Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli vaše 6 měsíční mimina taky občas machaji nohama, když leží na zádech? Není to primo kopání co nás malý dělá, ale takové máchání polokopani, no mele se hrozně
![]()
Já jsem snad neviděla mimino, co by toto nedělalo, všechna se melou.
@Terous124 píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli vaše 6 měsíční mimina taky občas machaji nohama, když leží na zádech? Není to primo kopání co nás malý dělá, ale takové máchání polokopani, no mele se hrozně![]()
Myslím, že to dělá spoustu dětí. Náš mladej tak hrál fotbal s dětským kolotočem…poposouval se v postýlce tak, aby měl nohy pod kolotočem a nožkama kopal do těch zavěšených postaviček…kolik mu bylo přesně nevím, ale postýlka byla v té době v té nejvyšší pozici…
Vnuk snad nikdy neměl nožky položené na podložce. Vždy, když jsem je viděla, měl je ve vzduchu.
Já nevím, ale mně by spíš přišlo podezřelé, kdyby mimino leželo na zádech jako prkno. Nohama snad děti kopou běžně, mají prostě hodně energie a potřebují nějaký pohyb, i když zatím ho můžou provozovat jen vleže.
No jasně, krásně posiluje břicho. Schválně jsem jim zavěšovals hračky do výšky, aby kopal. Dva ze tří ještě kopali do vzduchu a bouchali nožičkama o podložku
. Skončilo to vždy až po bouchnutí patami do postýlky apod., kde to moc bolelo.
Moc díky, vím, že miminka to dělají, ale někde jsem slyšela, že by je to mělo přejít do určitého věku… jde mi o to půlroční dítě, jestli je ještě běžné, že to dělají? ![]()
@tulipán píše:
No jasně, krásně posiluje břicho. Schválně jsem jim zavěšovals hračky do výšky, aby kopal. Dva ze tří ještě kopali do vzduchu a bouchali nožičkama o podložku. Skončilo to vždy až po bouchnutí patami do postýlky apod., kde to moc bolelo.
@tulipán
Moc díky, vím, že miminka to dělají, ale někde jsem slyšela, že by je to mělo přejít do určitého věku… jde mi o to půlroční dítě, jestli je ještě běžné, že to dělají? ![]()
@Terous124 píše:
@tulipán
Moc díky, vím, že miminka to dělají, ale někde jsem slyšela, že by je to mělo přejít do určitého věku… jde mi o to půlroční dítě, jestli je ještě běžné, že to dělají?
co je to za zvláštní dotaz? myslíš, že dítě, které umí kopat nohama, s tím v nějakém věku přestane a stane se z něho ležící placka?
pokud ano, tak to se zdravím toho dítěte je velmi špatné,
a moje mamka znala dítě, které nohama nemáchalo a krásně leželo, je to dítě postižené
@stinga díky za reakci… četla jsem to ve spojitosti s autismem, že autistické děti hodně kopou nohama i v pozdějším věku, náš malej nohama v půl roce občas taky kope… z nudy mi přijde, v kočáře atd… nebo když se vzteká, přišlo mi to stejně zvláštní jako ted tobě, tak proto se ptám ostatních ![]()