Roční dítě v jeslích Ostrava

9354
15.10.13 17:35

Roční dítě v jeslích Ostrava

Ahoj, je tu někdo z Ostravy kdo má na pár hodin v týdnu v jesličkách roční dítko? Chci začít v malého roce trošku pracovat a tak by mě zajímalo jak to chodí a jestli jste s jesličkami spokojené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14020
15.10.13 18:16

@Misschelle Ahojky, moje 1 dcera chodila v Ostravě do jesliček taky od ročku. Chodila do BUMBRLÍKA - na fifejdách, z mého pohledu mohu jen doporučit - sestřičky „tety“ jsou tam moc hodné a ochotné. Dcera tam chodila do 3 let a byla moc spokojená.
Vedoucí tam dělala a snad stále dělá paní Starnovská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.13 18:20

Maličká má 10M a chodádo Bubrdlíka na Porubě. Jen na pár hodin týdně a jsme spokojené, malá tam jak jí tak spí skoro líp než doma :mrgreen:
taky chodím do práce, smlouvu mám do konce roku, tak snad budem chodit i nadále :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
12.11.13 20:30

Vypadá to, že od dubna se budu muset vrátit aspoň na částečný úvazek do práce. Malý bude mít akorát rok. Tak se začínám koukat po jeslích. Zatím jsem našla jen samé soukromé… Nevíte, jsou někde v Ostravě i městské jesle? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
12.11.13 20:34

@Bjedrunka Ahoj, pokud vím, tak nejsou :( Zajímala jsem se o to začátkem roku docela intenzivně a nic. Náš prcek taky chodí do soukromých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
12.11.13 20:37

@MrsDuck To nevím, jestli by se mi vůbec vyplatilo se do práce vracet, když dám tolik za jesle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
12.11.13 20:42

@Bjedrunka To záleží, mě by se poloviční úvazek taky asi moc nevyplatil :nevim: Ale když jsem si pak vypočetla, že mi zůstane mateřská, ze které zaplatím jesličky a tím pádem výplata bude celá naše, tak se mi to vyplatí a aspoň mám myšlenky i jinde než u dítěte ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
12.11.13 20:47

@MrsDuck Je fakt, že z rodičáku bych zaplatila jesle a ještě by něco zůstalo a i poloviční výplata je víc než rodičák :nevim: No, budu to muset zvážit… A pak případně najít jesle nebo „třetí babičku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
12.11.13 20:59

@Bjedrunka Pokud chceš na poloviční úvazek, mohla by stačit jen nějaká docházka na půlden a neplatilo by se tím pádem plné školné, ale jen nějaké poloviční.
A nebo najít si nějakou chůvu, co hlídá více dětí třeba u sebe doma a má na to živnost. Většinou to bývá levnější než jesle. A na FB jsem ve skupince mamin a tatínků z OVy a tam už se to několikrát probíralo a doporučovalo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.13 21:18

Jen bych asi doporučila - pokud dítko nemá 2 roky, nesmí být ve školce/jeslích víc jak 46 hodin měsíčně, jinak stopnou rodičák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
12.11.13 21:33

@neschopná mamka Díky za připomenutí… Pak možná by fakt byla nejelpší nějaká chůva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
12.11.13 21:40

@neschopná mamka Super :palec:, o tom vím, ale vůbec mě to už nenapadlo, když mám prcka už staršího.
Jen by mě zajímalo jak to funguje v praxi -jak se na to příjde, že děti chodí do jeslí? To ty jesle musí hlásit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
12.11.13 21:44

@MrsDuck Školky to hlásí, takže asi i jesle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.13 07:23

No a prý je potřeba vyplnit nějaký papír a donést na pracák, ale nevím, na pracák teprve půjdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.13 07:38

Nevíte jestli v ove funguje nějaká, třeba i soukromá školka s jeslemi? Pro 2lete a 3,5 lete dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin