Ráda bych se dál vzdělávala

1429
14.6.14 22:12

Ráda bych se dál vzdělávala

Ahoj holky, ženy, maminky:)
Je mi teprv 21 let, jsem doma na MD s rok a půl starou holčičkou, doma se máme řekla bych dobře, manželství spolehlivé - spokojené, jako nemáme si na co stěžovat :)
Ale už od doby, co jsem ukončila SŠ mě nějak hlodá myšlenka, že bych pokračovala dál.. Nejsem ten typ věčného studenta, i teď se snažím hledat nějakou brigádu nebo tak, ale prostě baví mě se učit, jsem pro to, dodělávat si vzdělání během života.. Člověk se nemá čas nudit a hlavně v tomto věku a s rodinou už to nenechá vniveč, že jo..
Jenomže je polovina června, někam by asi brali, to bych si zjistila, ale táhne mě to směrem k policii nebo učitelce :) Chtěla bych slyšet zkušenosti, názory a tak:)
Já mám momentálně obchodní akademii a přijde mi, že je to největší blbost, co jsem kdy mohla udělat :mrgreen: Každá vyučená slečna má větší pracovní možnosti než já :kytka:
Ráda bych slyšela vaše názory.
Hlídání bych měla, malá je zvyklá, ale záleží na financích a záleží na tom, jestli by Bc. pomohl k sehnání nějaké lepší práci než na přepážce v Tescu :roll:
Děkuju moc za Vaše názory a postřehy z praxe :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
504
14.6.14 22:16

@soleile Ve vzdělání tě určitě podporuji, pokud to ale sama chceš. Když jsem já doděala titul, mohla jsem si gratulovat tak akorát ke starostem kolem nové občanky a k tomu že to hezky vypadá na vejplatnici - myslím to jméno s titulem, s platem ani možnostmi to ani nehlo. Jinak ředitelem naší ohromné mezinárodní společnosti se nyní stal vyučený kuchař!!! (nic proti kuchařům)… myslím tedy že více jak o vzdělání je svět o možnostech, kontaktech a o náhodě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
14.6.14 22:17

Můžeš pracovat a starat se o dítě i studovat.. jde to skloubit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
14.6.14 22:23

Děkuju moc za názory, jasně že jde skloubit starat se o dítě a pracovat, mě by to ani jinak nevyšlo (časově např. Bc), nemyslím si že by Bc. nebo Mgr. byl víc, než dělník, který těm,,nahoře" dělá všechno (schodiště, rohlíky, chleby, kdo by jim uklidil, atd.), ale v dnešní době jsou bohužel hůře placeni :? Mě by spíš zajímalo čemu se teda věnovat, co studovat podle Vás, pro nějaké dlouhodobější hledisko jestli mi rozumíte.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
14.6.14 22:30

U nás na Chomutovsku je největší zájem o vysokoškoláky oboru strojařina/stavařina. Těžko radit, co se hodí a co ne, někdy absolvent zdánlivé blbosti má nejlepší nabídky, ale jeho kolega se jen plácá od pohovoru k pohovoru. Také bych ráda ještě nějakou školu vystudovala, ale sama nevím, mně nejvíc láká chemie jako taková (mám Ing. v oboru chemie ŽP), ale nevím, k čemu by mi byla (ani ta, co jsem vystudovala, mi k ničemu není). Chemiky tu chtějí jen na ČEZ a tam jim stačí výučák.

• Citovat
  • Upravit
66816
14.6.14 22:32
@soleile píše:
Děkuju moc za názory, jasně že jde skloubit starat se o dítě a pracovat, mě by to ani jinak nevyšlo (časově např. Bc), nemyslím si že by Bc. nebo Mgr. byl víc, než dělník, který těm,,nahoře" dělá všechno (schodiště, rohlíky, chleby, kdo by jim uklidil, atd.), ale v dnešní době jsou bohužel hůře placeni :? Mě by spíš zajímalo čemu se teda věnovat, co studovat podle Vás, pro nějaké dlouhodobější hledisko jestli mi rozumíte.. :kytka:

U učitelství záleží na oboru. Teď je hlad po učitelkách MŠ a prvního stupně. Než vystudujete, může být vše jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429

@ncc1701 právě, to je hrozně těžký, v čem by člověk mohl nějak kariérně uspět :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@soleile píše:
Děkuju moc za názory, jasně že jde skloubit starat se o dítě a pracovat, mě by to ani jinak nevyšlo (časově např. Bc), nemyslím si že by Bc. nebo Mgr. byl víc, než dělník, který těm,,nahoře" dělá všechno (schodiště, rohlíky, chleby, kdo by jim uklidil, atd.), ale v dnešní době jsou bohužel hůře placeni :? Mě by spíš zajímalo čemu se teda věnovat, co studovat podle Vás, pro nějaké dlouhodobější hledisko jestli mi rozumíte.. :kytka:
:think: tak ono je to hodně o tom k čemu máš předpoklady že.. poptávka je jistě po špičkových ajtý odbornících ale jestli máš talent spíš na jazyky tak je asi nesmysl se lámat na informatice ne?
to bys měla vědět ty jaké máš vlohy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
14.6.14 22:36
@soleile píše:
@ncc1701 právě, to je hrozně těžký, v čem by člověk mohl nějak kariérně uspět :?

Mně už stačí jenom najít si nějakou práci, to bude můj největší kariérní úspěch. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1429
14.6.14 22:43

@jdukolem tak zrovna na jazyky nemám vůbec.. bohužel, ale ač jsem chodila na doučování skoro jako jediná ze třídy, tak jsem odmaturovala za 3 snad jen díky tomu učiteli, že věděl, že jsem se tak dřela :mrgreen:
Jinak mě moooc bavila ekonomie a účetnictví :kytka: bohužel bez praxe toho moc není :?
Ale dneska jsem tak přemýšlela, byli jsme s manželem a malinkou na letišti a nějak to na mě dopadlo, strašně by mě prostě bavilo dělat policajta, nebo tu učitelku, nebo nějakou zapisovatelku, nebo klidně tělocvikářku :kytka:
Já ani nevím jestli třeba není dobře udělat si kurz třeba kosmetičky, manikérky, u nás by to bylo třeba fakt žádané si myslím (bydlíme ve vesnici - nikde okolo nic není, ale nemáme žádnej kapitál, není kde bych to provozovala :nevim:
spíš teď na mateřské něco dodělat, při aspoň nějaké práci to dodělat a snažit se najít práci v tom oboru..
Ani nevím jestli nění polovina července pozdě :roll: zkusím pohledat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
14.6.14 22:56

Určitě si něco vyber a pusť se do toho :-) Jen čas ukáže, jestli sis vybrala dobrý obor/kurz a kdyžtak zkusíš něco jiného. Všechno je lepší než zůstat stát na místě :-) A máš dokonce na to dokonce o měsíc víc, než si myslíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.6.14 23:05

@soleile Na učitelku i tělocvikářku ti Bc nestačí, tam bys musela studovat pět let, navíc dálkové studium je primárně určeno učitelům s praxí. Na první stupeň bys musela udělat přijímačky z hudebky, tělocviku a výtvarky, (pokud bys nezvolila studium na soukromé škole typu UJAK, což zas stojí 20 000 za semestr)tělocvik jako obor je pěkná rasovina, navíc bys musela přibrat ještě předmět navíc - což je obojí hodně náročné a odborné. S dítětem a bez praxe poměrně velké sousto obojí. Ty kurzy mi přijdou jako schůdnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
15.6.14 06:48

K policii staci matuita ;-) a vs si muzes dodelat jejich pri praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
15.6.14 07:10

Tak to udělej, dá se všechno, jen je to někdy hodně náročný…vlastní zkušenost, dělala jsem si Bc. při zaměstnání, ted´si dodělávám Ing. jelikož Bc je najednou podle novýho zákona málo :zed:..navíc to chce najít ten správnej obor, já bych se dnes rozhodovala uplně jinak a vybrala si obor, kterej nemá každej druhej :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.6.14 07:19
@e-lili píše:
K policii staci matuita ;-) a vs si muzes dodelat jejich pri praci

Počítat však se šlapáním chodníku, špinavci, malým platem a nepravidelnou pracovní dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze