Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam otazecku… ![]()
Ve stredu jsem byla na preockovani tetanusu, v patek mi v miste vpichu mi otekla ruka, svedi to a trosku poboliva…Je to normalni, prejde to?
Nebo mam radsi po vikendu zabehnout za lekarkou? Sestra, kdyz mi pichala vakcinu, tak mi rekla, ze jen nemam namahat rameno a to bylo vse, takze me takovahle reakce vydesila. ![]()
Moc dekuji za pomoc. ![]()
@Alenka200 píše: Více
to co napsala @Lil Kitkatt, a ty jsi ještě nikdy nebyla očkovaná? že nevíš, že to natéká a bolí?
@stinga píše: Více
Byla, ale nikdy mi nic takhle moc neoteklo, max. mi nebylo dobre dalsi den, ale otok jsem nikdy nemela.
aha, tak to jsi měla štěstí, často to otéká a bolí, to ti měla říct ta sestra, ale asi si myslela, že to každý ví - každopádně je to normální, můžeš to mít oteklé i pár dní, zkus na to dávat studené obklady
ať tě to rychle přejde a jsi zas v pohodě ![]()
@Lil Kitkatt @stinga praveze uz ne nutne, me to taky rve oci, ale uz neplati, ze se substantiva latinskeho puvodu sklonuji podle genitivniho kmene. A o tom to je, studium pravopisu je zbytecna namaha, nakonec se to upravi podle tech, kteri se ho neucili
Tetanusu, albumu, Siriuse Blacka atd je nyni ok.
@Pudloslava ..to je hrůza…však to zní strašně divně…osobně doufám že proti tetanusu mě nikdy nikdo očkovat nebude… ![]()
Je to normální. Otok za pár dní splaskne, můžeš si dávat studené obklady nebo mazat octanovou mastičkou. Svědění přetrvá i delší dobu, mě to trochu svědilo ještě půl roku po očkování.
@stinga @Vladusxx @Titty @Lil Kitkatt tak se vsem omlouvam, znova jaem to hledala a asi je to jen u jmen. Takze Juliuse, Siriuse ano, tetanusu ne.
(ale stejne je to asi otazka casu, pravidla se prizpusobuji mluvene reci).