Radiátor v bytě píská, co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
14.9.24 23:57

Radiator v bytě píská, co s tim?

Zdravim
už druhým rokem bydlím v horním bytě čtyř patrového panelového domu a ted nam začal pískat jeden radiátor, zrovna radiátor v ložnici, píská pouze když je vypnutý, pokud je zapnutý tedy pokud topí tak se neozývá ale je strašné vedro..dohání mě to k šílenství, zkoušel jsem ho odvzdušnit ale nepomohlo to, pri odvzdušnění vycházela pouze voda a žádný vzduch…nevim co mam dělat dal ani nevím s kým něco takového řešit, zoufale prosím kohokoliv za jakoukoli možnou radu
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
141
15.9.24 00:57

Musí být zapnutý alespoň na dvojku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2581
15.9.24 08:58

Je to tak. Nesmí se úplně vypnout. Nám to poslední radiátor dělá taky. Což ti nepomůže, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
15.9.24 09:30

Blbě natlakovaný systém, tohle by měli řešit topenáři, obrať se na svj. Ale jak už balo psáno, musí se aspoň trochu otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
15.9.24 14:02

Zbytečně vysoký tlak oběhových čerpadel. Nutno nastavit jinak, což se musí řešit přes SVJ. Moje kamarádka tohle řešila nedávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3171
15.9.24 19:33

To piskanie je prudenim vody cez ventil - silny prud sposobi vybracie pohyblivej casti ventilu. Nic moc sa s tym neda robit.
Existuju tiche versie ventilov ktore maju vnutorne casti inak tvarovane, ale to sa musi vypnut kurenie, vypustit (minimalne po tvoju uroven), demontovat stary, namontovat novy a znovu napustit. Dost otrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný