Psychika před porodem

Anonymní
18.11.22 10:49

Psychika před porodem

Dámy, jak jste se cítily psychicky před porodem? Jsem 40+1. Fyzicky jsem ok, zvládám procházky, funguji víceméně normálně, víc odpočívám, ale jinak mi nic není.
Ale psychicky hrůza, nejradši bych rodila před týdnem, jsem typ že když mám něco udělat do pátku, tak to ve středu bude. Takže mě mrzí že dítko neni do termínu venku.. Samozřejmě vím že tenhle termín nemusí být přesný a ještě se vlastně ani nejedná o přenášení, ale když já se na dítko strašně těším, a nechce se mi už čekat kdy to začne. A právě že se nic neděje, hlenová zátka neodchází, poslíčky nemám :,( uvažuju jestli si porod neblokuju sama tím že strašně chci aby už začal.. Jak zaměstnat hlavu a jak jste se cítily vy když porod v termínu nepřišel a signály pořád žádné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.11.22 10:55
@Anonymní píše:
Dámy, jak jste se cítily psychicky před porodem? Jsem 40+1. Fyzicky jsem ok, zvládám procházky, funguji víceméně normálně, víc odpočívám, ale jinak mi nic není.
Ale psychicky hrůza, nejradši bych rodila před týdnem, jsem typ že když mám něco udělat do pátku, tak to ve středu bude. Takže mě mrzí že dítko neni do termínu venku.. Samozřejmě vím že tenhle termín nemusí být přesný a ještě se vlastně ani nejedná o přenášení, ale když já se na dítko strašně těším, a nechce se mi už čekat kdy to začne. A právě že se nic neděje, hlenová zátka neodchází, poslíčky nemám :,( uvažuju jestli si porod neblokuju sama tím že strašně chci aby už začal.. Jak zaměstnat hlavu a jak jste se cítily vy když porod v termínu nepřišel a signály pořád žádné?

Já mám teda ještě chvíli před termínem, ale jsem taky taková povaha, že bych nejradši všechno měla naplánované na minutu a plnila termíny. Samozřejmě je pro takové jako my těžké, že to nemůžeme ovlivnit. Ale co vím, tak po termínu se v mém okolí takhle jak píšeš cítily úplně všechny, hrozná nervozita z toho že ani náznak. No a pak najednou psaly že mají mimčo :). Neboj, už máš jistotu, že to dlouho trvat nemůže, v podstatě pár dnů a buď to přijde nebo by ti to vyvolali kdyby náhodou ne. Dýl než dva týdny už to trvat nemůže :)

• Citovat
  • Upravit
2613
18.11.22 10:57

Já ti jenom řeknu že jsem stejná povaha a je to na prd, za tři těhotenství jsem se nenaučila s tím nějak kvalitně pracovat :zed: ale ráda si tu přečtu tipy osvícenějších :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
18.11.22 11:05
@Anonymní píše:
Já mám teda ještě chvíli před termínem, ale jsem taky taková povaha, že bych nejradši všechno měla naplánované na minutu a plnila termíny. Samozřejmě je pro takové jako my těžké, že to nemůžeme ovlivnit. Ale co vím, tak po termínu se v mém okolí takhle jak píšeš cítily úplně všechny, hrozná nervozita z toho že ani náznak. No a pak najednou psaly že mají mimčo :). Neboj, už máš jistotu, že to dlouho trvat nemůže, v podstatě pár dnů a buď to přijde nebo by ti to vyvolali kdyby náhodou ne. Dýl než dva týdny už to trvat nemůže :)

Právě vyvolávání bych se chtěla vyhnout, to může být další můj blok, že strašně nechci vyvolávat. Takže Hamiltona na další kontrole odmítnu pokud bude vše ok, navzdory tomu že uz chci mít po porodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.11.22 11:09

Za měsíc, dva, to uvidíte úplně jinak :-D
Myslím v tom duchu, „že já jsem tak spěchala“ :-D
Nicméně zapomeňte na plánování, s malým miminem je všechno jinak než si člověk vždycky naplánuje :-D v tomto mají výhodu ty matky, co nejsou zvyklé plánovat.
Já jsem bohužel typ jako vy, takže s příchodem mimina to byl pro mě ohromný šok, že už si vlastně nemůžu nic naplánovat jak bych chtěla… př. klidná projížďka venku s kočárkem, jo kuloví, nakonec to byly stresy a nervy, protože mimino neustále řvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
18.11.22 11:10

Tak máš jistotu, že nejdpozději do dvou týdnů bude dítě venku. Jinak s tím nic moc nenaděláš, jenom to musíš přežít :nevim:. To čekání je hrozný - sama jsem rodila v 42 tt, ale neuděláš nic. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 11:14

Nevim jestli ti to pomuze, ale ja jsem to brala tak, ze miminko chce byt jeste u maminky. :oops: Ne ze by cele tehotenstvi bylo prochazka ruzovym sadem, ale mela jsem rada ten pocit, ze mam miminko porad u sebe s tim, ze je mu tam snad dobre. Bylo to pro me neco velmi vyjimecne, co nastane maximalne parkrat za zivot. Proto jsem ani na konci nemela chut to nejak vyrazneji uspechat. :) Taky jsem si uzivala posledne dny volna a klidu, jelikoz to bylo moje prvni miminko. :D Muj porod byl nakonec vyvolavany kvuli zdravotnim komplikacim tyden pred terminem, par dnu predtim jsem se taky snazila aby sla sama, ale nestalo se. Mela jsem pocit, ze je ji tam proste dobre a jeste tam chce byt. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 11:53

Hele, já zase ibto vyvolání docela stala hlavně jsem musela. Kdyby mi řekli třeba 14dni předem, že se bude vyvolávat tak bych jim na to s radostí kývla. Pravdou je, u nás byli bubáci jako vysoký tlak, horší průtoky, malá váha. Prostě jsem věděla kdy to bude.

• Citovat
  • Upravit
37131
18.11.22 12:24

Užij si to ještě, chápu že ten konec je nekonečný, ale po porodu mě třeba mrzelo, že už necítím pohyby miminka, že už nejsem v tom výjimečném stavu, taky máš ještě možnost se trochu vyspat :D hledej pozitiva :D může se to rozjet každou hodinou :) já třeba teď u posledního neměla žádné příznaky k porodu, v poledne sem byla ještě na kontrole na gynde, kde mi Dr dávala tipy jak to popohnat a o půlnoci už sem držela dítě v náručí a ani sem ty její rady nestihla vyzkoušet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
18.11.22 12:29

Já rodila až 14 dnů po termínu s tím, že jsem měla hodně často kontroly a zkoušeli i plodovku, jestli je ok. Chtěli mě nechat v nemocnici, abych nemusela dojíždět, ale podepsala jsem revers a jela domů. V noci jsem se otočila na patě a vrátila se zpět, protože se doma rozběhl porod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
18.11.22 13:31

Já bych dělala, co bych mohla… procházky, sex se zakončením na správné místo :lol:, cvičila, malý pivo/sklenku vína, horkou vanu a Hamiltona. Snažila bych se ale co nejvíc mezitím spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
18.11.22 13:57

Já nechápu to doporučování alkoholu. Alkohol je pro dítě v bříšku vysoce toxický. :roll: Do novorozence by nikdo alkohol nelil.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
18.11.22 14:01

A jo, když jsem přenášela, tak jsem přečetla hafo studií na různé domácí metody vyvolání. A podle studií jediné, co mělo nějaký efekt, byla masáž bradavek - protože to uvolňuje oxytocín. Ale stejně si myslím, že miminko se narodí, až přijde jeho čas - jestli pri přenášení není nějaký jiný důvod. Celý 41 týden je pořád ok.

• Citovat
  • Upravit
2377
18.11.22 14:08

Já jsem rodila první dítě 41+3 a druhé 41+2, no cítila jsem se příšerně. Jak píšeš, fyzicky to ještě šlo, ale psychika hrůza, na ledničce jsem měla kalendář a odškrtávala jsem si dny, nazvala jsem to „deadline“ porodu, a to bylo dva týdny po termínu. To jediné mě utěšovalo, že prostě jednou porodit musím. Taky jsem si říkala, že už mám za sebou 9 měsíců a teď zbývá už jen několik dní, tak to prostě vydržím. Ty poslední dny se táhly hrozně. Trošku mi pomáhalo vnímat to tak, že teď mám dítě ještě na „hlídání“ v bříšku, tak si můžu naposledy užít ty věci, které pak s miminkem nepůjdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
18.11.22 14:25

Doporučuji maliník, pohyb, naložit se do vany(po x měsících, kdy se člověk toho bál, tak je to skvělý).A už jen zkontrolovat, jestli je vše připravené(doma, do porodnice atd..).Klidně najít v okolí někoho před či těsně po porodu.To se pak hodí na kočárkování, herničky atd..Prostě nějak zaměstnat hlavu, než to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí