Rekonstruovali jste roubenku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
389
31.5.14 13:47

Rekonstruovali jste roubenku?

Zalíbila se nám starší roubenka a hlavně i místo, kde stojí. Takže uvažujeme, že jí koupíme, ale je nám jasný, že bude nutná rekonstrukce.
Zajímají mě zkušenosti těch z vás, kteří jste něčím takovým prošli. Jak to probíhá, na co si dát pozor. Popřípadě Vaše doporučení na nějakou firmu, s kterou jste rekonstrukci realizovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
31.5.14 14:16

Nevím, jak moc je ta vaše vyhlídnutá roubenka zachovalá nebo ne.. ale babička před asi třiceti lety rekonstruovala roubenku… stará byla tenkrát skoro 100 let… a bylo potřeba ji „podřezat“ a zajistit proti vlhkosti, plus obnovit to „roubování“ :mrgreen: nevím, jak se tomu přesně říká, prostě ty bílý proužky… pamatuju si, když se rekonstruovala roubenka v jedný starý místnosti tam, že se vydrápaly ty starý proužky (který tam ještě držely, část už byla vypadaná) a udělaly nový, jestli maltou, nevím + nabílily… s trámy jsou původní, akorát je namořili proti všelijakým dřevožroutům a chalupa drží v pohodě… firmu neporadim, dělala to babička, strejda, jejich známí pomáhali, já jsem to nezažila, takže moc nevim, co dalšího bylo potřeba… ale můžu se babičky poptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
31.5.14 14:21

Jo a mám dojem, že vynášeli z místnosti hlínu a tak… aby se tam udělala pořádná podlaha, protože tam nebyly moc základy… ale tahle chalupa byla dost stará no :D si myslim, že vy jste si vyhlídli nějakou v lepším stavu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.5.14 14:47

V televizi vnejakem poradu bylo prave o rekkonstrukcich tech roubenek, ale nevzpomenu si ve kterem…byla tam i firma…chce to ggoglit googlit…myslim ze njdes vic nez dotazem tady :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
389
31.5.14 20:39

@KackaDoup tak to víš, že googlim, ale vždycky jsem tu dostala dobrou radu, tak není ci ztratit ani na emiminu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.5.14 21:18
@Rebecca Tea píše:
@KackaDoup tak to víš, že googlim, ale vždycky jsem tu dostala dobrou radu, tak není ci ztratit ani na emiminu :mrgreen:
:palec: ;)
  • Citovat
  • Upravit
daja87
30.11.14 19:07

...

Ahoj chci se optat. Také jsme vyhlédli roubenku která je asi 100 let stará. Bohužel jí Pražáci z venčí celou omítli a my se bohužel nedostaneme k trámům abychom zjistili v jakém jsou stavu. Majitel jednu místnost kompletně zrekonstruoval ale zbytek domu je původní. příští týden se nám tam jede mrknout stavař ale ani ten nám nezaručí že je v pohodě nebo s epletu? Roubenka má střechu i krovy zachovalé. Hned bychom jí brali ale bojíme se toho aby nám nespadla na hlavu :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max