Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky vsem Dnes druhy den po tetovani jsem sloupla folie dle pokynu tatera, a udelo se par minu puchyrku(viz fotka),nemel to nekdo? nema to nejaky vliv na zahojeni? neco na to? predem dekuji
Nedostala si pokyny od tatera? Dezinfikovat, mazat třeba bepanthenem a nechat větrat. Hlavně do toho nehrabat, nic neloupat, neskrabat apod.
@Monis2022 píše:
@Linda95
Fólie sundaná druhý den?![]()
Taky sem se divila, mě rekla, ať ji sundam tak za 3 hodiny. Ale tak někde davaji takovou tu hojivou, ta se myslím nechává dyl.
@Kriss Tina píše:
Taky sem se divila, mě rekla, ať ji sundam tak za 3 hodiny. Ale tak někde davaji takovou tu hojivou, ta se myslím nechává dyl.
V dnešní době dává snad už každý profesionální tatér hojivou fólii. Mám teď rozdělanou předělávku staršího tetování, rozsáhlejší plocha. Stálého tatéra spoustu let, který má ceny z mezinárodních konvencí, a naposledy mě prosil, abych to nechala na té pracné předělávce překryté klidně týden, abychom nemuseli některé kusy opravovat znovu. Pokud z toho neteče nadměrné množství plazmy, krve, barvy, tak nevidím důvod k předčasnému odstraňování fólie.
Hele, mně ta úvodní fotka přijde stažená z internetu. K tomu ten divně napsaný text. Je to v poslední době několikátá diskuse na téma tetování. Buďto někdo chystá článek nebo bakalářku,
. Je mi to celé krajně podezřelé.
Každé studio má na svých stránkách vypsané, jak o tetování posléze pečovat. A každý profi tatér na to zákazníka upozorňuje. Potravinová fólie se podle mě nepoužívá už roky.
@Kriss Tina píše:
Nedostala si pokyny od tatera? Dezinfikovat, mazat třeba bepanthenem a nechat větrat. Hlavně do toho nehrabat, nic neloupat, neskrabat apod.
Bepanthen žere barvy. Podle mě i ten nový tattoo. Hnojivý Bepanthen Plus ničil barvy neskutečně. Já používám krémy přímo ze studia.
Manžel byl na tetování předevčírem, folii sloupl včera. Byla to taková nalepovací oválná.
Ve studiu měli právě ten Bepanthen Tatoo. Ale manžel to má malé, tak tatér říkal, že ideálně nic. Jen udržovat v suchu a čistotě. Krém na tetování má i DM.
@LindenSkyHope nevim co Vam prijde stazene, je to moje tetovani
vyfotila jsem to z zblizka aby to bylo víc viditelne, akorat ted ty puchyrky zacaly trosku rozlejzat no tak mam trochu obavy nebo tohle se mi nikdy nestalo, a cekani az na zitra na doktora tak jsem nervozni
@LindenSkyHope rekl co a jak se pecovat o tetovani, on rekl za 1.5 dne sundat, mazat kremem kterou mi dal nebo bepanthen plus tattoo, ale desi me ty puchyrky no ktere se mi nikdy nedelalo, mam tetovani vic, vzdy mi dali spis obych potravinovou folii, ale ted jsem byla u noveho a dal mi jako „naplastovou folii“ nvm jak to popsat proste kdyz jsem to sloupala tak docela bolelo, silne se to drzelo ![]()
@andelka83 píše:
Ve studiu měli právě ten Bepanthen Tatoo. Ale manžel to má malé, tak tatér říkal, že ideálně nic. Jen udržovat v suchu a čistotě. Krém na tetování má i DM.
Mám doma Inkness after tattoo.
Jo, někdo od toho ustupuje a nechává pokožku, aby se vyhojila a zregenerovala sama. Slyšela jsem to od majitelky jednoho studia.
Já raději prvních čtrnáct dní po odstranění fólie umyju dezinfekčním mýdlem a namažu. Klidně stačí ráno a večer. Pracuju z domova, takže se nedostanu do nehygienického prostředí.
@Kriss Tina jj dostala ale puchyrky nikdy nevidel prave ze se to mu nikdy u nikoho nestalo, zitra jdu k dermatolozce ale jsem nervozni uz ted tudiz jsem se sem zkusila napsat zda neco se nedozvim ![]()
@Kriss Tina kazdy asi jinak no nekde tyden nekde par hodin nekde par dni
@LindenSkyHope jj dal mi taky tetovaci osetrujici mast od neho pry je lepsi nez bephanten