Ranní nekomfort rukou

598
4.4.22 08:04

Ranní nekomfort rukou

Dobrý den všichni.
Jsem necelé dva měsíce po covidu a před pár dny jsem si ráno všimla, že první stisk rukou v pěst pro mě není úplně příjemný. Je to něco mezi bolestí a ztuhlostí v oblasti prvních kloubků na prstech. Je možné, že už to mám dlouho, jen jsem tomu dřív nevěnovala pozornost. Jsem těsně před menstruací a v tomto období řeším vše i to co za řešení nestojí. Tím prvním stiskem, to jako by rozcvičím a pak už je to celý den úplně v pohodě. Je to normální, máte to některá taky tak, nebo se mám obávat nějakého revmatického onemocnění? Je mi 41 let. Jsem kadeřnice, hrající rekreačně na piáno. Prosím. Napište mi někdo, že je to po ránu běžné, máte to taky tak a já jsem jen hysterický hypochondr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
406
4.4.22 08:08

Už jsi to tu psala, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.4.22 08:25

@garnier ano. Snažila jsem se trochu upřesnit, nebylo mi napsáno moc zkušeností. Jestli vadí, omlouvám se. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.22 08:32

Mám to také tak. Určitě několik let. A také mě v určité době bolí konkrétní kloub dlouhodobě a revma nemám a neřeším (to že revma nemám vím, jelikož mě hlídají pro něco jiného).

• Citovat
  • Upravit
598
4.4.22 08:38
@Anonymní píše:
Mám to také tak. Určitě několik let. A také mě v určité době bolí konkrétní kloub dlouhodobě a revma nemám a neřeším (to že revma nemám vím, jelikož mě hlídají pro něco jiného).

Děkuju moc, zvedla jste mi náladu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
4.4.22 09:03

Prave vzhledem ke zminene profesi bych si nechala vyloucit revmatoidni artritidu, vcasne zahajeni lecby je velmi dulezite.

• Citovat
  • Upravit
598
4.4.22 09:28

@Stará známá myslíte, že díky mé profesi mám větší sklon k RA? Nikde jsem se nedočetla, že by to mělo vliv. RA je autoimunitní onemocnění. Na to asi povolání mít vliv nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
4.4.22 09:45
@hanisv píše:
@Stará známá myslíte, že díky mé profesi mám větší sklon k RA? Nikde jsem se nedočetla, že by to mělo vliv. RA je autoimunitní onemocnění. Na to asi povolání mít vliv nebude.

Mam na mysli, v pripade, ze jde o revmatoidni artritidu, zalecit ji vcas, at oddalite jeji projevy, protoze ruce vas zivi.

• Citovat
  • Upravit
598
4.4.22 09:56

@Stará známá tak to jo. Moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.4.22 12:35

Tak mi to nedalo a poslala jsem svému nefrologovi zprávu s mým problémem, tak uvidím, co mi poví. Je dost pečlivý, jsem v jeho péči skoro osm let, věřím mu, tak snad jsem udělala krok správným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí