Rodičovská dovolená a přivýdělek při 3letém synovi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rodič.dovolená a přivýdělek
Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat, jsem na rod. dovolené do 3.11,kdy syn bude mít 3 roky. Včera mi volali z práce, jestli bych nechtěla nastoupit dříve. (což nejde, nemáme tu jesle, do školky mi ho vezmou až v září, hlídácí babičky bohužel nemám a manžel do večera v práci),tak jsem jim řekla, že můžu jedině třeba až od toho září. Jen mě pak napadlo, můžu já si při rod. dovolené přivydělat? aniž by mi dávku zebrali? třeba že bych jim chodila pomáhat na týden v měsíci na dopoledne (zkusila bych se zeptat kamarádky)???děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš vydělávat kolik chceš, klidně i na HPP. Jediná podmínka myslím je, že dítě nesmí chodit do školky. Minimálně pro jesle to platí stoprocentně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@drobececek Ne tak úplně do dvou let smí dítě chodit do jeslí/školky 46 hod. v měsíci, pak už se docházka nesleduje.
@kermi Můžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael Pokud vím, tak nemůžeš. Tedy alespoň u nás bych tím nárok na RP okamžitě ztratila. Předpokládám, že to platí plošně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od dvou let může do statního zářízení a ty si můžeš přivydělat kolik a jak chceš ![]()
Syn je od 2,5 roků ve školce, RP chodil do 3 let dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nakonec jsme se domluvili, že budu chodit spíše jen na výpomoc tak jednou týdně na dopoledne. A od září že nastoupím na celý úvazek, to už mi asi rodičák zeberou, že? a nebo jde to udělat tak, že bych si ho šla zvýšit abych si těch 220 000Kč vybrala do toho září?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit