Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Měli jsme stejný problém. Mícháme granule s konzervou. Kupujeme stejnou značku granulí i konzervy. Dáme mu tam dvě lžíce konzervy a o trochu míň granulí, než co jsme dávali dávku, kterou má mít. Nevím, jak vy, ale my mu dáváme nažrat jen 3× denně a vše zatím v pohodě. Občas dostane nějakou mlsku. Taky každý měsíc kupujeme jinou příchuť granulí a konzervy.
To může být úplně cokoliv - pokud třeba začaly v okolí hárat feny, může z toho nežrat. To zvracení při jídle je zvláštní - nemohl někde něco sežrat? Kus hračky, oblečení, nebo tak? Nežere teď víc trávy? Pije normálně?
Rozhodně se může stát, že prostě jenom zkouší - je to dvouletý samec, takže nejvyšší čas:) pamlsky při cvičení žere v pohodě?
Změnit granule, když je přestane žrát, případně dodávat konzervu k tomu samozřejmě může být cesta, přijde na to, jak mu to tráví, obecně se nedoporučuje měnit receptury moc často, aby měl trávicí systém čas změnu zpracovat. Plus to může vést k tomu, že si pes majitele začne zkoušet - nesežeru, dáš něco lepšího?
Pokud je jinak v pohodě, asi bych chvíli zkusila pozorovat, do jídla rozhodně nenutila, prostě položím misku, nedáš si? Ok, za deset minut seberu a dostaneš zas večer/ráno. Kdyby nežral vůbec, zašla bych se poradit na veterinu.
@Yvonne McGruder Pamlsky a konzervy jí s chutí, proto jsem si říkala jestli jen není rozmlsanej.
No popravdě, jak to říct, přijde mi že na něj leze “jaro” i když jaro neni.
Máme v domácnosti ještě jednoho psa, a poslední dobou ho furt vojíždí a právě poslední týden až dva, je to hodně častý, na denní bázi.
Ale netušila jsem teda, že by to stím mělo něco souvisejícího.
Jinak děkuju za tip!
Taky si myslím že jen zkouší, kdyby mu bylo blbě, nebude žrát pamlsky a konzervu. Mám to u feny taky. Teď má období kdy sežere granule pomalu i s miskou (před háráním), dávám tomu ještě tak dva tři týdny a misky se zase nedotkne dokud nebude mít jó hlad.
Kdyby byl i jinak divnej, šla bych na veterinu, ale jestli jen nežere a jinak je šťastnej, nic ho neboli, hraje si, tak si myslím že ok a spraví se to samo.
@Anonymní píše: Více
Ojíždění obvykle znamená nezvládnuté emoce, se sexuálním chováním to nemusí mít nic společného, ačkoliv u mladého nekastrovaného samce by to smysl i dávalo. Každopádně pokud cokoliv odjíždí, je třeba ho víc zaměstnat, ono mu i vyhládne.
Jaký je váš denní program? Je to husky, chodí do tahu? Jak mu zaměstnáváte hlavu? Kolik toho denně nacvičí, načichá atd? Zameřila bych se primárně na toto - prostě ať nemá čas vymýšlet kraviny:)
Zdravím, máme doma huskyho (2roky)a poslední týden mu moc nejedou granule. Dřív hned co se položila miska na zem, tak se mohl zbláznit a byl hned u ní a papal. Ale poslední týden mu položím misku na zem, on leží a kouká a až když ho nalákám tak přijde. Sice to sní ale jí vážně pomalu, snad po jedný granuli, což ještě před týdnem nedejbože nehltal. Dneska když jedl tak u toho i kousek granulí vyzvracel. Průjem nemá, energie má plno a jinak nezvrací až na toto ráno. Netuším zda mu neni dobře, nebo mu jen přestali chutnat nebo co jiného by se mohlo dít. Včera večer měl konzervu a tu papal hezky s chutí. Budu ráda za tipy.