Ročnímu dítěti rukávky?

Anonymní
23.6.17 13:46

Ročnímu dítěti rukávky?

Ahoj, mám 15měsíčního divočáka, který miluje vodu, včera mi v malým bazénku vyklouzl (mu je voda asi po prsa) a ponořil se, já z toho mám šoky, protože potápět se neumí, nechodili jsme na plavání. Chce se mnou chodit i do velké vody a já mám hruzu aby mi třeba nevyklouzl, prodávají se vubec tak malý rukávky? A dáváte svojím dětem, tak malý rukávky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
23.6.17 13:48

A není jednodušší s ním začít chodit na plavání a naučit ho plavat jednou provždy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 13:50

@Ou :Na plavání budeme chodit od září :)

• Citovat
  • Upravit
118
23.6.17 13:53

Ja jsem dávala takhle malymu kruh ve kterým bylo uvnitř jeste otvory na nohy aby neprokloul skrz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 13:54

@Schifera : V tom on mi nechce být :/

• Citovat
  • Upravit
4156
23.6.17 13:55

Dávala jsem rukávky a pásek:-) rukávky jsem koupila klasika nafukovací - ty menší. Když se podíváš v obchodě, kde mají trochu výběr, tak zjistíš, že se dělají různé velikosti od obludných po takové menší.
Pásek se dá upravit na libovolnou velikost - je tam spona a dílky se dají odebírat. Malá se v tomhle věku už rochnila sama bez držení. Jinak potápět můžeš naučit i sama - nejdřív na nějaké heslo polévat hlavu a později prostě ponořit. Pokud se bez šoku ponořil a nenapil, tak bych se nehroutila.
@Ou dvouleté se na kurzu plavat nenaučí, takže asi tak… Naučí ho potápět, nebát se vody, postupně si lehat na vodu, ale vyloženě plavat se nenaučí. To až bude starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.6.17 13:57

Tak mám stejně staré mládě a kruh nechce, vestu nechce, rukávky nechce - takže tak :roll: snad budeš mít větší štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
23.6.17 13:58

Jo jinak rukavky jsem taky kupovala normalne v Albertu myslim.mame 3-6 let a byly tam i pro menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
23.6.17 14:02

Klidně bych rukávky zkusila. Moji kluci v tomto věku měli rukávky plus pásek.
Chápu, že v kruhu být nechce, když je to živel. Kruh dost omezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
23.6.17 14:06

Dle naší instruktorky z dětského plavání je nejlepší vestička (nebrání, na rozdíl od kruhu či rukávků, přirozenému pohybu podobnému tomu připlavání), ale je pravda, že my doposud - 3 roky - nepoužíváme vůbec nic. Malého v hlubší vodě prostě držíme na rukách, tam kde dosáhne se pohybuje sám bez ničeho. Jinak to trénování potápění s heslem je super - my to tak dělali na plavání - malému bylo půl roku - nejprve heslo (my měli: (oslovení dítěte) á žbluňk… prý je dobré něco výrazného - proto to á) a po vyslovení polít hlavičku, potom už heslo + potápění, malý od loňského léta skáče do vody s úplným potopením bez hesla - ty děti to už pak mají automatické, že musí zadržet dech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12946
23.6.17 14:47

Zkus vestu, je fakt super.
Neomezuje v pohybu.
Jinak já děti v tomhle věku už nepřidržovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.6.17 14:48

Moje mladší dítě nesnáší jakékoliv pomůcky - rukávky, pásek, vestičku… nic. Všechno ze sebe rve. Takže my chodíme bez ničeho, holt se občas potopí. Stejně ho člověk hned vyloví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.6.17 16:18

Jestli chce rukávky, dej mu rukávky a nech ho. Jsi u něj, když půjde pod vodu, půjde pod vodu, nic se mu nestane. Když nebude chtít rukávky, nedávej, drž ho za jednu ruku a nech ho, stresuješ se zbytečně, máš vodní živel, podporuj ho v tom, ani kdyý půjde pod vodu, tak se mu nic nestane, maximálně si lokne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
23.6.17 16:41

Nedávala bych nic z těchto nafukovacích podpor. S malou chodím od cca 3/4 roku na plavání. Vodu miluje, ale nikdy bych jí těmito pomůckami nedávala falešný pocit jistoty. Respekt z vody mít musí.
Když se prcek potopí, tak ho vytáhneš. Pokud ti u toho neřval, tak se vody nebojí. Ty u toho nedělej scénu, zasměj se s ním tomu, jak krásně žbluňknul, a bude to. Na hraní ho nechávej v malém nafukovacím bazénku s minimem vody (do 10cm), to na vyblbnutí stačí. Vždy hlídej!!! I zde se lze snadno utopit.
Plavat ještě několik let nebude umět, i když budete chodit na plavání. Ale bude vodu znát, naučí se ve vodě orientovat a dostat se k okraji či jinému záchrannému bodu.
A do velké vody ho ber klidně s sebou, když tam chce. Chyť ho pod prsy a pod lopatkami oběma rukama a není způsob, jak by ti vyklouznul.
NIKDY nenechávej velký ani malý bazén nezajištěný tak, aby se do něj malý dostal.
Krásné léto!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.17 16:59

Můj syn má 1 rok+10 měsíců a používáme jen rukávky. Máme na zahradě zapuštěný bazén a je to vodní živel. Skočí si sám z hrany bazénu, potopí se a díky rukávkům vyplave :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino