Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím po ránu ![]()
Chtěla bych slyšet názory na elektronické udělátka, používané na psy. Máme asi šestiletou fenku labradořího typu. Před pár týdny jsme se přestěhovali do domku a dnes jsem konečně zjistila, kudy prchá. Už jsme udělali nějaké opatření, ale evidentně k ničemu. Podhrabala se pod plotem a vesele si trajdá po sousedovic zahradě a nemám tucha, co všechno tam provádí.
Od rána dumám, jak jí zabránit, aby kutala další nory. Je s námi sice doma, ale venčit jsme ji nechávali třeba hodinku, což teď nelze.
No a tak jsem možnosti zúžila na 2 - kari sítě nebo el.plot. Jenže si nejsem jistá vlastním postojem k takovýmto věcem. Švagrová občas použila na svoje feny el. obojek, fungovalo to dobře, ale mě to úplně dobře nedělalo. Minulá fenka byla na profi loveckém výcviku, tam to užívali taky - i když prý jen třeba 3×, pak už nebylo potřeba.
Neviditelný plot by bylo jasně levnější a jednodušší řešení, než kupovat a zahrabávat kari sítě (ani esteticky nic moc).
Jaký na to máte názor vy?
Ještě doplním, že uvazovat ji v žádném případě nehodláme, ani zavírat do kotce. Bývalý majitel se k ní nechoval hezky a byla uvázaná na betonovém plácku bez možnosti pohybu, bez jídla a bez vody. Takže takhle ne. Chceme aby měla prostor a volnost, ale nemůže se prostě pohybovat kde se jí zachce. Nehledě na to, že od sousedů se lehce dostane do silnice a auta tu jezdí rychle, takže jí reálně hrozí daleko horší osud, než lehká rána do krku..
@PetiteFillette známý plot má a nemůže si vynachválit
. Pes jim taky zdrhal, vedle na zahradě mají ovce a pes byl u nich, ve vsi, prostě jen ne doma. Udělal plot tam, kde pes může být a rychle si zvykl. Teďka už se k hranici jen přiblíží a ví, že dál nesmí. Nemyslím si, že je na tom něco špatného, psa tím nezabiješ, kdyby zdrhl za hranici
.
Znamim taky porad zdrhal, dokazal vylezt i 1,8m vysoky plot jak kocka a zdrhl. Poridili elektricky ohradnik a vysledek takovy, ze psovi je to jedno, dostava jednu pecku za druhou a leze si vesele dal.
Ale nasi sousedi ho maji taky a chvali.
Sice nás stěhování do baráku z bytu čeká ale nad tím jak pes a lidi okolo tam budou trpět přemýšlím už ted.Tak nějak na 90% mám tušáka že aspon ze začátku budou oba dva štěkat, utíkání nevím zatím je mám naučený tak když nedej bože zdrhnou za srnou za psama tak sami přichází po chvíli, jak to bude ve skutečnosti přesně nevím. Elektrický polot, elektrický obojek, paralyzer mně to připadá až úplně to nejhorší když člověk fakt po poradě s někým na výchovu a chování uzná, že by k tomuto se mohlo přistoupit.
Jako základem psa je výcvik a pes musí být zaměstnaný a uspokojený z práce jak fyzicky tak psychicky pokud tomu tak není tak se nenudí ale trápí a udělá cokoli pro odreagování klidně se začne sebepoškozovat. Naopak po dobře odvedené práci porřebují dobrý odpočinek víc než žrádlo, tím nechci říci, že žrádlo není důležité, ale klidně v dobré práci pojedou týden bez žrádla ale musí se dobře vyspat. Nevím jak Vám poradit protože mně tato situace čeká, ale pokud pes chce utíkat nadrží se doma trápí se něco mu chybí.
My jsme chodívaly po lese se psy úplně v klidu dokud jsem jim po honu nedal nufnout krve z lůžka mrtvých divočáků pak to postupně narůstalo a začaly zdrhat a nahánět v lese zvěř, jinej by šel a koupil obojky elektrické, já jsem zkusil výcvik od začátku a v lese jsem zkoušel pustit jen jednoho a druhý na vodítku a pak prohodit, a hlavně nejít celou procházku tak, že si pes jen lítá, chvíli připnutý a odepnutý a volno a povely a psy to bavilo, jenže když jsem je zkusil pustit oba na jednou chvíli nufali v zami natáhli pach ze vzduchu a adié pryč, říkám ne smečku zkrotit celkově. Koupil jsem popruhy na oba psy dva dny si zvykali co je to otravuje na těle a pak zapřahnout před kočár a tahat všude kopec nekopec, pak odpřahnout když jsem je nechtěl demoralizovet a chtěl jsem jim dát odpočnout protože měla fialový jazyk, no ona si odpočívala proběhnutím a né lehnutím či mírným vytapkáváním no po týdnu psi šlapou jako hodiny jaště lépe jak dřív pamlskuju pséci v lese neutíkají jen co vezmu vodítko do ruky a čupám ke kočáru jsou hned u mě a zapřaháme a jedeme, psi jsou klidnější vnímavější spokojenější za málo peněz a já spokojený taky zatím ![]()
jinak míso elektrického ohradníku ze zoufalství nezkusí te toto? kladkový výběh pro psa na ocelovém laně http://baron.cz/…X000250.html
znám lidi co nemají plot a psi se drží u baráku s lidma a psama se vítají před barákem silnicu, třeba starosta kvildy má takovou bernačku, je také známo, že čím víc psa izolujete od známých podnětů tím více se dostává do úzkosti a reaguje negetivně na dané podněty,
existuje kamera na psa a ta vám řekne co pes dělá a jak se baví a kudy třeba utíká a vy se přizpůsobíte Easypix EasyPet.
nebo existuje GPS TRACKER S ODPOSLECHEM není nutné, nebo GSM tracker na SIM kartu a můžete to dát děcku na pásek, psovi na obojek, do auta když ho ukradnou, manželovi do kabele, sobě za za za no někam a ten druhý ví kde jste ceny jsou od 1000,–
elektrický ohradník mi připadá děsná věc, co dělají lidi s dětmi když zlobí a mají všude elektrické obojky, elektrické ploty a nezajímají se o výchovu a teda pravenci a řeší následky, nevím můj názor ale můžu se plést, teprve mně tato situace čeká
![]()
@fj1200 zakladatelka se přestěhovala, pes to tam nezná a zdrhá… Psi, kteří jsou od štěněte venku, tak to je něco jiného. Pokud jsou lidi celý den s ním a ví, že venku bude, tak nemá potřebu zdrhat. Ale pořád mi přijde lepší psovi vymezit prostor, kde může běhat volně a neomezeně, než ho uvázat na skvělou kladku
. Pes běhá po přímce jak trdlo, na konci se zasekne a točí se na obojku. Nedejbože se k němu dostane pes cizí a pes nemá úniku
. A pokud pes není trouba, tak s elektrickým ohradníkem to po první ráně pochopí, kam se smí a nesmí. Ráně, ono to taky stačí pošimrat a hned ví ![]()
Jo polovině věcí mám odzkoušeno a co pes to individualita, co člověk individualita, věta pokud jsou lidi celý den venku s ním a ví, že venku bude, tak nemá potřebu zdrhat.to celé můžu okomentovat že pes trpí separační úzkostí, loveckými pudy které můžou přerůst v lov rychle pohybující se předměty od běžců, cyklistů, dětí, zvířat, aut, motocyklů.
V zájmu každého majitele je psa si zabezpečit, můj bernák vyskočí na sutrák 1,5m vysokej a balancuje jak gymnasta, nebo splhá na dva skoky 3,5m vysokou kolmou stěnu, moje pitbulka protáhla plotem belgičana protože otravoval u plotu a urvala mu přední tlapu, prosím Vás pes vás VŽDY překvapí pes v klidu sleduje a plánuje nebudte naivní, že jedna pecka z ohradníku či dvě psa zastaví, ano ale jak dlouho a do jaké situace.
Soused nimrod pohořel s elektrickými obojky na obou psech, psi jak dostali volno nabrali trty a dělali všechno možné aby se dostali ze signálu a nedostali pecku a taky jeden to odnesl hnal se tak za srnou že ho přejelo auto.5íkám jen vše je pomíjívé. Neříkám jak vy, že lanovod s kladkou je super, říkám jako poslední před elektrikou.Vy jste se vůbec nezmínila o výcviku což mluví za vše Vám dát do ruky leštěné holínky a bič i na štěně a do lágru, že!!!
@fj1200 Zakladatelka psa uvazovat nechce, je to v posledním odstavci. Čas na výcvik zřejmě nemá, leda si ho nechat vycvičit a to třeba zase nechápu já
.
Jinak díky za prima odsouzení, ale máte špatný úsudek. Psi jsem měla, ale jako členy domácnosti, ne jako otroky ![]()
Tak o nějaký výcvik se samozřejmě pokouším, ale není lehké hned všechno naučit psa, kterému je 6 let a který byl bůhví jak dlouho uvázanej na řetězu, až mu z toho červi sežrali kus ucha a nohou. Proto ji nechci uvazovat. Venku ji nechávám hodinku, postupně ji chceme zvykat na pobyt venku, ale teď je na to ještě zima. Zdrhá proto, že u sousedů hrabe. Donesla si kus kosti, co vypadá jak člověčí
Prostě šmejdí, je to tu pro ni všechno nové, stejně jako pro nás. Nebýt té silnice, tak to tolik neřeším, sousedi na mě zatím s holí nepřišli (třeba teprve přijdou).
Naprosto Vám rozumím a já jsem napsal jistě dost, hodně líbí že chcete řešit humánně pes má duši a musí vám věřit, zkuste mu něco moc dobrého na zahradě zahrabat velikánskou vepřovou kost a nad ní sem tam pamlsky když bude pro ni hrabat, nesmí být tepelně upravená, já třeba jack russel teriérovi přidělal na strop gumu až skoro k zemi a na konec dal suk z lana a on na tom furt skákal a tahal až byla věčeře a pak ven a spat a na novo, Jako můžete mu zkusit porídit husy dvě a hosera či co at je honí a bude v kondici a nějaký utíkání si nevzpomene, elektriku si dejte do pračky prosím Vás
Tak husy na dvůr fakt nechci
S tou kostí by to nebyl špatný nápad, kdyby mi nevadila rozrytá zahrada
Zatím jsem k plotu, kde bylo místo na proléznutí, dala těžkou komínovou rouru ![]()
@fj1200
to byl vtip? Ty husy? Tak uvázat psa na kladku, to je lepší jak volnost s elektrickým ohradníkem. A pak ho pustit a nechat dorvat husy a housera, oni určitě se nechají jen tak honit
. Dobrý, opravdu jsem se pobavila.
1Luca nebyl to vtip, ale nemáte sama jasno, nic méně říkáte, že pes na kladce nebo jak se ten nesmysl jmenuje já ho nepreferuji a neuznávám, ale když si mám vybrat před elektrikou tak nejdřív zkusím tuto prasárnu, prosím vás nedržtese toho jak bibla v kostele. chráníte psa na pozemku jako posvátnou bytost, a co uděláte za plotem umíte vý ochránit psa? umíte řešit spory psů? ovládáte nějakou techniku do nějakého stupně napadení? A co takhle v lese když vás napadne prase máte to vyřešené? Dochází vám co tady říkáte za bludy za nesmysly za omyly, neumím se psy mnoho a stále se učím psi mně neustále překvapují, po určité době se vracíme na začátek výcviku a rozvijíme dovednosti kveteme pomaličku stačí malý zádrhel a pes je o kusanec dole a trvá než se dostane tam kde byl vše je o trpělivosti a práci. Sami nimrodi mají problémy chodit do lesa, dokonce přiznávají, že to co je ted je alarmující s prasaty a podržte se psy dost často mají na obranu i jako partáka, který je ochoten položit za pána život. Vytáhněte paty přestante kupovat nesmysly a natankujte plnou nádrž a jedte po evropě a zjistíte jak se ve světě stačí po evropě chovají ke psům, né všichni ale dost lidí pochopilo co je souznít s přírodou a né stavět mezi lidima hradby ploty zdi a nevědět kdo tam vlastně bydlí a seznámit se az se něco stane nebo něco opravdu potřebuju. Jsme národ srá. ů kecalů zbabělců chytrolínů zlodějů ničeho si nevážíme závistivců nemáme hrdost uplakánků láskyplných tyranů
někteří na svá zvěrstva čerpají dotace, mám jiný názor a ten je kontak se psem, pokud není je to špatný, třeba v německu lidi psy nají taky ale o dost a to podstatně méně, jsou němci co né kvůli penězům ale kvůli přístupu jezdí do čech s králikama, kočkama, psama ale musí jet na doporučení jinak by sem nejeli je to pro ně divoký východ kompletně se vším všudy. V německu chodím po obchodech a je tam česky napsáno češi nekradte nám tady, váš přístup mi tak nějak celou věc připomíná aby se nekradlo dáme ploty bude se krást dál dáme větší pokud to půjde dál pustíme elektriku a oni si to zapamatují ja wohl nelpší řešení tedy mám já už kvůli tomu že se to nedělá co kdyby se to naučili a provozovali i v dospělosti odnaučit ránou elektrickou bác, další, bác dálší, nezdržovat bác
.vy nevíte že psy od jak živa pomahají lidem se zvířaty a že je to nesmírně baví a perfektně zaměstná, že člověk bez psí pomoci by nedokázal tak velká stáda hejna obsloužit, že vy jste z paneláku bez výtahu a nemáte televizi ani průkazku do knihovny a drbete jen na miminu a jinou web stránku neznáte
![]()
@fj1200 tak na tohle nemám ![]()
Už tady nebudu, jdu si vyřídit průkazku.
To já si stihl zajít pro výsledky z holtra a pro výsledky krve, každej má něco, tak at Vám to šlape a netrápí vás s blbou průkazkou ouřada
přesto mám takovej pocit, že jednou všichni lidi společně vezmem za kliku u chocholuška, jak je ten svět bláznivej
vyzkoušeli jste psí louku? třeba v brně v lužáneckém parku, bývá tam někdy i 50-70kusů psů a zaznamenal jsem jen jeden případ kdy pitbul napadl psa, nebyl jsem u u toho, ale paní tam rozvěsila letáky s fotkou at si dáme pozor na toho bezdomovce, který chodí neustále opilý a jeho pes je nezvladatelný, jinak všichni psi se pohybují zcela klidně volně přátelsky bez problémů přál bych vám to vidět, páničkové se spolu nebaví jen se po chodníčcích procházejí a psi dělají to co je jim přírodou vrozené, očuchají si dupky seznámí se a jdou za svou VZDALUJÍCÍ se lidskou směčkou, domů Vám odchází uvolněný jaksi sebevědomý pejsek který má chut do života a spolupracovat a těší se zase na takový výlet. no nic postavte ploty barikády zdi, zavolejte elektrikáře, položte miny, pasti jděte si spokojeně lehnout o psa je postaráno
![]()