Shiba Inu - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.2.15 18:24

Vím o tom, ze Shiba na poslušnost moc není, ale jsou i lidi co s nimi mají zkoušky. Základní povely se naučit dá, Měla jsem staforda, kterého jsem se ujala po roce a bohužel byl doma mlácen. Hodně jsem s ním pracovala a dokázali jsme i zkoušky. Vše se učilo pomaličku hrou a za pamlsky, nikdy nic neudělala víc jak 3 x, protože jí to nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.2.15 18:26

@janinakopretina hele pokud mas uz tohle za sebou jdi do ní, mylsim ze jsou ti nejvernejsi psi, navic moc nestekaji…to zvaldnes, urcite vas obohati. Tyhle veci je skutecne nebavi ale zakladni poslusnost se nauci.

• Citovat
  • Upravit
4132
3.2.15 18:26

@KackaDoup No jen že encyklopedie je příliš obecná, často je v ní jen výcuc a pokud člověk opravdu chce zjistit něco o plemeni, vyplatí se přečíst knihu, která je věnována jen jemu a také zabrousit do historie plemene. Je jednoduché to takto zobecnit, jakože miluje děti, je společenský, hravý, chytrý a já nevím, co si to tam uváděla za superlativa. Se vším souhlasím, ale je třeba také číst mezi řádky. Rychlé, aktivní a dychtivé plemeno rovná se pes, který bude potřebovat aktivní výcvik a pohyb. Není to pes na venčení s kočárkem, byť 5× denně atd.. atd… Jako nemyslím to nějak zle, jen konstatuji… O Shibách mám info spíše okrajové, protože mě zajímají více Akity, ale už jsem si něco načetla, pár majitelů znám. Jako už to někdo zmiňoval, pokud si paní uvědomuje, co si chce pořídit za psa, tak proč ne. Každý pes může být skvělý parťák, ale pokud jde po vzhledu a informacích typu je to rodinný pes, tak by pak mohlo dojít tak akorát k velkému zklamání na všech frontách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.2.15 18:27

@beckie dle toho co ted napsala si myslim ze zkusenosti ma dost, shibu si ted poridili moi znami absolutni laici, tak jsem na ne zvedava :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4132
3.2.15 18:36

Já si nemyslím, že třeba úplně záleží na tom, zda jsi laik nebo ne, ale zda víš, co za psa si pořizuješ a dokážeš se k němu adekvátně chovat. :-D Já se nikdy nesnažím lidi odrazovat od pořízení toho a toho plemene (tedy až na vyjímky alá sousedi, kteří si téměř nemohoucí pořídili beacerona apod.), ale vždy, když dávám psy z dočasek, tak začínám taky tím horší, protože kdo je připraven není zaskočen. :mrgreen: :mrgreen: A tak to dělá i spousta lidí kolem určitých plemen, jak se na něco zeptáš, sesypou se na tebe jak vosy, udělají z tebe debila a když vydržíš, tak se i něco kloudného dozvíš. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.2.15 18:38
@beckie píše:
Já si nemyslím, že třeba úplně záleží na tom, zda jsi laik nebo ne, ale zda víš, co za psa si pořizuješ a dokážeš se k němu adekvátně chovat. :-D Já se nikdy nesnažím lidi odrazovat od pořízení toho a toho plemene (tedy až na vyjímky alá sousedi, kteří si téměř nemohoucí pořídili beacerona apod.), ale vždy, když dávám psy z dočasek, tak začínám taky tím horší, protože kdo je připraven není zaskočen. :mrgreen: :mrgreen: A tak to dělá i spousta lidí kolem určitých plemen, jak se na něco zeptáš, sesypou se na tebe jak vosy, udělají z tebe debila a když vydržíš, tak se i něco kloudného dozvíš. :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
14637
3.2.15 18:43

@beckie No vždyť. Proto tu vypichuji tohle a ne to, že vypadá jak liška a roztomile spí na klíně.
Nám se taky shiba líbí, dítě nemáme a času habaděj. Ale protože bych doma nesnesla ani kočku, tak se radši poohlížím po jiném plemeni, abych nebyla zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.15 18:49

Byl tady názor se Shiba se chová jako kočka. Mám doma dvě kotatka, jednu Britskou mazel a druhou obyčejnou a ta je jako pejsek. Všude za mnou, když jdu v noci krmit vstane a jde se mnou, spí u mě na ruce celou noc, když vařím sedí na židli a kouká. Je se mnou i v koupelně když se koupu, kouká na mě a chodí po vaně. Prostě hrozný mazel a skoro jako pejsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.2.15 18:51

Jinak my si pořád nemůžeme najít toho psa pravého pro nás, aby se nám navíc líbil. A to máme hoodně rozličné favority, doslova každý pes jiná ves. :nevim: Husky je na nás asi taky moc nezávislý, whippet ještě víc běhací, ta shiba málo na ty blbnoucí tríčky, australák zas moc nevybouřený… :nevim: Já mám starou bíglici, která je neuvěřitelně nudná. :mrgreen: A muž ještě starší labradorku, ale retrívry já nechci, na mě až zase moc závisláci. Asi dřív budeme mít ty děti než vysněné štěňátko. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.2.15 18:56

@Litta o shibe se taky rika, ze vydrzi sama doma uplne v pohode…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
3.2.15 18:57
@Litta píše:
Jinak my si pořád nemůžeme najít toho psa pravého pro nás, aby se nám navíc líbil. A to máme hoodně rozličné favority, doslova každý pes jiná ves. :nevim: Husky je na nás asi taky moc nezávislý, whippet ještě víc běhací, ta shiba málo na ty blbnoucí tríčky, australák zas moc nevybouřený… :nevim: Já mám starou bíglici, která je neuvěřitelně nudná. :mrgreen: A muž ještě starší labradorku, ale retrívry já nechci, na mě až zase moc závisláci. Asi dřív budeme mít ty děti než vysněné štěňátko. :|
:lol: :andel: :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
14637
3.2.15 18:57
@KackaDoup píše: :lol: :andel: :kytka:

Tak poraď no, dělej. :mrgreen: :andel: Já asi potřebuju nějakého spešl na míru vytvořeného křížence, aby byl zlatý střed všech povah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.2.15 18:59

@Litta vsak ti jsou nej..poradim, nejzdravejsi a nejcyhtrejsi plemeno..PUDL…nebo borderka.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
3.2.15 19:03

@Litta Jaký pes vystupuje nejčastěji v cirkuse? Jednoznačně pudlové. Jsou totiž schopni naučit se snad cokoli, dobře a rychle se cvičí. Odvážný, citlivý a temperamentní pes, který je svému pánovi naprosto oddaný. Srst pudla nelíná a nepropouští vodu.

• Citovat
  • Upravit
14637
3.2.15 19:03
@KackaDoup píše:
@Litta vsak ti jsou nej..poradim, nejzdravejsi a nejcyhtrejsi plemeno..PUDL…nebo borderka.

Borderka už je právě pracant až moc, to už je prý zvládnutější ten australák no. :nevim: Toho jsme teď měli na prvním místě snad půl roku - rekord! :lol: Pudl se nám moc nelíbí, ale také na něj slýchávám samou chválu. :nevim: Dneska mě můj lámal zas na tu shibu, ale mně prostě přijde, že to bude zas to samé jak s bíglicí - nuda a pohled: „nejsem debil, abych dělal takové kraviny“. :lol: A to umí fakt hodně triků, na agility jsme chodily… Ale už je stará a moc rozmazlená rodiči. :|

Příspěvek upraven 03.02.15 v 19:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný