Rodičovský příspěvek a nástup do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovský příspěvek a nástup do práce
Ahoj, potřebovala bych poradit, od září nastupuji do práce, rodič. příspěvek mi končí v lednu 2018, včera jsem byla podepisovat smlouvu a byla mi předložena žádost o ukončení RD a nástup do práce, paní mi říkala, že peníze budu pobírat dál i když budu chodit do práce, ale bojím se aby to tak bylo, nějak se mi rozleželo v hlavě a nevím abych o ty peníze nepřišla. podepisoval jste někdo v práci taky takovou žádost?
Ještě se zeptám, když nastupuji do práce mám to ještě někde hlásit nebo ne? děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nic nepodepisovala, ale pracuju na hpp už třetí měsíc a rodicak normálně pobiram ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovský příspěvek můžeš normálně pobírat a zároveň si vydělávat, omezení je tam jen z hlediska docházky dítěte mladšího 2 let do jeslí. A logicky ti dávají žádost o ukončení RD, pokud jsi měla RD nahlášenou delší a teď ji chceš zkrátit. Pokud se jedná ale o novou práci, tak taková žádost dle mého názoru postrádá smysl, protože žádnou dovolenou neukončuješ. Rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek jsou na sobě nezávislé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katuskka píše:
Já nic nepodepisovala, ale pracuju na hpp už třetí měsíc a rodicak normálně pobiram
Tak to ses asi nevracela do původní práce a ještě dřív než jsi původně hlásila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není někde nějaký dovětek - že při pobírání rodičáku se nesmí s pokračovat v původní smlouvě v práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Není někde nějaký dovětek - že při pobírání rodičáku se nesmí s pokračovat v původní smlouvě v práci?
Ne, nic takového neplatí, to platí pouze po dobu PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII Ne, žádné takové omezení při pobírání RP neexistuje. Možná si to pleteš s omezením při pobírání PPM, kdy není možné vykonávat činnost, ze které vznikl na PPM nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsme měla nástup nahlášený na 7/16 nastoupila jsem 8/15 podepisovala jsem jen zkrácení úvazku na polovinu, jinak nic. A ukončení RD jsem nikde nepodepisovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@janickaIII Ne, žádné takové omezení při pobírání RP neexistuje. Možná si to pleteš s omezením při pobírání PPM, kdy není možné vykonávat činnost, ze které vznikl na PPM nárok.
Díky za info, to bude ono ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit