Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat, neřádí teď nějaká letní chřipka? Byli jsme na týden na Slovensku a devítiletá dcera dostala horečku, bolela ji hlava a břicho. Dělali jsme zábaly na hlavu dávali paralen, po 3 dnech celkem ok, jen nesnese slunko a je taková slabší. To jsem si myslela, že je to z nedostatku tekutin, dcera pije strašně málo, navíc na dovolené ponocovala. Jenže dnes se mi už zdál teplejší i syn, také trošku polehával, ale jinak jedl normálně i nějaké ty lumpárny. Tak si říkám nemáte to také tak, nebo je to z horka?
Řádí, my jsme nemocní (nebo aspoň nastydlí) celá rodina a i většina lidí kolem nás…
To jsem si myslela u dcery jenže moc teplo do té středy nebylo, navíc plavala spíš pod střechou. A syn až dnes to jsme už 3 den doma a na slunku jsme nebyli doma máme ventilátory, i když člověk nikdy neví, jak se to tělíčko s tím horkem popere.
Já vím o třech kamarádkach, ktere mají ted nemocne deti. Průběh byl vždy slabost, horečky dva tři dny a za další dva dny ok. Takze asi ano ![]()
Pro představu - jeli jsme na 6 dní ke tchánovcům a pak na 3 dny ke známým na Slovensko: Než jsme dorazili, byla nemocná tchýně. Pak tam měl švagr a jeho dvě dcery angínu, třetí dcera rýmu. Můj muž dostal chřipku po pár dnech, dcera měla další noc horečku a chytla rýmu (ošklivou, má atb kapky). Na Slovensko jsme jeli, tam jejich dcera dostala horečku (hned, od nás ji nechytla), pak kamarád rýmu a nakonec já krk… takže tak ![]()
@allinka píše:
Pro představu - jeli jsme na 6 dní ke tchánovcům a pak na 3 dny ke známým na Slovensko: Než jsme dorazili, byla nemocná tchýně. Pak tam měl švagr a jeho dvě dcery angínu, třetí dcera rýmu. Můj muž dostal chřipku po pár dnech, dcera měla další noc horečku a chytla rýmu (ošklivou, má atb kapky). Na Slovensko jsme jeli, tam jejich dcera dostala horečku (hned, od nás ji nechytla), pak kamarád rýmu a nakonec já krk… takže tak
No, taky dobré
, ještě, že dcera už byla 4 dny vykoupaná, jinak by to obrečela (teda obrečela to i tak, strašně se těšila). Naštěstí známí s dětmi byli loajální a taky už potom nechodili na bazén a jeli jako my o den dřív domů.
Taky mám nemocné děti - kašel, horečky. A ještě do pátku léky, se kterými nesmí na slunce. Takže taky paráda v tomhle počasí ![]()
@aledud řádí a pořádně
můžeš očekávat, že lehnete všichni. U nás začala dcera, minulý víkend syn, teď o víkendu já s manželem (v mírnější formě než děti). Je to nějaká střevní viróza podpořená těmi vedry. Nic extra na léčbu - hodně pít, hodně klidu a obvyklé léky na teplotu, průjem, či zvracení (se synem jsem musela až na pohotovost, čekala nás dlouhá cesta…
)
@neila, manžel se už ptal jestli to taky chytí
, tak se máme na co těšit. Naštěstí průjem ani zvracení nebylo jen bolelo bříško.
@aledud tak možná vás to jen tak lízne
to si člověk fakt nevybere… Já jsem šťastná, že už mi je lépe ![]()
Syn 7 měsíců od včerejška horečky přes 38, dnes se přidalo zvracení a poslední stolici měl řidší
Po posledních dvou kojeních už nezvracel tak snad se to nezhorší, už jsem chtěla vyrábět na pohotovost, mám strach z dehydratace. Uvidíme co bude večer a snad to nechytí i starší dcera ![]()
@mašlička píše:
Syn 7 měsíců od včerejška horečky přes 38, dnes se přidalo zvracení a poslední stolici měl řidšíPo posledních dvou kojeních už nezvracel tak snad se to nezhorší, už jsem chtěla vyrábět na pohotovost, mám strach z dehydratace. Uvidíme co bude večer a snad to nechytí i starší dcera
No u těch malých bobků, je to vždy horší, já jsem vždy vařila slabý fenyklový čaj a po lžičkách popř. stříkačkou. Na kapačkách jsem byla s dcerou týden, to měla rok a půl a od té doby pití do děcek rvu i násilím, byla to síla udržet dítě v postýlce aniž by se hýbalo. Zkus všechno.
U nas starsi dcera bolesti hlavy, prujem a zvysena teplota a celkova unava a ja bolest v krku a ryma ktera se rozjizdi:-/
Řádí a dobře. Je to hlavně z horka, známí, co byli na společné dovolené, tak skoro všechny jejich děti jsou nemocné. Já mám sice oslabenou imunitu kvůli něčemu jinému, ale držím se, zato můj manžel už jednou byl nachl., dostal se z toho a teď je zas. Jsem po operaci kolene, tak on chodí víc všechno vyřizovat, nakupovat. Vleze do obchoďáku, tam mají puštěné ventilátory, je tam sice chládek, ale pak vyleze do toho hicu a je to natotata.
Když jedeme někam spolu, taxikář má otevřené okno, pěkný průvan a je vymalováno
.No a nejlepší ze všeho jsou právě ty ventilátory apod.,z toho jsou angíny jak vyšité, my máme čističku vzduchu a ta je mnohem lepší.