Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, prosím o radu na recept. Jak děláte klasickou drobenku na kynuté koláče? Já jsem už zkoušela mnoho receptů, různé druhy mouky a různé poměry, ale vždy je to po upečení takové tvrdé, vysušené, ne jako koláče kupované v pekárně. Jestli máte někdo recept, prosím napište. Dííííky
![]()
Já dělám stejný díl Hery, cukru krupice a pol. mouky. Prohnětu a nesmí to být ani suché ani mazlavé. Pokud to je mazlavé, přidám trochu cukru a mouky
Nesrovnávej s kupovaným tovarem ![]()
Také používám stejný poměr hrubá mouka : máslo : cukr krupice ![]()
@ka2ka @princeznaII Krupice - tím se myslí cukr krupice, nebo dětskou krupici?
Pokuc je drobenka moc tvrda po upeceni, ja tam moc cukru.Ja ji delam od oka, jeste tak vazit na drobenku
.Jo a nekdy, do ni pridavam trosku skorice, takova drobenka je vynikajici treba na svestkovem nebo rebarborovem kolaci.
@Bami píše:
@ka2ka @princeznaII Krupice - tím se myslí cukr krupice, nebo dětskou krupici?
cukr krupice
Stejný díl hladké mouky a moučkového cukru. másla od oka a pak podle konzistence přidám buď másla nebo sypkých ingrediencí.
výsledná konzistence nesmí být příliš suchá/sypká, ale ani moc plpavá. ideálně u mě vypadá sypce, ale když ji zmáčknu prsty, tak se vytvoří hrudka, která drží.
chce to asi trénovat a trénovat. přebytečné koláče klidně pošli, já se s tou nepovedenou drobenkou nějak poperu ![]()
Drobenku patlám od oka z másla, moučkového cukru a hrubé mouky, a tvrdá zatím nebyla. To spíš o tu kupovanou jsem si už párkrát málem rozřízla patro ![]()
Já mám recept po babičce, říkám mu 3-2-1-cukr
3 díly mouky, 2 díly cukru, 1 díl tuku a sáček vanil./skořic. cukru. Někdy přimíchám mák (na jogurtové koláče třeba).
Já k mouce s cukrem a máslem přidávám ještě mleté ořechy nebo kokos, tak je to ještě lepší
@HankaHK píše:
Já k mouce s cukrem a máslem přidávám ještě mleté ořechy nebo kokos, tak je to ještě lepší
Také dávám kokos, nesrovnatelně více nám to chutná ![]()