Jaké jsou reálné platy policistů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je pravda, ze ta prace je podhodnocena, kdyz si vezmes, ze policista musi byt trosku psycholog, zdravotník, právník, umet sebeobranu, bavit se s pravnikam, státními zástupci, každá situace je jina a v jednotkách vteřin musi rozhodnout o nejlepším reseni. Neni to jen ohrožení pri zásahu, ale setkávají se s různými fetkami, ktere maji přenosné nemoci, o kterých dopredu nevis, atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme v rodině několik(státních, to je důležité říct) a nástupní plus minus ano, ale jedná se v podstatě o zaškolovací plat, kde se dá říci, že nic neumíš.
Poté vysoko nad 40 hrubého běžně okamžitě po zaškolení na normální neodborné pozici. Trošku se to časem zvyšuje, výrazně, pokud má člověk více než maturitu a dostane se někam pryč z toho základního nejnižšího místa.
Všichni říkají, že práce je až na směny celkem nenáročná, pokud teda občas psychicky dáváš zraněné lidi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Vazne? Ja slysim pravy opak, ze po 10 letech sluzby ma 35 v cistem. Kdovi jak to tedy je, kdyz kazdy mluvi jinak ![]()
- Citovat
- Upravit
Uvědom si, že 35 v čistém je třeba přes 45 v hrubém, což v této zemi mnoho více než 50% lidí nevydělá. U žen je to většina. Takže je fakt, že ti lidé jsou placeni lépe než 2/3 lidí v tomto státě. Pokud bys vzala lidi, kteří nemusí mít vysokou, tak je to často i vyšší procento, v případě, že mají vysokou a dostanou se na slušné místo, což ale fakt předpokládá dobré schopnosti pokud jde o jednání s lidmi, státními zástupci a podobně a nemyslím si, že se tam dostane hloupý člověk, tak i platy strmě rostou.
Chápu, že třeba v Praze a okolí ty tabulky vidí jinak, ale dosáhnout na tyto platy jinde není zas tak běžné.
Samozřejmě dobrý řemeslník si vydělá více, ale tahle práce prostě nevyžaduje extra vzdělání, jen na to musíš mít mentálně, což taky není běžné, ale na rovinu říkám, že jeden člověk z rodiny není nic geniálního, prostě takový nižší průměr, fyzička spíš podprůměr a neměl problém se tam dostat.
- Citovat
- Upravit
Promin, ja jsem si to slovo „v hrubem“ nejak nevsimla. Takze se mi to potvrzuje. Mluvim o Praze, po 10 letech ma 35v cistem, coz je na Prahu ani ne prumer. Kdyz vezmeme v potaz jak je v Praze drahy hlavne to bydleni.
- Citovat
- Upravit
To bydlení je drahé i jinde, někde i skoroy jako v Praze, jen se tam nedají vydělat ty peníze, takže lidí prostě žijí s tím, co se tam vydělat dá.
Tady je problém, že to prostě vidíš tou pražskou optikou (4 roky jsem tam žila, takže vím, o čem mluvím), všude jinde se jedná oslušnou mzdu.
Ne proto, že si za ni o tolik víc koupíš(někde ano, ale na spoustě míst je bydlení za podobné ceny), ale proto, že je k dispozici méně míst s lepšími mzdami.
- Citovat
- Upravit
Kdo tedy vydelava ty dardy jak tady obcas ctu? ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já znám lidi, kteří ty dardy vydělávají, specifičtí techničtí odborníci, specifičtí IT nejlépe ve firmě, kde se komunikuje anglicky, zdravotnictví je obecně jeden z nejlukrativnějších oborů a třeba IT pro zdravotnictví nebo práce v IT firmě, kde se vytváří programy pro firmy, nejlépe i na míru.
Já tedy shodou okolností pracuji někde, kde mám o platech dost přehled. Hodně vysoko jsou vojáci.
Naopak docela nic moc mi vzhledem k náplni práce přijdou hasiči, ale co vím, tak oni většinou nemění práci, protože je hodně naplňuje.
Jinak k tomu IT, on už to nění zas tak lukrativní obor, ale v určitých úzkých specializacích ano, já shodou okolností znám jednoho hodně nadprůměrně inteligentního se specifickou specializací a díky tomu jsem se seznámila i s hodně podobně chytrými lidmi z jeho okolí, tam se to pohybuje nad 100 tisíci při řadových zaměstnancích a vysoko nad při vedoucích. Ale bavíme se o kreativních lidech s IQ do menzy. Rozhodně ne běžná populace.
- Citovat
- Upravit
Mraky lidí. Musíš počítat s tím, že průměrný plat není ten základ co máš ve smlouvě, ale co reálně se všemi příplatky atd. dostaneš. Tam se i mraky odbornějších dělníků v pohodě dostanou. Šikovní řemeslníci jakbysmet. Já jsem třeba schopný si timto zdvojnásobit měsíční mzdu v hrubým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, nevim jestli nektera z vas pracuje u policie, nebo ma nekoho kdo tam pracuje. Kolik vydelavaji? Ctu, jak porad breci, ze malo. Ja taky slysela ze klucina nastoupil a mel 28 cisteho, pak o neco vic. Dalsi mi rikal, ze po 10 letech ma 35 v cistem vcetne stabilizaku. Prijde mi to hodne malo na tu praci co delaji.