Rekonvalescence po akutním císařském řezu

Anonymní
20.11.25 13:47

Rekonvalescence po SC

Ahoj holky, jsem 4 týdny po akutním neplánovaném císaři a i když se cítím v pohodě (tak hladký a skoro bezbolestný průběh jako jsem měla já bych přála každé z vás), tak mám přeci jen dva dotazy.

1. Už nekrvácím ale odpoledne a k večeru mám žlutý hlenovitý nesvědivý a nezapáchající výtok. Je to OK nebo mám alarmovat gynekologa?

2. Včera v tom výtoku na toaletním papíře byl i malý tenký provázek. Mohl by takhle odejít vstřebávací steh?

Moc díky za info

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24665
20.11.25 13:48

Myslím, že je to dočišťování a steh to být může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
20.11.25 13:54

Zlutavy vytok je normalni, je to koncici faze ocistku. Muze byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5437
20.11.25 13:59

Na ten provázek bych se zeptala na kontrole po šestinedělí. ;)

A teda pro zasmání, viděla jsem v nadpisu „SC“ (myslela jsi asi „CS“, nebo si totálně sedím na vedení) a říkala jsem si, že po některých Služebních Cestách by to rekonvalescenci od zaměstnavatele fakt chtělo. :mrgreen: Až když jsem diskusi rozklikla, tak mi došlo, že jde o porod a ne o zkratku služebky. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.25 14:07

@TRG Já znám pro císaře zkratku SC. Mám ji i v propouštěcí zprávě. Myslím, že to je sectio caesarea. Ale máte pravdu. Do mateřské jsem při svém povolání používala SC taky jako zkratku pro služební cestu. :lol:

• Citovat
  • Upravit
986
20.11.25 14:17

Pardon nepochopila jsem vtip :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5437
20.11.25 14:34
@Anonymní píše: Více

Jo, z té latiny by to dávalo smysl, no jasně! Já to znám z angličtiny CS (cesarean section). Ačkoliv už jsem dlouho doma s dětmi, tak mi ta pracovní zkratka od nás utkvěla. :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
20.11.25 17:00

U nás se oficiálně používá zkratka SC - Sectio Caesara. Zkratka CS je Cervix score.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3125
20.11.25 17:13

SC = sectio caesarea (z latiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.25 21:03

Ale tak s tou služebkou to je vlastně taky pravda. Dcera byla na služebce z dělohy ven. Jen asi chudák dostala padáka a už se do té dělohy nikdy nevrátí. Leda do jiné, kdyby zvolila kariéru gynekoložky nebo chirurga, event. patologa.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100