Psychopatická rýma a kašel

Anonymní
31.1.22 23:01

Psychomatická rýma a kašel

Ahojky holky,
Už sem celkem zoufalá, jdu si pro radu. Mám doma tříletého chlapečka a chodí od září do školky. Teda chodí do školky, to je asi silné spojení. Teď k věci. Je možné že má psychosomatickou rýmu a kašel? Protože, ze školky mi ho neustále vyhazují, že je nastydli přitom doma většinou, žádné příznaky nemoci nevykazuje, nebo minimální. Je taková rýma infekční? Evidentně tam nějaký problém je, protože už se nám jednou stalo, že nedoběhl záchod a paní učitelka ho nejspíše tak ponížila, že mi přestal kakat a skončili jsme v nemocnici. Bohužel jiná školka momentálně nemá místo a soukromou si jako matka samozivitelka nemohu dovolit. Tak co stim. Protože do práce už opravdu chodit musím už mi hrozí výpověď protože jsem neustále doma podstatě kvůli ničemu opravdu nemocný byl od září dvakrát

Příspěvek upraven 31.01.22 v 23:42

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10959
31.1.22 23:33

Tak musí ti být jasné, že tohle vyresis jen s doktorkou, jestli má či nemá infekční rýmu.
Co se týká ostatních záležitostí, tak si umím představit, že tohle celé vznikne z nepřiměřené psychické zátěže. Pravděpodobně na školku nebyl zralý a tohle je důsledek. Každopádně nejsi sama, komu se tohle děje. V dnesni době neznam rodiče, kteří mají malé děti a nebalancují na hraně výpovědi. Záleží jak jsi nahraditelná. Do práce by rád většinou každý a tohle vůbec neřešil. Další fáze je taková, že když už je jakž takž zdravé dítě, tak zdravotně zruší rodiče. Já na tohle trpím extra a není měsíc, že bych byla zdravá. A tim se znovu dostávám na hranu výpovědi, protože do práce musím, ale v jakém stavu je věc druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
31.1.22 23:37

Ten nadpis se vtipně přepsal :mrgreen:

ale k tématu - psychosomatika s tím souviset může, nicméně neustálá rýma, když dítě začne chodit do školky, je normální. Jistý stres tam může hrát roli, ale taky třeba některé učitelky považují za rýmu všechno, co není suchý nos, kor teď, když je covid. Víte co, doma přijdete z venku, vysmrkáte a je hotovo. Ve školce i takovou tu nudli „ze zimy do tepla“ malé dítě nevysmrká a pak se mu to nahromadí a je z toho proud. Nicméně jakmile se zbarví, je to nějaký bacil v nose. Mně dcera trpěla dva roky na rýmy, než si zvykla. Jednou jsem jí nechávala dělat stěry a měla v nose několik různých „koků“. Pokud si myslíte, že je dítě zdravé, je nejjednodušší cesta dojít k lékaři ať vystaví potvrzení, že je dítě zdravé a může do kolektivu.

Jinak mi nedá se vyjádřit k tomu počůrání… Nevím, jestli jste opravdu zjistila, co učitelka synovi udělala, ale pokud jsou to jen domněnky, ono to někdy vypadá, bůhví, co se dětem neděje, ale většinou se nic tak hrozného nestává :nevim: Pracovala jsem ve školce a ty stížnosti od rodičů někdy stály za to, zdálo se jim vše jasné, přitom se dětem opravdu nic nedělo :nevim: Např. že upíráme dítěti jídlo, protože dítě přijde domů a je strašně hladové, to se řešilo až u ředitelky. Vždycky si na to vzpomenu, když vidím svoje děti, jak přijdou domů a vybílí lednici, i když hlásí, že si dvakrát přidali :lol: Jestli se vaše dítko necítí v kolektivu, mohla pro něj být příliš ponižující jen ta situace :nevim:

Příspěvek upraven 31.01.22 v 23:39

• Citovat
  • Upravit
14127
31.1.22 23:37

Ten nazev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
31.1.22 23:50

@tartaletka přesně, je třeba zjistit, co se vlastně stalo. Když se mi dcera preplaca sladkym, tak už jsem asi 2× startovala auto na dětskou pohotovost. Křeče, zácpa. Chci tím říct, že s bolestivou zácpou se setká většina dětí kolem tří let a nemusí to být zrovna proto, že na ně někdo houkl.
Mně dělá problém chodit na velkou mimo domov a co slyším, tak hodně lidem. A umím si představit, ze jsem si to přenesla z dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.2.22 01:18

Je možné, že ve školce je „rušitel“, zlobí, nepracuje jak by měl… Tak jsou učitelky rádi, že ho pošlou domů s tím, že má rýmu.
Kamarádka to asi po roce chození syna do školky začala zažívat. A paradoxně děti s kašlem a větší rýmou ve školce zůstávaly.
U ní v práci říkali, že je zvláštní, že první rok školky jen jeden paragraf a najednou téměř pořád. A objektivně syn nemocný nebyl.
Je pravda, že její syn zlobil a tušil jim výchovné činnosti. Tak ho kamarádka občas nechala u rodičů, aby si ve školce tolik nestěžovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.2.22 08:00

Kasel nasimulovat lze, muj triletak uz letos taky zjistil, ze kdyz rano kasle, nemusi do skolky, a parkrat to zkusil, i kdyz ja to samozrejme poznam. Rymu asi nenasimulujes, to spis muze byt jina interpretace toho, co fakt ryma je, momentalne jsou nektere ucitelky v pozoru, jakmile jednou dite popotahne.
Teoreticky je cesta si nechat dite prohlednout a pak treba mit argument, ze ho doktora uznala schopnym k pobytu v kolektivu, pokud to tak bude. S tim bych si pak vyzadala schuzku ve skolce a pokusila se to s nimi nejak normalne probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2774
1.2.22 08:07

Může mít z psychické zátěže oslabenou imunitu, taky může mít alergie. Nechte ho vyšetřit na imunologii/alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79952
1.2.22 08:08

Nejde nějak opravit název diskuze? Rýma psychopatka je opravdu boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí