Rodičák a dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, taky prosím info ![]()
Kamarádka se vrací během září po tříleté rodičovské dovolené do práce.
Zaslechla, že bude mít nárok na 20 dní dovolené a že je tedy bude chtít proplatit.Je to tak? opravdu má žena po návratu do práce nárok na dovolenou ikdyž ještě nic neodpracovala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Phoebe13 Tak jednak nebude mít nárok na celých 20 dní, ale na cca 7/12 dovolené a to ještě pouze v případě že do konce roku nebude skoro vůbecc na OČR / neschopence. A druhak, proplacení dovolené během trvání pracovního poměru není možné, takže si ji bude moct pouze vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpověď, vyřídím ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Phoebe13 Tak jednak nebude mít nárok na celých 20 dní, ale na cca 7/12 dovolené a to ještě pouze v případě že do konce roku nebude skoro vůbecc na OČR / neschopence. A druhak, proplacení dovolené během trvání pracovního poměru není možné, takže si ji bude moct pouze vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Mohu se také zeptat?
.Chtěla bych hned po ukončení RD u zaměstnavatele vyčerpat dovolenou. Musí mi v tomto případě vyhovět?
Od března 2011 do 21.září, jsem byla v PN a poté nastoupila na MD.Ta trvala do května 2012.Bude mi dovolená krácená i za rok 2013 a 2014?Nebo se mi pokrátí o PN a RD od toho května 2012 do konce roku? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tapa Pokrátí se jen za roky 2011 a 2012, pokud sis ji tedy po MD (v květnu, červnu 2012) nevybrala a ano, měl by ti vyhovět, dokonce by ti ji tak měl nařídit, i kdybys nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Právě že jsem ji po MD nevybírala. Netušila jsem, že taková možnost vůbec je
Navíc se mi účetní snaží nakukat, že mi dávno propadla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit