Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zalíbila se nám starší roubenka a hlavně i místo, kde stojí. Takže uvažujeme, že jí koupíme, ale je nám jasný, že bude nutná rekonstrukce.
Zajímají mě zkušenosti těch z vás, kteří jste něčím takovým prošli. Jak to probíhá, na co si dát pozor. Popřípadě Vaše doporučení na nějakou firmu, s kterou jste rekonstrukci realizovali.
Nevím, jak moc je ta vaše vyhlídnutá roubenka zachovalá nebo ne.. ale babička před asi třiceti lety rekonstruovala roubenku… stará byla tenkrát skoro 100 let… a bylo potřeba ji „podřezat“ a zajistit proti vlhkosti, plus obnovit to „roubování“
nevím, jak se tomu přesně říká, prostě ty bílý proužky… pamatuju si, když se rekonstruovala roubenka v jedný starý místnosti tam, že se vydrápaly ty starý proužky (který tam ještě držely, část už byla vypadaná) a udělaly nový, jestli maltou, nevím + nabílily… s trámy jsou původní, akorát je namořili proti všelijakým dřevožroutům a chalupa drží v pohodě… firmu neporadim, dělala to babička, strejda, jejich známí pomáhali, já jsem to nezažila, takže moc nevim, co dalšího bylo potřeba… ale můžu se babičky poptat ![]()
Jo a mám dojem, že vynášeli z místnosti hlínu a tak… aby se tam udělala pořádná podlaha, protože tam nebyly moc základy… ale tahle chalupa byla dost stará no
si myslim, že vy jste si vyhlídli nějakou v lepším stavu ![]()
V televizi vnejakem poradu bylo prave o rekkonstrukcich tech roubenek, ale nevzpomenu si ve kterem…byla tam i firma…chce to ggoglit googlit…myslim ze njdes vic nez dotazem tady ![]()
@KackaDoup tak to víš, že googlim, ale vždycky jsem tu dostala dobrou radu, tak není ci ztratit ani na emiminu ![]()
@Rebecca Tea píše:
@KackaDoup tak to víš, že googlim, ale vždycky jsem tu dostala dobrou radu, tak není ci ztratit ani na emiminu
Ahoj chci se optat. Také jsme vyhlédli roubenku která je asi 100 let stará. Bohužel jí Pražáci z venčí celou omítli a my se bohužel nedostaneme k trámům abychom zjistili v jakém jsou stavu. Majitel jednu místnost kompletně zrekonstruoval ale zbytek domu je původní. příští týden se nám tam jede mrknout stavař ale ani ten nám nezaručí že je v pohodě nebo s epletu? Roubenka má střechu i krovy zachovalé. Hned bychom jí brali ale bojíme se toho aby nám nespadla na hlavu ![]()