Rekonstrukce jádra - sušička prádla

864
5.6.17 13:29

Rekonstrukce jádra - sušička prádla

Chystáme se rekonstruovat bytové jádro a já bych si moc ráda pořídila sušičku. Náš pidibyt nemá balkon ani jakýkoliv venkovní sušák třeba pod okny, takže nám stále někde visí prádlo na rozkládacím sušáku. Při rekonstrukci by se (dle mých nákresů) vešla pračka a sušička (postavené na sebe). Teď ale ten problém. Původní jádro (160×160cm) má jen jeden malý odvětrávací otvor. Jak moc kondenzační sušička „hřeje“? Může být v takto uzavřeném prostoru? A kudy ten teplý vzduch vlastně proudí ven? Jde mi o to, zda může stát v rohu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1045
5.6.17 13:52

Mame pracku se susickou, zasunutou v rohu, jeden vetrak - v zime krasne vyhreje koupelnu, jinak proste peru/susim s otevrenymi dvermi, aby se vetralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
5.6.17 13:58

@Vickee A ten „výdech“ ze sušičky vám jde směrem do zdi nebo do prostoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35758
5.6.17 14:25

Mám sušičku s tepelným čerpadlem a žádné teplo z ní nejde. Stojí na sobě v rohu v kumbalu.
V bývalém bytě byla sušička nejaka levná asi ta kondenzační v takovém taky malém kumbalu a ta topila sama k sobě dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
5.6.17 14:33

@pikola Smím se zeptat, proč jste volila sušičku s tepel. čerpadlem? Všichni mě přesvědčují, že kondenzační je výhodnější (neřeším teď cenu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35758
5.6.17 14:36

Co je na ní výhodnější? Už jsem ji kdysi měla když to byla novinka a vyhovovalo mi to. Nemusí se mýt tolik filtrů a měla nižší spotřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
5.6.17 14:48

Já právě nevím, v čem je výhoda sušičky s tepel. čerpadlem… Mí známí mají ty kondenzační, tak možná proto mě přesvědčují, že je to lepší :) Mně jde hlavně o tu produkci teplého vzduchu v malém prostoru, téměř uzavřeném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35758
5.6.17 14:51

S tepelným čerpadlem susicka nehřeje.
Záleží na tobě co ti víc vyhovuje, mě nízká spotřeba a že tam není jak v sauně, i když je to jen kumbal.
 https://www.datart.cz/…_pravou.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
5.6.17 14:54

Díky, předložím manželovi :) On je proti sušičce, právě kvůli tomu teplu. Zkusím ho přesvědčit takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
5.6.17 20:31

Sušička s tepelným čerpadlem je šetrnější, nehřeje tolik. Najděte si o rozdílech nějaké články.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
6.6.17 10:30

Už jsem si vyhledala, šlo mi spíš o praktické zkušenosti. Asi zvolím spíš kondenzační s tepelným čerpadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí