Referent logistiky nákupu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dost zalezi na tom, jak velka je to firma a cemu presne se venuje. Nektera odvetvi jsou velmi prisne regulovana a firmy pak mivaji hodne strukturovana oddeleni, kde kazdy ma jasne nalajnovane, co ma delat. V mensich firmach se zase casto kombinuje nekolik pozic do jednoho cloveka.
Pokud se jedna o vetsi vyrobni podnik, predpokladam, ze se bude jednat o denni zajisteni materialu. Tzn. nebudes nic vyjednavat ani hledat dodavatele, vse bude uz nastavene v systemu. Ty budes kazdy den hlidat, ze je v systemu spravne zaplanovano, komunikovat s planovanim vyroby o pripadnych zmenach ve vyrobnim planu, s dodavatelem o problemech na jeho strane, mozna objednavat dopravu atd. Hodne zalezi na ERP systemu, ktery firma vyuziva, ale vetsinu rutinnich veci dnes dela system a clovek je tam od toho, aby to hlidal a komunikoval pripadne problemy. Na techto referentskych pozicich vetsinou neni potreba zvlastni vzdelani ani schopnosti, je to z velke casti rutina (pravidelne kontrolujes sve dily, jestli tam neni nejaky problem) a dost casu travis na telefonu. Problem by mohl byt sluzebni telefon, hned na zacatku bych si ujasnila, jestli firma ocekava, ze budes na telefonu i mimo pracovni dobu, pripadne jestli se lidi na oddeleni stridaji s pohotovosti (to zase zalezi, jak velka je firma a jestli se smenuje, v mensich firmach, co jedou je
ranni, to problem moc nebyva).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HappyPotato píše:
Dost zalezi na tom, jak velka je to firma a cemu presne se venuje. Nektera odvetvi jsou velmi prisne regulovana a firmy pak mivaji hodne strukturovana oddeleni, kde kazdy ma jasne nalajnovane, co ma delat. V mensich firmach se zase casto kombinuje nekolik pozic do jednoho cloveka.Pokud se jedna o vetsi vyrobni podnik, predpokladam, ze se bude jednat o denni zajisteni materialu. Tzn. nebudes nic vyjednavat ani hledat dodavatele, vse bude uz nastavene v systemu. Ty budes kazdy den hlidat, ze je v systemu spravne zaplanovano, komunikovat s planovanim vyroby o pripadnych zmenach ve vyrobnim planu, s dodavatelem o problemech na jeho strane, mozna objednavat dopravu atd. Hodne zalezi na ERP systemu, ktery firma vyuziva, ale vetsinu rutinnich veci dnes dela system a clovek je tam od toho, aby to hlidal a komunikoval pripadne problemy. Na techto referentskych pozicich vetsinou neni potreba zvlastni vzdelani ani schopnosti, je to z velke casti rutina (pravidelne kontrolujes sve dily, jestli tam neni nejaky problem) a dost casu travis na telefonu. Problem by mohl byt sluzebni telefon, hned na zacatku bych si ujasnila, jestli firma ocekava, ze budes na telefonu i mimo pracovni dobu, pripadne jestli se lidi na oddeleni stridaji s pohotovosti (to zase zalezi, jak velka je firma a jestli se smenuje, v mensich firmach, co jedou je
ranni, to problem moc nebyva).
Moc děkuju za odpověď, jedná se o automotive. Zní to zajímavě, ale asi to úplně nebude práce pro mě.
- Citovat
- Upravit
Automotive je zrovna docela narocny obor, coz pro nekoho muze byt dobra zprava, pro nekoho spatna
platove je vetsinou spis nadprumer, ale zase tam byva hodne stresu a tlaku. Je jednim z oboru, co byvaji nejvic zasazene jakymkoli vychylenim ekonomiky, tudiz je to jak na houpacce. Par let se dari a pak je najednou propad a hledaji se uspory. I v beznem rezimu je tam spousta zmen, zakaznici meni sve pozadavky ze dne na den, na dodavatele (a tudiz i na ty, kdo s nimi komunikuji) je vyvijen velky tlak. Navic je to hodne regulovane odvetvi, takze jsou caste audity (interní, externi i certifikacni), coz je dalsi stres navic.
Na druhou stranu muzu z vlastni zkusenosti rict, ze tyto referentske pozice jsou super vstupni branou do firmy. Shodou okolnosti jsem sest let zpatky taky zacinala na pozici referenta nakupu (taky automotive), byla jsem tam sotva pul roku a posunula jsem se dal. Dnes delam na globalni pozici a zastresuju procesy pro vsechny pobocky na svete. Samozrejme zalezi, jak je firma velka a kolik tam je takovych prilezitosti, ale i par let na podobne pozici muze vest k lepsi pozici v jine firme. Navic to cloveku da lepsi predstavu, co chce a nechce delat - ja napriklad zjistila, ze rutinni prace neni pro me, bavi me delat se systemem, resit problemy a nastavovat procesy. Takze timto smerem jsem se zacala vyvijet a dnes delam, co me bavi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co byste si pod touto pozicí představili? V současné práci nejsem moc spokojená, hlavně kvůli vedení, které moc nevede a nemáme žádné benefity(pořád máme jen 20 dní dovolené třeba). V okolí je to s prací špatný, jenom fabriky a směnný provoz není pro mě. Teď se objevila nabídka na pozici Referent logistiky nákupu a v inzerátu mají napsané pouze toto:
péče o svěřené portfolio dodavatelů
systémová podpora oddělení logistiky a prodeje
komunikace s externími a interními partnery
Pracovala jsem v gastru i na zákaznické podpoře, jsem komunikativní a řekla bych, e i ten příjemnej projev mám
, ale nejsem úplně prodejní a vyjednávací typ. Myslíte, že je to vhodná práce pro mě? Nebo je to někdo, kdo mi tuhle práci trochu víc přiblížil?
Nabídku na pohovor už mám, jenom domlouváme termín. Ráda bych jenom byla připravená a nechci marnit čas sobě, ani člověku, co ten pohovor povede.