Robotické ozvěny v uchu

71
10.3.23 18:58

Robotické ozvěny v uchu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s robotickou ozvěnou v uchu. Nevím jak lépe to nazvat. Toto je asi nejvýstižnější název. Nikdy se mi to v životě nestalo. Poprvé v listopadu 2022 po hudební akci. Přisuzovala jsem to tomu, že jsem byla v hlučném prostředí, kde hrála elektronická hudba a sluch díky hluku byl „podrážděn“. Ačkoliv mám za sebou spoustu takových akcí, tak toto se mi stalo poprvé. Za pár dní to ale odeznělo. Po druhé se mi to stalo o 3 měsíce později, když jsem letos v únoru měla problém s pravou horní osmičkou, která se prořezávala, ale nevešla se tam. Byla jsem celá bolavá a nateklá. Opět se mi tato robotická ozvěna ozvala v pravém uchu. Říkala jsem si, že je to možná vlivem toho otoku. Opravdu jsem měla oteklou tvář, krk i rty. Po vytržení zubu to okamžitě zmizelo. Po třetí se mi to objevilo z ničeho nic dneska 10.3.2023 když jsem byla v práci.. opět na pravém uchu. Popsala bych to tak, že vše co slyším, tak slyším dvojitě. Normálně a k tomu ten druhý zvuk, který je jakoby vyšší a robotický, tudíž vše zní šíleně falešně. Můj hlas, zvuky z televize, hudba, prostě vše co slyším, kór když se jedná o vyšší tóny, ty jsou úplně nejhorší. Je to na zbláznění a strašně nepříjemné :zed: Na internetu jsem o tom nemohla nic najít. Nemáte s tím někdo zkušenosti náhodou? Určitě plánuju jít na ORL, ale i tak mě zajímá, jestli se s tím někdo nesetkal.
Děkuji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18304
10.3.23 19:39

@Beeethany

musíš si vypnout robotický vysavač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.3.23 21:56

My to máme teď opakovaně. Jednou se nám to objevilo asi před měsícem, dvěma. Ale současně s bolestí na straně. Poprvé jsem si myslela, že jsem si prelezela ucho nebo něco. Ale manželovi to začalo dělat o pár dní později. Teď jsme znova nemocný, skoro po nemoci (snad). To začalo pardennimi navaly horka stridanymi zimnicí. Pak zdánlivě pár dnů klid. Pak bolest v krku vystřelující právě do ucha a u mě nárazově ta ozvěna. U manžela permanentně a zvenku na to ucho už dva týdny téměř neslyší. Dostal nějaký kapky ale nic moc. Jezdí po práci do hor, aby mu to odlehlo. :)
Asi je to prostě zalehnutim :nevim: s tím, že když je ta sliznice tam nemocí oslabená, narušená, nateklá,… Snáz to přilne. Já už přemýšlela, jestli tam nemůžou vzniknout nějaký srůsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
11.3.23 16:02

Tinnitus má mnoho podob a většinou už člověka nikdy neopustí. Ale dá se s tím naučit žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.23 19:51

Zdravím. Mám to samý. Trvá to asi cca měsíc a půl, nejdříve to začalo, že mi zalehlo pravé ucho. Bylo to šílený. Pak to trochu odeznělo, ale přidalo se hučení a pískání v uchu. Odhodlala jsem se teda jít k ORL a ta mi řekla, že mám na tom pravém uchu slabší sluch. Tak mi předepsala kortikoidy Prednison na 12 dní a léky Betaserc + Milgamma. Dala mi žádanku na neurologii a ještě na magnetickou rezonanci. Snad na něco přijdou co to způsobuje. A jak říkáš, na levém uchu slyším krásně hlasy, zvuky, tóny ale na tom pravém nerozeznám hlasy, nic jsou prostě robotické + nepříjemné hučení :,(.

• Citovat
  • Upravit
71
14.3.23 13:45

@DanielaD ehehe, to jste teda vtipná madam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
14.3.23 13:54

@Kamkam zajímavé, že to máte s manželem oba 8o To je docela náhoda ty jo.. Mně to naštěstí většinou do 3 dnů zmizí. Napadlo mě ale ještě, jestli to v mém případě nemůže být z dlouhodobého (13 let) používání špuntů do uší na spaní. Poslední dobou už je v uších vůbec nesnesu a to pravé ucho mě pak právě i někdy bolí. Jenže problém je, že ja se bez nich prostě už nevyspím. No každopádně vám přeju, ať se toho brzo zbavíte s manželem a máte klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
14.3.23 14:02
@lucad77 píše:
Tinnitus má mnoho podob a většinou už člověka nikdy neopustí. Ale dá se s tím naučit žít.

@lucad77 no s tímhle by se dlouhodobě žít nedalo to mi věřte.. věřím, že na pískání a šumění se asi po čase dá zvyknout, ale na zkreslený falešný zvuk všeho co slyšíte, opravdu ne. Nebylo by možné, si ani pustit hudbu.. slabší tinnitus v podobě šumění nebo pískání atd. se dá asi do určité míry přehlušit hudbou, ale toto se přehlušit nedá, naopak. Čím hlasitější zvuky vnikají do uší a hlavně čím vyšší tóny, tím i hlasitější "robotická” ozvěna. Jde to ruku v ruce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
14.3.23 14:06
@Beeethany píše:
@lucad77 no s tímhle by se dlouhodobě žít nedalo to mi věřte.. věřím, že na pískání a šumění se asi po čase dá zvyknout, ale na zkreslený falešný zvuk všeho co slyšíte, opravdu ne. Nebylo by možné, si ani pustit hudbu.. slabší tinnitus v podobě šumění nebo pískání atd. se dá asi do určité míry přehlušit hudbou, ale toto se přehlušit nedá, naopak. Čím hlasitější zvuky vnikají do uší a hlavně čím vyšší tóny, tím i hlasitější "robotická” ozvěna. Jde to ruku v ruce..

No a když na to nic nepomůže, tak uděláte co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
14.3.23 14:10

Zažila jsem po zánětu středního ucha. Slyšela jsem sama sebe zevnitř a ještě to celý rezonovalo celou hlavou. Kdo nezažil ten netuší jakej je to hnus. Přešlo to během pár dnů. Když se tam to všechno v uchu doléčilo. U tene to bude od toho zubu. To přejde.

Jo a od @DanielaD to bylo opravdu převelice vtipné - to jsem se “hošku nasmál”…… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.23 14:16

No tak v pátek jdu na tu neurologii a v sobotu na MR. Tak uvidíme jestli něco najdou a půjde s tím něco dělat. Popravdě včera se to zlepšilo o dost, žádné hučení ani pískání, trochu se zlepšil i zvuk, ale dnes? Je to zase zpět, ale už ne to hučení a pískání, ale neslyším na to ucho tak jak bych měla. Opět ty robotické zvuky :,(. A je to tak, čím vyšší tóny tak tím víc robotický zvuk. Jsem z toho nešťastná. Včera jsem měla takovou radost, že už se to lepší a ono prd. Beru tu Milgammu, Betaserc a ty kortikoidy ( ty už chci mít za sebou) je to prý pěkný svinstvo a ještě dnes zaběhnu pro Gingo bilobu, prý pomáhá na prokrvení. Četla jsem, že to může být i tím, že má člověk málo železa. Tak jdu v pondělí i na krev. Pak dám vědět, jestli se to zlepšilo a jak to dopadlo u lékařů.

• Citovat
  • Upravit
18304
14.3.23 18:35

Omlouvám se, nebylo to vhodné

Přeji, ať se uzdravíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
14.3.23 19:29
@Anonymní píše:
No tak v pátek jdu na tu neurologii a v sobotu na MR. Tak uvidíme jestli něco najdou a půjde s tím něco dělat. Popravdě včera se to zlepšilo o dost, žádné hučení ani pískání, trochu se zlepšil i zvuk, ale dnes? Je to zase zpět, ale už ne to hučení a pískání, ale neslyším na to ucho tak jak bych měla. Opět ty robotické zvuky :,(. A je to tak, čím vyšší tóny tak tím víc robotický zvuk. Jsem z toho nešťastná. Včera jsem měla takovou radost, že už se to lepší a ono prd. Beru tu Milgammu, Betaserc a ty kortikoidy ( ty už chci mít za sebou) je to prý pěkný svinstvo a ještě dnes zaběhnu pro Gingo bilobu, prý pomáhá na prokrvení. Četla jsem, že to může být i tím, že má člověk málo železa. Tak jdu v pondělí i na krev. Pak dám vědět, jestli se to zlepšilo a jak to dopadlo u lékařů.

Tak vám držím palce. Já jsem brala Betaserc, Betahistin, Tebokan, nějaké kortikoidy taky… a nepomohlo nic, ani o trošku. Tak snad budete mít víc štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.3.23 20:12
@Beeethany píše:
@Kamkam zajímavé, že to máte s manželem oba 8o To je docela náhoda ty jo.. Mně to naštěstí většinou do 3 dnů zmizí. Napadlo mě ale ještě, jestli to v mém případě nemůže být z dlouhodobého (13 let) používání špuntů do uší na spaní. Poslední dobou už je v uších vůbec nesnesu a to pravé ucho mě pak právě i někdy bolí. Jenže problém je, že ja se bez nich prostě už nevyspím. No každopádně vám přeju, ať se toho brzo zbavíte s manželem a máte klid :)

Díky :) tobě taky, ať to zmizí. Držím palce. Špunty, to mi nepřijde :think: spíš jestli se ti třeba něco v tom uchu nepodráždilo. A je teď náchylnější no… Víš, že třeba ti tam zrovna něco blbě zadunělo. Zakřičel ti někdo do ucha… Prostě to tomu uchu zrovna „nesedlo“.

U nás to bude dělat asi nějaký virus :nevim: proto oba. Manžel už se začal smiřovat s tím, že na to ucho už neuslyší. Opouští ho optimismus, ale výlety do hor pořád něco dělají, tak si myslím, že to bude dobrý i u něj. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
15.3.23 07:11
@Anonymní píše:

Určitě dej vědět, zda něco zjistili na těch vyšetřeních! Držím palce :srdce:
Mně to naštěstí po těch 3 dnech přešlo, ale kdyby ne, tak stejně nic brát na to nemohu, jsem teď těhotná. Plánuju zajít na ORL, ale zatím na to s těmi všemi těhu vyšetřeními a prací nemám prostor. Musím zkusit vypozorovat, po čem se mi to objevuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí