, vydržel by ve vodě dlouho, to mu fakt neva.
Odměnu mu dáváme, dávame i druhému pejskovi, neděláme mezi nimi rozdíli, takže žárlit nemá proč.
Vyčesáváme ho už ted vždy na prochajdě, doma to nejde, vždycky si učurkne, bud schválně nebo stresem z česání, netušim, ale dříve to nedělal.
Staroušek to je no, uvidíme, zatim je zdraví, nemá žádné problémy, krom toho, že mu začínají padat zuby.
Děkuju
@catherine100 píše:
Mám takhle bišony, jeden v pohodě, druhý na zabití…a ty jak nejsou vyčesaní je to hrůza, takže je beru co nejvíc na krátko, ale někdy prostě na ně lehnu a rychle učešu…i když kousnout by si nedovolili
odměny, chlácholení nic nepomáháu nás to nesnáší od maličky, u vás jestli nemá kožní problémy nebo jiné, t ak to asi bude stářím, někteří psi jsou staří pěkně protivní
Já bych ho taky nejraději ostříhala, ale to asi nejde, je to špic, chlupy má teda dlouhý, to jo, ale neumim si ho představit ošmikanýho
Vypadal by jakostaženej králík ![]()
Přesně, odměny, chlácholení, všeckoje marný ![]()
Na kožní problémy to nevypadá, nedávno jsme byly u veterináře na očkování a prohlédl ho a konstatoval, že na ten věk vypadá jako mladík ![]()
Asi se smířit s tím, že už je to dědula a tolerovat mu ty jeho vrtochy ![]()
@moje prdelky píše:
To nechce ani naše štěně roční, je to vždycky boj. A bojí se vysavače? Kdyby ne, zkusila bych to s ním. Ten náš si taky zvykl.
i když je fakt, že ho může něco toho vaše bolet a proto nechce. Ještě zkusit dát pamlsek do pusy a nebo taky zkusit změnit kartáč. Na jemnější
Tak z vysavače má fobii už od štěněte. Vždycky, když vydí vysavač, tak zdrhá.
Kartáčů už jsme mu koupili plno a speciální jeden přímo na špice, taky ho odmítá.
@Já_a_Kačí píše:
A čím češete? Zkuste furminátor. Jinak náš dědeček pudl má k stáru citlivější kůži, je celkově bolavější
Taky už to bude asi tím, že je to dedek, dřív byl v poho.
Koupili jsme přímo kartáč na jemnou srst jeho rasy. Vyčesává krásně, jen kdyby on chtěl ![]()
@Slečna Ferka píše:
Co chodit k profíkům? Naše kočka na sebe nedá sáhnout, rozsápe nás na kusy - ale v „ordinaci“ se ani nehne a nechá si to udělat.
On se cizích bál vždycky, takže ani touto cestou jít nemůžeme, bojí se i u veterináře, je schopný se tam ipočůrat na tom stole ![]()
@lukresia píše:
Psa se mi podaří vyčesat pořádně tak dvakrát za rokbojuje, utíká a štípe, jak začně línat, sednu k ní a srst vytahuju ručně, u nás to jde krásně a v krátké době je jak nová
Já už to právě dělám taky kolikrát růčo, protože se na něj nemůžu koukat, jak vypadá a stydim se za něj venku, někdo by si to mohl vyložit tak, že se o něj nestaráme a že je prašivej či co, lidi sou dneska svině ![]()
@Jančakecalka tak u nas je stesti to, ze neni velky rozdil mezi tim kdyz je ucesana a kdyz ne, kdyz lina srst odchazi po chomacich
@lukresia píše:
@Jančakecalka tak u nas je stesti to, ze neni velky rozdil mezi tim kdyz je ucesana a kdyz ne, kdyz lina srst odchazi po chomacich
To u něj právě je rozdíl mezi tim udržováním a neudržováním
Jemu taky odchází chomáče chlupů, ale dělaj se mu pak na packách a na krku dredy a nejhorší to má na zadku a ocas, to je peklo ![]()
Máme 14.letého špice a ten se vůbec poslední dobou nechce nechat vyčesat
Už to musíme dělat venku, protože se u toho doma vždycky ucvrnkne, piští a snaží se kousnout. Jinak je hodný, mazlivý, přítulný, ale to časání je horor 

Musíme to dělat ve dvou, manžel ho drží, já se snažím vyčesat, ale dělá u toho, jako kdybychom ho vraždili
Když to pár dní neděláme, vypadá jak dredař, lezou mu chuchvalce srsti ven.
Myslíte, že je to tím věkem už? že mu je to už nepříjemný?