Reparát SŠ

4
25.8.24 19:55

reparát SŠ

Dobrý večer,
příští týden mě čekají dva reparáty. Jeden z matematiky a druhý z fyzicky.
Celé léto jsem měla doučování a podle učitele, bych to měla dát. Prý jsem šikovná a nejsem někdo, kdo by měl opakovat ročník. Údajně mi to jde.
Já však mám pocit, že to nedám. Vůbec si nevěřím a nejsem schopná si k učivu sednout. Když něco začnu počítat a nevyjde mi to, začnu brečet a nedokážu se uklidnit. Mám hrozně velké nervy. Nejvíc se bojím fyziky, protože tu nemám úplně nejlépe probranou. Vzorečky umím, teorii si pamatuji ale sama sebou si nejsem jistá. Bojím se, že jakmile tam přijdu, vše zapomenu a zmrznu na místě.
Pokud reparát nedám a budu muset podat žádost o opakování ročníku, co přesně mám do žádosti napsat? Co když mi žádost nepovolí? Budou mě moc vzít další rok na přijímačky na jinou SŠ?

Mějte se hezky. Děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
25.8.24 20:25

Tak za

1. jsi na škole na které TY opravdu chceš být?
  2. Udělala jsi pro to vše co jsi mohla a znalosti Ti stačí na 4. Přinejhorším zopakuješ ročník.
  3. Žádost řeš až to bude aktuální, teď se tím nestresuj.

Normálně tam pak napíšeš, že žádám o opakování ročníku z důvodu neprospěchu v předmětu/předmětech.

Držím pěsti :l :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 22:28

@cedule26 Hodně štěstí. A ať to dopadne jakkoliv, doporučují pomoc psychoterapie ať se naučím sama sobě více věřit, zvednout si sebevědomí atd…

Já jsem byla takhle vynervovaná a vystresovaná před maturitou z matiky a to jsem na výzo měla 1
Učitel mě nechtěl pustit k maturitě, ne že bych nedala maturitu z důvodu neznalosti, ale z důvodu psychiky, že bych se mohla zhroutit.

Takže ať dopadneš jakkoliv, přijdou horší chvíle než reparát např. maturitu. Takže radím v dobrém, zavčasu něco dělat i se svoji psychikou. Je to mocná čarodějka ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 23:00

To chce klid! Reparát jsem taky dělala…a dala jsem ho. A to mám i dyskalkulii.

Učila jsem se prakticky celé prázdniny a udělala jsem ho. “Komise” byla hodná. Byli tam jen učitelé daného předmětu, u mě taky matematika…dali test, ten se napsal a potom si mě pozvali na rozebrání testu. Kde mi řekli, že mi to na průchod stačí úplně s přehledem. Potom se mě jen doptávali na nějaké věci, ale v klidu.
Dost mi pomohlo i to, že jsem s mou učitelkou předmětu komunikovala a před reparátem jsem za ní šla na konzultace.
S sebou jsem si na ten den vzala i všechny vypočítané materiály, aby viděli snahu i v tomto..kdybys jim tam teda nic nenapsala/neřekla.

Pokud tvůj doučovatel uznal, že to dáš - tak to dáš. :D A doporučuji nějaké cvičení na sebevědomí…abys o sobě neměla takové pochyby.
Možná zkusit i teď na pár dní meditaci na uklidnění, abys neměla takové nervy.

Další rok jsem zamakala a najednou jsem měla z matiky 2-3 :) a to jsem jinak měla samé jedničky. Naštěstí teď na VŠ matiku nemám a jsem za to vděčná :mrgreen:

HODNĚ ŠTĚSTÍ! To zvládneš :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
287
26.8.24 03:20

Zkus se soustředit na to, že máš podporu od svého učitele, který věří, že to zvládneš. Před reparátem si udělej pauzu, jdi na procházku nebo si zacvič, abys uvolnila stres. Co se týče žádosti o opakování ročníku, pokud by to bylo nutné, napiš upřímně důvody, proč se to nepovedlo, a že máš motivaci to zkusit znovu. Školy obvykle takové žádosti vyhoví. A ano, můžeš pak podat přihlášku na jinou SŠ, pokud bys chtěla změnit školu. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze