Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím chovatelky, mě a příteli se líbí rasa Shiba Inu. Bydlíme v bytě a máme doma 15 měsíční princeznu a dvě koťátka. Hodně lidí píše, že je tato rada nevhodná pro malé děti a že není mazel. Prosím o zkušenosti a rady s tímto plemenem. děkuji všem..
@janinakopretina My meli samojeda, rekla bych, ze je to tak nejak stejny a on byl mazel a deti miloval a co jsem cetla tak Shiba Inu je taky domaci mazlicek, moc nesteka a deti ma rada
![]()
@janinakopretina píše:
Zdravím chovatelky, mě a příteli se líbí rasa Shiba Inu. Bydlíme v bytě a máme doma 15 měsíční princeznu a dvě koťátka. Hodně lidí píše, že je tato rada nevhodná pro malé děti a že není mazel. Prosím o zkušenosti a rady s tímto plemenem. děkuji všem..
Dnes[kdy?] je šiba využívána spíše jako pes společenský. Ráda si hraje s dětmi
Když jsem taková dotaz dala na portál Fc. na jejich stránky Shiba - tak mě lidi odepisovali že to není plyšová hračka, mazlíček a nevhodný k malému dítěti. Že výcvik je složitý to vím. Proto mě zajímá názor, kdo jí má doma.
O Akitě jsem četla, ale bydlím v bytě a to moc nedoporučují. Hlavně je rozdíl kdy asi se štěně pořídí.
@janinakopretina píše:
O Akitě jsem četla, ale bydlím v bytě a to moc nedoporučují. Hlavně je rozdíl kdy asi se štěně pořídí.
Hele zadnej velkej pes by spravne v byte byt nemel, ale kolik jich v byte je ze jo?
kdyz se s nim denne clovek projde tak je spokojeny, samojed je taky velky plemeno a meli jsme ho v byte
a s nim jsem chodila i do skolky pro postizeny deti, se po nem valely a on drzel, je to mazel prvni tridy ![]()
Jinak je to zvlastni, ze ti lidi odepsali tohle co pises
pac vsude o Shibe ctu, ze je mazel a ma rada deti…tak nevim ![]()
Ano, hodně lidí má velkého psa doma. V bytě jsem měla AST a bl to miláček, spala s námi v posteli a malou milovala. Ano, četla jsem že mají rádi děti, Ale četla jsem že by děti měli být starší. Jinak mě jedna paní vystrašila, že napsala, že Shiba lovila velkou zvěř jako je medvěd a je schopna napadnou člověka, když jí do něčeho nutí a nebo když jí otravuje.
Kopíruje reakce lidí na můj dotaz skrz Shibu na FC:
Je to inteligentní plemeno, co se chová spíš jako kočka než jako pes. Vy kočky máte, tak si to asi umíte představit. Nečekejte, že dáte povel a shiba bude nadšeně aportovat nebo přibíhat a sedat k noze. Je to osobnost. A k malému dítěti bych nepořizovala nic, až když mu půjde vysvětlit, že do pelechu se psovi neleze. Pak už je to skoro jedno.
Moje kolegine ji mela a je to jak pises nebo resp. chovatele.Byl to nekontaktni pes, na lidi co neznala ostra a k detem vubec.
Osobne zkusenost nemam, ale vylozene k detem bych ji neporizovala.
@Hanka79 proc by nemohl byt velky pes v byte? ja o tom casto premylsim, pes muze byt kdekoli, spis jde o to, aby mel ten pohyb kery vyzaduje, pak muze zit kdekoliv. ![]()
Shiba preci neni velky pes ![]()
zrovna jsme se muzem divali na film o ní…tohle rozhodne neni velky pes…