Půjčka na rekonstrukci

Anonymní
8.3.24 08:47

Půjčka na rekonstrukci

Ahoj,

Potrebuju poradit.
Máme s mužem jednu dceru (3r), a jednoho chlapce na cestě. Naskytla se nám možnost mít krásný byt po babičce za cenu rekonstrukce. Potřebovali by jsme půjčit alespoň milion od banky. Jenže, jsem se dozvěděla, ze můj muž si před nějakou dobou půjčil a nesplácel to. Každopádně jsem za nej zaplatila 60tisic a měl by to mít v pohodě. No nechci komentovat, jaký na nej mám vztek a ze totálně podkopal nás vztah a důvěru. Takže k dotazu, půjčí nám banka? Když budeme rucit tím bytem, ktery má hodnotu cca 4miliony? Jsem z toho fakt špatná, schůzku v bance máme až příští týden. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
8.3.24 08:53
@Anonymní píše:
Ahoj,Potrebuju poradit.
Máme s mužem jednu dceru (3r), a jednoho chlapce na cestě. Naskytla se nám možnost mít krásný byt po babičce za cenu rekonstrukce. Potřebovali by jsme půjčit alespoň milion od banky. Jenže, jsem se dozvěděla, ze můj muž si před nějakou dobou půjčil a nesplácel to. Každopádně jsem za nej zaplatila 60tisic a měl by to mít v pohodě. No nechci komentovat, jaký na nej mám vztek a ze totálně podkopal nás vztah a důvěru. Takže k dotazu, půjčí nám banka? Když budeme rucit tím bytem, ktery má hodnotu cca 4miliony? Jsem z toho fakt špatná, schůzku v bance máme až příští týden. Děkuji

Banka si vás proklepne v registru dlužníků. Pokud tam nemáte žádný zapis, pak bude záležet na vašich příjmech. Ale jestli chcete rovnou ručit bytem, tak by asi neměl být problém. Osobně bych ale půjčku 1mil na reko řešila třeba úvěrem ze stavebního spoření, který je bez zástavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.24 08:54

Bez šance, je v registru a ty výhledově bez příjmů. Milion ani omylem.
Anonym, z pracovních důvodů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.24 08:57

Děkuji, příjmy by jsme měli mít v pohodě, akorát banka u přítele uvidí, ze někdy něco nesplacel, ale jak to přesně měl to nevím, každopádně teď žádný dluh nemá a má vše uhrazeno. Stavební spoření momentálně nemáme, nevím, jestli jde založit tedy dodatečne

• Citovat
  • Upravit
13
8.3.24 08:59

Prosím, jak zjistím ze je v registru? Určitě bude mít záznam, ze neplatil něco včas, ale nevím jestli se dostal až do registru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.3.24 09:01
@Anonymní píše:
Děkuji, příjmy by jsme měli mít v pohodě, akorát banka u přítele uvidí, ze někdy něco nesplacel, ale jak to přesně měl to nevím, každopádně teď žádný dluh nemá a má vše uhrazeno. Stavební spoření momentálně nemáme, nevím, jestli jde založit tedy dodatečne

Stavebko mít nemusíš, založí se při žádosti o úvěr. Že teď žádný dluh nemá, je pěkné, ale důležité je, zda a jaký má zápis v registru. Můžeš si to nechat za nějaký poplatek nechat vyjet. Nebo, a to bych doporučila, zajít do banky a ptát se přímo tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.3.24 09:02
@Hanna000 píše:
Prosím, jak zjistím ze je v registru? Určitě bude mít záznam, ze neplatil něco včas, ale nevím jestli se dostal až do registru

Použij Google. Zápisy v registrech lze za nějaký poplatek vyjet. Pohledej na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
8.3.24 09:06

V první řadě si než půjdete do banky nechej vyjet registry dlužníků na manželovo jméno. Je bankovní, nebankovní, solus a myslím že ještě nějaký. Je to sice služba za poplatek, ale určitě se vyplatí. Pokud tam bude mít někde záznam, tak v případě že je všechno uhrazeno, zruš souhlas se zpracováváním osobních údajů u firmy, které dlužil. Následně požádej o výmaz v tom daném rejstříku. Samo by se to mělo mazat myslím po třech nebo pěti letech.
Ale tohle všechno musíš udělat ještě před tím, než si někde zažádáš o hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.24 09:09

Teď jsem ho zadala na nějaké stránce za poplatek a vyjel mi bez záznamu. No ještě to s nim vše proberu. Díky za rady

• Citovat
  • Upravit
3847
8.3.24 09:09

Na co potřebujete na rekonstrukci zrovna milion. Dá se udělat mnohem levněji. Pokud nemáte odpovídající příjmy, tak vám to banka stejně nepůjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
8.3.24 09:12

Zakladatelko, zaprvé je to manžel nebo přítel? Byt dostanete nebo zdědíte?
V každém přépadě bych si partnerovo jméno vyjela ve všech možných rejstřících, abys nenašla ještě někde něco a podle toho se pak zařídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.24 09:17

Je to přítel, byt zdědime.
Je úplně v původním stavu a potrebuju předělat jádro a lehce i dispozici bytu. Máme nasetreno asi 250 tis. Příjmy máme dohromady cca 60 tisic. Ještě to s nim vše proberu, stydí se za to a nechce o tom moc mluvit, tak na nej zatlačim.

• Citovat
  • Upravit
5797
8.3.24 09:29
@Anonymní píše:
Je úplně v původním stavu a potrebuju předělat jádro a lehce i dispozici bytu. Máme nasetreno asi 250 tis. Příjmy máme dohromady cca 60 tisic. Ještě to s nim vše proberu, stydí se za to a nechce o tom moc mluvit, tak na nej zatlačim.

Kdo z vás ten byt zdědí?
V krajním případě by šlo chvíli bydlet ve starém a rekonstruovat až se vrátíš do práce, ale samozřejmě chápu že člověk by nejradši hned bydlel v novém. Šli byste tedy asi nejspíš do hypotéky, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
8.3.24 09:37
@Anonymní píše:

byt „nezdědíte“ určitě oba, ale jen jeden z vás - to si ujasněte, než ten druhý z vás začne cpát peníze do něčeho, co mu neříká pane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.24 09:39

@Gracetheworld
Ja mám v plánu, co nejdříve nastoupit do práce, i po dceři jsem pracovala brzy. Teď jsem ale na rizikovém, chci to co nejdřív ať nemusíme platit dva najmy. Tam je to opravdu teď v hroznem stavu. Myslíte tedy, ze i když budu rucit tou nemovitosti, peníze nám nedají?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max