Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Nevíte někdo radu jak odnaucit staršího psa aby se snesl s ostatními? Je darovany a podle jeho chování asi nebyl v nejlepší rodině… Je to čivava a má 3 roky, lidi miluje! Na každého skáče a vrti ocaskem, dokonce ani nesteka když někdo projde kolem domu, za dva dny si na nás zvykl, jak kdyby tu žil cele ty 3 roky, dokonce i naše 2 kocky bere, ale jak mile vidí psa, to je hrůza
vyjíždí po nich a neřeší velikost, poslouchá ale jak mile vidí psa, jakoby nikdo nebyl kolem a přestane reagovat… je to hrozne, protože v rodině máme plno lidi se psy, ale nemůžou kvůli němu k nám
každý mi říká, ze to je v plemenu, tomuto nevěřím, je to ve výchově, teď ale záleží, zda se to dá nějak odnaucit v takto pozdním věku a nebo aspoň trosku zmírnit
pejsek žil s paní která se odstěhovala a nemohla si ho vzít sebou, dala ho do rodiny která ho nezvládla a bohužel vyhrožovala ze ho zabijí jestli si ho nekdo nevezme, tak si ho vzala teta, jelikož má psa tak asi víte jak se choval, no a tak zůstal u nás ![]()
A jak v takové situaci reaguješ? Určitě ji neutesuj a neodcházej z té situace. Zkus se domluvit s pánem druhého pejska, jestli sama můžeš k druhému pejskovi jít a prostě ukázat svému psovi, že je druhý pes kámoš a že je to ok. A vytrvej, dokud se neuklidní. Musí vědět že máš situaci pod kontrolou.
Vím, lehce se to řekne ale je důležité to trénovat, ty musíš zůstat v klidu a ukázat že jsi vůdce smečky. Nebude to snadné ale určitě se to dá zlepšit.
Držím palce
I pes s přibývajícími léty nabírá na moudrosti. Takže ano, situace se dá zlepšit, jak píše @panenka87 Chce to jen čas a trpělivost a neočekávat okamžité výsledky.
My si ho vezmem
. Deti chteji furt mrnaveho psa.
Ne vazne, tohle zvladnout jde, ale pod vedenim nekoho zkuseneho v ramci individualnich hodin. Nech si nekoho doporucit v okoli.
Rozhodne nemáme v plánu ho dávat pryč, nám nic nedělá a hrozne se na nás fixl, je to zlaticko, až na to chování kdyz je někde nějaký pes.. hlavně je divne, ze šel i po fene která harala a to už delší dobu
dneska jdeme k mamce, ta má cubu, zkusíme co psala @panenka87 ukážeme, ze je kamos, tak snad nám ji nesezere
ale je to rozhodne lepší, jak kdyby šel po lidech ![]()
Ty čivavy to takhle mají často tím jak jsou mini tak budí alespoň hluk
když jsme měli čivavu před víc jak 20 lety tak taky štěkal na psy, to není plemeno pro mne. tady jedna v okolí je a taky řve a naše když k ní běžela tak čivava okamžitě zdrhala. Oproti nim je vše moc velké ![]()
@Aurora123 píše:
Rozhodne nemáme v plánu ho dávat pryč, nám nic nedělá a hrozne se na nás fixl, je to zlaticko, až na to chování kdyz je někde nějaký pes.. hlavně je divne, ze šel i po fene která harala a to už delší dobudneska jdeme k mamce, ta má cubu, zkusíme co psala @panenka87 ukážeme, ze je kamos, tak snad nám ji nesezere
ale je to rozhodne lepší, jak kdyby šel po lidech
No a kdyz je normalne na volno, tak se stane co…?
Do toho psa se zakousne?
@Lucie_Sx to jsem ještě nezkousela, máme ho par dnů a toho se docela bojím, jde po nich jak kdyby je chtěl kousnout ale teď sem byla u mamky a kupodivu na jejího nestekal, jestli to bylo tím ze byl s ni doma a ne venku ![]()
@Aurora123 píše:
@Lucie_Sx to jsem ještě nezkousela, máme ho par dnů a toho se docela bojím, jde po nich jak kdyby je chtěl kousnout ale teď sem byla u mamky a kupodivu na jejího nestekal, jestli to bylo tím ze byl s ni doma a ne venku
To muze delat to voditko, dodava mu jistotu.
A jsem presvedcena, ze nekousne, jen dela ramena. (A i kdyby, kousanec od civavy… O nic nejde.)
Je úplná kravina říkat že je to v rase psa, nebo jak to bylo napsaný. Je to vždycky o výchově. Sousedka měla čivavu a v životě na psa neštěkla, protože s ní od mala chodila a seznamovala, nechlácholila ji a nebrala do náruče, to je největší problém u všech malých psů, že se začnou chlácholit a pak si je někdo vezme do náruče a hladí, tak just to budou dělat, když mají vlastně povolení. Podle mě Vás možná i chrání, což dělají často z toho důvodu, když pak na ně nekdo stekne, tak se utikaj schovat.
Chce to pevnou ruku, žádné hlazení, odvádet pozorost, napomínat a nedat mu pri nejmenším moznost reagovat tim stekanim. Chce to cas a trpelivost. Ale verim ze to zvladnete!