Reklamace vyúčtování DPI
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reklamace vyúčtování DPI
Spadli jsme k DPI. 3.2. přišla sms, že od 1.2. jsme již u klasického dodavatele. Šla jsem tedy vyfotit 3.2. plynoměr. Dodavatel zaslal najednou 2 dopisy.
První, kde účtoval dle odhadu. Druhý, který je opravnou fakturou, kde účtuje na základě mého odpočtu z 3.2. Jenže u nich jsme byli jen do 31.1., nikoliv do 3.2.
Zda se to jako nic, ale ty 3 dny dělají 600 Kč, když zprůměruji spotřebu kubíků na den.
Neřešil jste někdo toto reklamací? 600 neni úplně málo, navíc mě štve, že info o přeřechodu posílají zpětně a člověk jim musí dát víc, než musí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@AH S tim nic neudelas, Poslala jsi odecet a oni to podle toho upravili. My, kdyz jsme zarizovali prechod od DPI, tak jsem tam dokladala stavy, ktere tak zapocitali, takze pro nas pro zmenu dobre. U DPI jsme byli o dva tydny dele nez zacala platit nova smlouva. Ale zase jsme v byte, takze spotreba nic moc extra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki no to mi nerikej ani. Jakože člověk jim má kvuli jejich neschopnosti (že nepošlou včas info, odkdy člověk od nich přechází) platit víc ![]()
A to by mě zajmalo jak to bude v případě nového dodavatele. Třeba u elektřiny mi dali vědět až 10 dnů poté. Tzn. že 3.2. mi přišlo, že jsem přešla k 24.1. jinam. U dpi mi budou počítat spotřebu z elektroměru odečítaného až ze dne 3.2. a nový dodavatel to teoreticky bude počítat nějakým odhadnutým počátečním stavem, ovšem odhadnutým ke dni 24.1.? Pokud já mu nevnutím odpočet z toho dne 3.2. A otázka je, jestli mu to bude stačit, protože on jako nový dodavatel mi dodával energie od 24.1. a měl by mi fakturovat od 3.2..tedy mi vlastně posílal energii 10 dnů zadara, kterou já zaplatim dpi, který mi ji reálně neposílal?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit