Rodičovský příspěvek a nástup do práce

130
18.8.17 16:23

Rodičovský příspěvek a nástup do práce

Ahoj, potřebovala bych poradit, od září nastupuji do práce, rodič. příspěvek mi končí v lednu 2018, včera jsem byla podepisovat smlouvu a byla mi předložena žádost o ukončení RD a nástup do práce, paní mi říkala, že peníze budu pobírat dál i když budu chodit do práce, ale bojím se aby to tak bylo, nějak se mi rozleželo v hlavě a nevím abych o ty peníze nepřišla. podepisoval jste někdo v práci taky takovou žádost?
Ještě se zeptám, když nastupuji do práce mám to ještě někde hlásit nebo ne? děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12007
18.8.17 16:29

Neprijdes o nic. Nic hlasi nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
18.8.17 16:31

Já nic nepodepisovala, ale pracuju na hpp už třetí měsíc a rodicak normálně pobiram ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.8.17 16:42

Rodičovský příspěvek můžeš normálně pobírat a zároveň si vydělávat, omezení je tam jen z hlediska docházky dítěte mladšího 2 let do jeslí. A logicky ti dávají žádost o ukončení RD, pokud jsi měla RD nahlášenou delší a teď ji chceš zkrátit. Pokud se jedná ale o novou práci, tak taková žádost dle mého názoru postrádá smysl, protože žádnou dovolenou neukončuješ. Rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek jsou na sobě nezávislé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
18.8.17 17:21
@Katuskka píše:
Já nic nepodepisovala, ale pracuju na hpp už třetí měsíc a rodicak normálně pobiram ;)

Tak to ses asi nevracela do původní práce a ještě dřív než jsi původně hlásila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
18.8.17 18:07

@Nowuka2 ne,nastupovala jsem do nové práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.8.17 18:13

Není někde nějaký dovětek - že při pobírání rodičáku se nesmí s pokračovat v původní smlouvě v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
18.8.17 18:17
@janickaIII píše:
Není někde nějaký dovětek - že při pobírání rodičáku se nesmí s pokračovat v původní smlouvě v práci?

Ne, nic takového neplatí, to platí pouze po dobu PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.8.17 18:20

@janickaIII Ne, žádné takové omezení při pobírání RP neexistuje. Možná si to pleteš s omezením při pobírání PPM, kdy není možné vykonávat činnost, ze které vznikl na PPM nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
18.8.17 19:29

Já jsme měla nástup nahlášený na 7/16 nastoupila jsem 8/15 podepisovala jsem jen zkrácení úvazku na polovinu, jinak nic. A ukončení RD jsem nikde nepodepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.8.17 20:04
@Lendeš píše:
@janickaIII Ne, žádné takové omezení při pobírání RP neexistuje. Možná si to pleteš s omezením při pobírání PPM, kdy není možné vykonávat činnost, ze které vznikl na PPM nárok.

Díky za info, to bude ono :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat