Robotický vysavač a koberec s třásněmi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3146
5.5.22 13:06

Robotický vysavač a koberec s třásněmi

Ahoj, rozhoduji se nad koupí tyčového nebo robotického vysavače. A u toho robotického by mě zajímalo, zda máte někdo zkušenost s použitím v místnosti s kobercem s cca 7cm dlouhými třásněmi na konci koberce (zakončení), zda se do toho vysavač nezamotá nebo třásně nepoškodí, případně jiný postřeh. A asi vysavač nebude schopen sám překonat práh cca 2,5cm, co? Případně mi napište i typ vysavače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35593
5.5.22 13:09

Zamota. I ten tycovy pokud bude mít válce. Přes práh některý umí, ale spíš tam uviznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
5.5.22 13:16

@JancaS84 U toho tyčového je mi to jedno, protože ty konce koberce s ním nebudu vysávat. Má to být pomocník na denní menší úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
5.5.22 14:24

@Finkaa zamotá se to toho. A buď bude ničit koberec nebo si odrovna smetáčky. A takový práh nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.5.22 15:13

Bohužel takový koberec robotický vysavač nedá. Máme koberec asi 5 cm vlákna a chvíli se tam točí a pak začne řvát, že se seknul :D co se týče prahů, tak mám 2,3 cm a snaží se, někdy se přes něj dostane, ale spíš se sekne. Jinak ale na robotický vysavač nedám dopustit, je to skvělá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
5.5.22 15:28

Roboticky to neda, leda ze bys ho vzdy stocila aspon kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.5.22 15:34
@Finkaa píše:
Ahoj, rozhoduji se nad koupí tyčového nebo robotického vysavače. A u toho robotického by mě zajímalo, zda máte někdo zkušenost s použitím v místnosti s kobercem s cca 7cm dlouhými třásněmi na konci koberce (zakončení), zda se do toho vysavač nezamotá nebo třásně nepoškodí, případně jiný postřeh. A asi vysavač nebude schopen sám překonat práh cca 2,5cm, co? Případně mi napište i typ vysavače.

nezamota se, ale trasne bude „ocucavat“ tak dlouho, az ti z nich nic nezbude.

Osobne roboticke vysavace povazuju primarne za virice prachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
5.5.22 17:21

Mam klasicky vysacac, pak robota a nedávno jsem si koupila tycak

Klasicky vysavac používám už minimálně, většinou jen na sedačku a postele s matracema; tycak mám takový s baterií a nadrzkou na prach u rukojeti, stoji i sam v prostoru, když ho potrebuju rychle odlozit a je to takový rychlý příruční pomocník, kam se robotak nedostane či na vysávání pavucin jak dole tak u stropu. Rychle s ním třeba prejedu zádveří a rovnou vezmu i WC a koupelnu, kam sem dosud musela přes prahy robota nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
5.5.22 19:16

@Ahep Prosím a jaký typ tyčového vysavače máš? A posbírá i drobné papírky? Potřebuji to hlavně na drobný úklid po dětech drobky, papírky, korálky po jejich tvoření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
5.5.22 20:28
@Finkaa píše:
@Ahep Prosím a jaký typ tyčového vysavače máš? A posbírá i drobné papírky? Potřebuji to hlavně na drobný úklid po dětech drobky, papírky, korálky po jejich tvoření…

Mám tady ten:

https://www.zbozi.cz/…hf122rh-011/

Na rozdíl od pekelně drahého dysona může stát sám v prostoru a při vysávání nemusíš furt držet spouštěcí knoflík. Jsem s ním max. spokojena.

A vysaje vše co pises, má turbo i Eco rezim, při turbu dojde mnohem rychleji baterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
6.5.22 09:51

@Ahep Díky, vypadá hodně dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.5.22 10:02
@Finkaa píše:
@Ahep Díky, vypadá hodně dobře :)

Ano, designove se mi právě taky líbí, to prostě musí byt :lol:

Nicméně jsem při výběru zohlednovala i aby vydržela co nejdéle baterka spolu s váhou, protože čím máš vykonejsi vysavac, tak stoupá i jeho váha a tahem jako ženská v ruce 5kg závaží, to nechceš.
A nakonec i ta cena je zajímavá, kdyby mě začal jakkoli nevyhovoval či draha nová baterka, tak něčeho za necelé 3 tácy se zbavit jednodušeji a s klidnou duši, než když si koupím bebechu za 10ku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.22 10:22

Já robotický mám (irobot) a mám ve dvou místnostech koberce s třásněmi, ještě teda dost drahé - jeden hedvábný peršan a druhý vlněný hodně starý, a za rok se teda vůbec nic nestalo, normálně to vysává. Provedl mi lecjaké vylomeniny, ale třásně zrovna problém nejsou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max