Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim
už druhým rokem bydlím v horním bytě čtyř patrového panelového domu a ted nam začal pískat jeden radiátor, zrovna radiátor v ložnici, píská pouze když je vypnutý, pokud je zapnutý tedy pokud topí tak se neozývá ale je strašné vedro..dohání mě to k šílenství, zkoušel jsem ho odvzdušnit ale nepomohlo to, pri odvzdušnění vycházela pouze voda a žádný vzduch…nevim co mam dělat dal ani nevím s kým něco takového řešit, zoufale prosím kohokoliv za jakoukoli možnou radu
Děkuju
Je to tak. Nesmí se úplně vypnout. Nám to poslední radiátor dělá taky. Což ti nepomůže, no.
Blbě natlakovaný systém, tohle by měli řešit topenáři, obrať se na svj. Ale jak už balo psáno, musí se aspoň trochu otevřít.
Zbytečně vysoký tlak oběhových čerpadel. Nutno nastavit jinak, což se musí řešit přes SVJ. Moje kamarádka tohle řešila nedávno.
To piskanie je prudenim vody cez ventil - silny prud sposobi vybracie pohyblivej casti ventilu. Nic moc sa s tym neda robit.
Existuju tiche versie ventilov ktore maju vnutorne casti inak tvarovane, ale to sa musi vypnut kurenie, vypustit (minimalne po tvoju uroven), demontovat stary, namontovat novy a znovu napustit. Dost otrava.